Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

12.07.2010. 21:30

Olga P vjerojatno intezivno bavljenje sportom je djelovalo na ciklus .

gemini21 može odmah.

Olga P

13.07.2010. 12:10

Hvala, ali evo mene opet.
Prestala sam trčati i vježbati i počele su me grudi boljeti. Napokon neki znak, ali čitala sam da je to ujedno znak i trudnoće. Napravila sam test 10.7. i pokazao je negativno. No, mene je još strah jer mjesečnicu još nisam dobila. Već mi kasni 7 dana. Došao mi je novi problem. Počela me je boljeti rodnica. Sumnjam na gljivični infekciju jer sam ju već jednom imala. Na jednoj medicinskoj internetskoj stranici sam čitala da se infekcija dobiva promjenom kiselosti rodnice, a da promjenu uzrokuju bolesti, trudnoća, antibiotici itd. Trenutačno nisam bolesna niti pijem antibiotike. Je li je moguće da imam infekciju i da je uzrok trudnoća?

Natalija Beljo, dr. med.

13.07.2010. 16:40

Da ste trudni test bi pokazao

FollowMe

13.07.2010. 16:40

Poštovana,
Imam pitanje vezano uz kašnjenje menstruacije...naime, 28. i 29. svibnja imala sam nezaštićen odnos, menstruaciju sam dobila 31. svibnja, no bila je slabija nego inače i manje bolna. Inače su mi vrlo obilne i bolne.10 tak dana nakon odnosa pojavilo se slabo krvarenje, ako se to tako može nazvati. Imam policistične jajnike i neredovite cikluse, od 30 -60 dana, iako su većinom 30 dana. Računajući da mi je ciklus 30 dana (obzirom je takav u zadnjih nekoliko mjeseci) menstruacija mi kasni sa današnjim danom 14 dana. Povremeno su mi se pojavljivale mučnine i vrtoglavice, svrbež grudi, a aureole su se proširile. U zadnjih tjedan dana imam stalno osjećaj da ću dobit menstruaciju, no nema je. Napravila sam test na trudnoću, negativan je. Ujedno mi se pojavio trbuh kakav nisam do sada imala. Postoji li mogućnost da sam ipak trudna, bez obzira na test?

Natalija Beljo, dr. med.

15.07.2010. 12:30

kako su testovi pouzdani ne bi bila trudnoća , ali bi savjetovala da napravite UZV ako mjesečnica skoro ne dode tj dajte još 7 dana vremena.

mima161088

19.07.2010. 23:10

imam jedan problem...u vezi sam 5god, i vec duze vrijeme (6mj) nismo imali spolni odnos, do prije tijedan dana, (nikad nismo koristili zastitu) ali pocelo me dolje jako svrbit i imala sam sirasti iscjedak, citala sma nesto o tome, kao da je to gljivicna infekcija, strah me otic kod ginekologa, ali brine me jos nesto..a to je nezeljena trudnoca, treci dan nestao je sirasti iscjedak i peckanje, svrbez,on tijekom odnosa nije svrsio u mene... znam da bi trebala kod ginica otic..ali strah me jako. menstruaciju bi trebala dobit od sutra 20. pa do 26.7 tako mi uvijek varira imam sitne bolove u donjem dijelu trbuha kao pred mengu, dali je bijeli iscjedak normalan prije menge, jednostavno se ne sjecam, ali mislim da i kad nismo imali odnose bio je ponekad bijeli iscjedak! kupila sam test za trudnoću, INTIM PLUS i napravila ga popodne, dali sam pogrijesila?! nisam mogla izdrzat do sutra ujutro, u uputama pise da se moze u bilo koje doba napravit test. test je negativan! nadam se da ce tako i ostat happy dali da kupim drugi test i da ga napravim ujutro?! molim vas da mi sto prije odgovorite, znam da nisma jedina koja vam pise..ali..!

Natalija Beljo, dr. med.

20.07.2010. 17:55

Nemojte paničariti kada mjesečnica još ni ne kasni, svakako bi se trebali javiti ginekologu radi uplae a sad eventualno canesten vag.

Jasmina123

21.07.2010. 12:40

Poštovana gospođo doktor.

Koristim evra flastere već malo više od pola godine i dosad je sve bilo u redu.Menstruaciju sam redovno dobivala uvijek utorkom,il eventualno ponedjeljak..No danas je srijeda i još je nema pa sam poprilično zabrinuta..Prošli petak sam skinula treći flaster tako da ovaj tjedan imam tjedan pauze.Također,sa dečkom imam odnose uz prekinuti snošaj te on ne ejakulira u mene.E sad,prošli mjesec imala sam mali problem s flasterom.Kako mi je petak dan zamjene,prvi flaster nisam stavila u petak,veću u subotu jer nisam bila u mogučnosti u petak kupit novu kutiju.No u uputama piše da se flaster može zamjenit čini mi se u roku od 24 do 48 sata..Također,u tih 24 sata do izmjene i stavljanja novoga nismo imali spolni odnos..Također,tokom mjeseca mi se dogodilo da mi je tokom tuširanja jedan flaster nekako otpao,no zamijenila sam ga odmah novim u roku od cca 5min..Moje pitanje je dali je ikako moguće da sam mogla ostat nekako trudna??Jer sam jako zabrinuta i stvarno bih vas molila odgovor..

Hvala Vam unaprijed uz puno poštovanja...

Natalija Beljo, dr. med.

23.07.2010. 15:45

Ne , samo s tim mjenjanjem flastera pomaknuli dane mjesečnice.

BaRa

23.07.2010. 21:35

Hvala Vam na odgovoru.Dobila sam mjesecnicu u srijedu navecer big-smile

gargamel1

25.07.2010. 20:45

dobar vam dan...ovako zanima me vase misljenje..radi se o tome da ja imam 19 godina a cura 16.5god...imamo spolne odnose,cura ima neredovite menstruacije u kasnjenu od 1-2 dana...zadnja je kasnila 5 dana..a ova sad 10 dana..i jos je nema...spavali smo bez zastite dan poslje njenje prosle menstracije koja je kasnila 5 dana..ali nisam ejakulirao u nju nit ista prekinuli smo snosaj...uvijek pazimo.nema nikakvih simptoma...radili smo primastick test i u malom prozorcicu je bilo prikazana crta kao sto i treba...a u velikom prozorcicu kad je isao urin je veliki prozorcic dobio neku rozu boju al na par sekudni al nikakva crta samo kao mrljica u obliku kruzica...zatim je nestala...pa eto zanima me vase misljnje.....hvala!

rak

26.07.2010. 16:30

pozdrav!
imam problem sa kašnjenjem menstruacije. inače imam cikluse od 27 - 29 dana. danas mi je već 33. dan i još nisam dobila menstruaciju.... prema normalnom ciklusu u vrijeme plodnih dana nisam imala spolne odnose (dva dana prije plodnih dana imali smo odnos, nismo koristili zaštitu ali dečko nije išao do "kraja)...ali dva tjedna poslije zadnje menstruacije dobila sam upalu mokraćnog sustava i pila antibiotike tjedan dana... zadnji mjesec dana mi je bilo vrlo stresan zbog puno novih obaveza i nekih osobnih problema... imam gusti bjeli iscjedak i svrbež i čekam pregled kod ginekologa... ali me zabrinjava kašnjenje menstruacije... dali je upala utijecala na promjenu menstrualnog ciklusa??? i čemu taj bijeli iscjedak???

Natalija Beljo, dr. med.

26.07.2010. 20:31

gargamel 1 ponovite test

rak iscjedak od antibiotika , stres utjecao na ciklus pa kasni

netko007

29.07.2010. 23:20

poštovanje

imao sam onos s curom. prvi put sam ejakulirao u kondomu i to vanka vagine. posli toga sam obrisao penis, promijenio kondom nastavili smo odnos al nisam više ejakulirao. njoj kasni mijesecnica 10tak dana. dali je moguce da je trudna

Natalija Beljo, dr. med.

02.08.2010. 21:25

Ako ste koristili kondom ne.

jejenaaaaa

09.08.2010. 12:50

Postovani, ima vec 8 dana kako mi menstruacija kasni, do sada je uvek period izmedju menstruacija bio oko 32 dana...pre jedno tri nedelje sam imala velike stresove, i zbog toga sam bila u depresiji 10-ak dana(stalno sam plakala i bila i bila opterecena time), kao i prehladu besike...samo bih da napomenem da sam pre dva meseca prestala da pijem kontraceptivne pilule( u vreme kada sam uzimala pilule, decko i ja smo se pridrzavali svega navedenog, s'tim da mi je menstracija bila veoma kratka i oskudna i citala sam da su neke devojke posle upotrebe pilula ostajale bez menstruacije po par meseca ili trajno pa sam zato i resila da prestanem sa njihovom upotrebom),...Nakon sto sam prestala da pijem pilule decko i ja smo u 90% slucajeva koristili zastitu a gotovo uvek bi sa njom ili bez nje imali prekinuti odnos bar i to dosta ranije pre nego masturbira...pa se dosta brinem i jako sam nervozna, da li cu dobiti ; da li je moguce da sam trudna ; zbog cega se to tako desava???nista mi nije jasno sad(

p.s pre jedno dve godine mi je menstruacija kasnila 3 nedelje

Natalija Beljo, dr. med.

10.08.2010. 22:30

Kako ste sad prekinuli OHC i to je jedan od razloga zašto može kasniti , usto se nervozni. Ako ne bi dosla onda napravite test jer prakticirati i prekinuti snošaj , a prestali s uzimanjem OHC pa se ciklus još nije regulirao.

jejenaaaaa

12.08.2010. 22:25

postovana doktorice, hvala na odgovoru, jutros sam kupila test i planirala da uradim sutra ujutru....medjutim preko dana sam dobila i poceo je da me boli stomak...jako sam tuzna i razocarna , smo bih da placem pa zbog toga vec 2 dana nista ne jedem kako se to moze odraaziti na menstruaciju???

Natalija Beljo, dr. med.

13.08.2010. 22:35

To što ne jedete odrazit će se općenito na vaš organizam jer ćete biti malaksali.

Cosette_89

13.08.2010. 22:40

Dobar dan,

pishem vam jer cu vise da pobudalim. Imam 20 godina i dobijam mjesecnicu od svoje 11-e godine, ali mi nikada nije bila redovna. Mislila sam da je to zbog toga sto se jos sve treba da urmalizuje, ali godine su prolazile i meni je kasnilo. Nekada je to znalo biti par dana, pa par sedmica, pa na kraju i po nekoliko mjeseci. Pocela sam i piti kontracepcijsku pilulu da bih je redovno dobijala. Bilo je sve super godinu dana, s ginekoloske strane, ali s uroloske sam dobila probleme. Stalne bakterije i nakupljanje vode u organizmu i ucestalo mokrenje 10-ak dana prije menstruacije. Prekinula sam ih piti, ali su mi i dalje ostali ti problemi. Sto je jako cudno, jer oko 2 sedmice prije nego sto "trebam" da dobijem moram jako cesto u WC, i imam svrzbez i nekada je kao da je upala. Otisla sam i urologu i ginekologu radi toga, ali nista se nije ustanovilo. S uroloske strane je sve u redu, pa sam mislila mora da je ginekolosko. Briseve sam izvadila, ali nista se nije naslo. Na kraju sam pameti sto se tice tog mokrenja.
Da opet nastavim oko mjesecnice. Nakon sto sam prekinula tablete slljedeci mjesec sam dobila na vrijeme, a onda j eopet krenula muka i dobila tek nakon par sedmica, i kako se nastavilo opet dobijam svakih par mjeseci. Meni je termin za mjesecnicu bio 25.6., ali je dosad nisam dobila. Inace mi je ciklus oko 35 dana. I imam obilne i jako bolne menstruacije. Pila sam i neke tablete koje poticu smanjenje ciklusa, na prirodnoj bazi, ali ni to nije pomoglo. Nisam po stresom vec mjesec dana (imala sam tada ispite), a takodjer sam jos uvijek djevica. Da li vi znate sta je sa mnom?
Hvala unaprijed.

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 59
Naprijed