Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak uzimanja pilula


Autor Poruka

nika2222

30.11.2011. 20:40

Lijepi pozdrav.....bila bi vam zahvalna da mi odgovorite na pitanje......Imam 28 godina i pilule pijem 7 godina bez pauze (Diane 35). Zanima me dali ih je rizično prestat pit bez znanja našeg ginekologa i prijašnjeg pregleda (jer ga nisam trenutačno u mogućnosti posjetit)....I zanima me nakon koliko mogu zatrudnit....Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 21:05

Možete prekinuti piti nakon zadnje u blisteru , i najmanje 6 mjeseci "čišćenje".

lejlabilic1307

31.03.2012. 18:20

Poštovana doktorice, prije mjesec dana sam prestala piti pilule Trinovum, pila sam ih godinu dana,menstruacija mi kasni tri dana. Imala sam odnose s kondomima, 2 puta bez(prekinut) uz veliki oprez. Dali postoji mogućnost da sam trudna? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2012. 13:25

Mjesečnica može kasniti jer ste prekinuli piti Trinovum, ali ako ne bi došla do sredine mjeseca javite se ginekolgu ili napravite test.

Elventree

03.04.2012. 00:05

Prestala sam da uzimam pilule u toku treceg blistera i to posle 5 pilula jer sam imala probleme sa bolovima u listovima i glavoboljom. Doktorica mi je rekla da prestanem, i da napravim nalaze krvi. Kad sam prestala da ih pijem, posle dva dana mi se javilo krvarenje, to je bio 17.03. Interesuje me da li se to racuna kao menstruacija i da li sledecu treba da dobijem oko 17.04.? Hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

03.04.2012. 23:40

Tako je.

mrguda

04.04.2012. 19:15

Poštovana doktorice dobar dan! ovdje na vašem forumu sam prvi puta i imam pitanje vezano za prestanak uzimanja pilula. naime koristim lindynette 20 ,godinu dana, ali su mi se počele javljati nuspojave koje su više na psihičkoj bazi. nakon uzimanja pilula, točnije od 18 pilule pa do kraja osjetim jaku promjenu raspoloženja. nakon pilula, u danima kada trebam dobiti ta se promjena još jače vidi, slijedi depresivno raspoloženje, obuzima me tuga, plač, što me jako zabrinulo jer zapravo ne postoji nikakav konkretan razlog za takvo rapoloženje. bojim se da je to razlog pilula. pitanje je: trebam li prestati piti ove pilule i potražiti neke druge od svoje doktorice ili bi neko vrijeme trebala prestati piti pilule opčenito kako bi se "očistila"? htjela bi nastaviti s pilulama, ali mislim da mi lindynette ne odgovaraju. lijep pozdrav! hvala na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

05.04.2012. 22:25

Popijte blister do kraja , napravite pauzu cca 6 mjeseci pa vidite kakvo je stanje.

yasmin89

06.04.2012. 19:45

Poštovani,

Pila sam yasmin tablete radi policičnih jajnika (no moj doktor kaze da ti nisu kalsični već kao neki blaži oblik). Prestala sam ih piti u 9 mjesecu prošle godine i prva dva mjeseca sve je bilo uredu. No nakon toga nastaju problemi. Udeblajla sam se nekih 5 kg iako se pravilno hranim i treniram 4 puta tjedno. Lice i leđa su mi puna akni, a na leđima nikad nisam imala akni dok na licu jesam u pubertetu. Čak su mi i brkovi narasli,,sreća pa sam svijetlije puti pa se ne vide jako ,ali njih nikada nisam imala. Užasno sam nervozna i nekada mi dođe da poludim koja je nervoza u meni. U prvom mjesecu ove godine dobila sam 6og, u drugom mjesecu 14, a sada još nisam,,napuhana sam kao da sam trudna ( a nisam jer sa 3 testa radila ).Inače visoka sam 175 cm i težim 68 kg . Iskreno svojom doktorici vše ne vjerujem jer njoj to nije strašno,,al ja sa ovakvim licem i kilažom nemam snage boriti se više. Molim vas dajte mi neki savjet, što da radim? Da li ima lijek za ovo?? Hvala VAM UNAPRIJED PUNO

Natalija Beljo, dr. med.

07.04.2012. 19:45

Vratite se natrag na Yasmin.

kika19

01.10.2012. 19:50

Poštovani!

ja sam prošle godine prvo pila jedne pilule negdje mjesec-dva, pa sam napravila pauzu od mjesec, pa druge isto oko mjesec-dva pa sam napravila pauzu od 7 mjeseci i sad već 4 mjeseca pijem yaz. kojeg ću eto nakon ovog blistera prestati piti (blago povišeno PV) i tako mislim za vijeke vijekova raskrstiti sa pilulama. mogu li biti sigurna u ovom slučaju od rizika tromboembolije? znam da će mi se ciklus sad poremetiti, samo me brine tromboza.

Hvala!

Nataša Šemnički, dr. med.

02.10.2012. 12:30

kika19,

učinite još fibrinogen i APTV.
Kod urednih nalza nema straha od tromboze.

L:p.

kika19

02.10.2012. 17:05

Evo ujutro idem napraviti još te dvije pretrage i u četvrtak lac protein no odlučila sam da ipak prestajem s njima kakvi god nalazi bili. dakle ako pretrage budu u redu bez obzira na povišeno PV nema straha od tromboze? znam da prekidi pijenja povećavaju rizik.

Nataša Šemnički, dr. med.

03.10.2012. 09:35

kika19 ,

ponovite nalaze za 2mj kako bih smo imali siguran odgovor.

l.p.

iva_0109

04.11.2012. 16:15

Poštovana,

Radi sve jače izraženih nuspojava, prvenstveno na psihičkoj bazi, nakon godinu i pol dana uzimanja Yaz pilula pred 2 dana sam prestala uzimati pilule i odlučila se, u konzultaciji sa svojom ginekologicom, na nekoliko mjeseci pauze. Budući da mi je ginekologica rekla da se neće ništa loše dogoditi ako ne dovršim blister, ja sam u četvrtak, 1.11. , popila zadnju pilulu. Inače bi mi do kraja blistera trebalo još tjedan dana, dakle u srijedu 7.11. bih popila zadnju aktivnu, i onda do nedjelje bila na placebu, i u nedjelju bih dobila menstruaciju. Mogu li i sada očekivati krvarenje danas ili sutra, budući da sam inače dobivala menstruaciju nakon 3. placebo tablete? I kako onda dalje? Računam ciklus od prvog dana krvarenja koje će sada nastupiti?
Također me zanima kakva je razlika u tome jesam li dovršila blister ili ne? Sve aktivne tablete su istog sastava, tako da pretpostavljam da organizmu nisam s ovime učinila nikakav šok koji bi bio veći od onoga da sam pila još tjedan dana do placeba, pa onda ne nastavila dalje? Također, pretpostavljam da će mi tijelu trebati mjesec-dva da osjeti razliku, pa da se moje nuspojave povuku i da se ja vratim u "normalu"? Ili sam u krivu?
Hvala Vam!

Nataša Šemnički, dr. med.

05.11.2012. 14:20

iva_0109,

menstruacija če svaki čas doći.
Meni bi bilo draže da ste popili sve aktivne tablete da sam nemate sva ova pitanja pred sobom.
Niste loše učinili organizmu i nuspojave bi trebale se povući odmah ako nema drugih hormonskih promjena uz uredan rad jajnika.

l.p.

sky22

08.11.2012. 00:35

Lijep pozdrav! Imam 22 godine i prestala sam piti pilule Logest nakon 4 godine pijenja.Prestala sam ih piti zbog totalnog gubitka želje za seksom, dobila sam 7 kilograma, promjene raspoloženja su nakon 3 i pol godine postale svakodnevan problem,što je malo čudno s obzirom da se takvi simptomi javljaju u početku. E sad imam nove problemčiće,što se tiče libida on se odmah nakon 2 tjedna prestanka pijenja počeo vraćati u normalu, vlažnost sve 5,prva menstruacija odmah nakon 28 dana i to sve kako treba biti,ali druga menstruacija me dovodi ovdje. Naime tjedana dana prije nego li sam trebala dobiti mengu dobila sam tamno smeđi iscjedak u količini kakva mi je bila menga za vrijeme uzimanja pilula.Taj iscjedak sam imala neka 3 dana i prestao je,a mengica nije došla na vrijeme tj. kasni.Imala sam odnose što znači da trudnoću ne isključujem,ali smo se pazili pa ne bih trebala biti trudna.Sad što činiti?Je li to normalna pojava ili se trebam javiti ginekologu?Problem s mojom ginekologinjom je što joj na red mogu doći tek za mjesec,mjesec i pol,a to mi je malo dugo za čekati. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Nataša Šemnički, dr. med.

09.11.2012. 21:05

sky22 ,

morat će te učiniti UZV pregled kako bih se vidjela funkcija jajnika.

l.p.

Lea93

06.05.2017. 19:50

Poštovana,

Imam 23 godine i vec godinu i pol pijem kontracepcijske, s time da sam ih jednom mijenjala jer sam imala uzasne nuspojave.Ni sa Belarom koju trenutno pijem nije bajno. Od kada sam pocela uzimati kontracepcijske pms mi je uzasan, imam velike promjene raspolozenja, puno vise se znojim, nemam libido, ne vlazim se, imam problema sa candidom, u mjesec dana od pocetka uzimanja sam se udebljala 5 kila, sve ukupno od kad sam na njima dobila sam 10 kila. Ne jedem nista vise nego inace, krecem se. Muku mucim sa dijetama, ali ne gubim ni kilograma. Zamolila sam nekoliko puta ginekologa da mi da uputnicu za vadenje hormona, ali ne zeli nego mi samo kaze "Dam ti druge tablete, pa ako ti ni te ne valjaju dat cu ti trece, pa cemo naci neke koje ti pasu". Oprostite, ali ne mislim da je to pametno. Razmisljam otici u privatnu kliniku i sama sve rijesiti ili otici drugom ginekologu. Sada mi je vec puna kapa svih tih nuspojava, pa se planiram maknuti s njih i napraviti "ciscenje" da mogu otici vaditi hormone. Sto mi Vi preporucujete?

Ivo Balenović, dr. med.

07.05.2017. 22:50

Poštovana,
prema navedenom bilo bi dobro da učinite pauzu od uzimanja kontracepcije. Učinite i hormonski status: spolni hormoni, hormoni štitnjače, prolaktin, inzulin.