Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

05.06.2011. 21:01

Po statistici da plodni ste.

Zmaya

12.06.2011. 14:55

Poštovana doktorice,

već sam se prije javila na prethodnoj stranici, dakle zaštita pomoću Yasmin kontracepcijskih tableta počinje od prve tablete iz pakiranja, bez obzira što sam dan prije početka novog pakiranja Yasmina popila zadnji antibiotik Augmentin?? Stalno me gnjavi to pitanje i zabrinutost po pitanju zaštite od trudnoće... sad

Natalija Beljo, dr. med.

12.06.2011. 22:46

Zaštićeni ste.

apisoja

13.06.2011. 21:02

Postovana,

vec godinu dana uzimam yasmin. Nakon 7 dana pauze (u kojoj sam dobila mjesecnicu) trebala sam poceti s novom kutijom (05.06) ali zbog neimanja recepta i cekanja za obnovu nisam bila u mogucnosti zapoceti s uzimanjem.
Zeljela bih nastaviti s ponovnim uzimanjem ali nisam sigurna kada je najboljje vrijeme za to- sredinom ciklusa ili cekanje prvog dana mjesecnice (ta opcija mi nije prva na listi zbog toga sto sam prije 3 godine nakon prestanka uzimanja yasmina mjesecnicu cekala 3 mjeseca).
Da li je moguce zapoceti s uzimanjem odmah i kako ide sa zastitom?

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

14.06.2011. 16:20

Nažalost tek s idućim ciklusom.

jadrankka

19.06.2011. 22:50

E ovako. Danas sam u 13om danu ciklusa (plodni dani) prije 4 dana sam zaboravila popiti pilulu pa sam sledeci dan popila dvije. Ovoga mjeseca sam mislila tabletama pomjeriti menstruaciju da bih 1.7 isla na more. Sutra sam planirala popiti zadnju tabletu i ocekivati da dobijem za 3/4 dana. Ali danas sam imala odnos sa momkom bez kondoma,do kraja. Treba mi pomoc. Koliko tableta sad da popijem? Molim sto brzi odgovor.

Natalija Beljo, dr. med.

20.06.2011. 17:01

Dok pijete OHC nema plodnih dana tako da popijte kako ste planirali i sve ok.

jadrankka

20.06.2011. 22:10

Znaci iako sam zaboravila tu od prije cetri dana i jos prestajem piti na 15om danu ne bi trebalo biti problema?

jadrankka

21.06.2011. 10:50

A imala sam nezasticen sex dan prije nego sto trebam prestati piti pilule.

Natalija Beljo, dr. med.

22.06.2011. 00:20

Tako je nema panike do tada, ali sad kad prestanete piti nemojte se oslanjati na plodni / neplodni dani.

kraljice prevara

24.06.2011. 21:00

Poštovana doktorice!

Dakle, u kolovozu ove godine napunit ću 18 godina. Od ožujka ove godine spolno sam aktivna. Dosada smo prilikom spolnog odnosa koristili prezervative. Zadnjih mjesec dana razmišljam o korištenju Yasmin pilula. Nisam nikada bila kod ginekologa i još uvijek ne želim ići, pa Vas molim da me ovim putem savjetujete koliko je sigurno početi koristiti Yasmin pilule bez preporuke ginekologa? Informirajući se putem foruma i savjeta starijih prijateljica koje već duže vrijeme koriste Yasmin,također bez preporuke ginekologa, saznala sam da one osobno nisu imale nikakvih nuspojava osim pojačane živčanosti prilikom korištenja prve kutije pilula. Ono što mene zabrinjava jesu glavobolje koje sam imala duže vrijeme,a koje su prije skoro dva mjeseca prestale i više se ne pojavljuju. Koliko je sigurno i da li je uopće dozvoljeno korištenje Yasmin pilula ako su moguće glavobolje? Zanima me ako počnem koristiti Yasmin a glavobolje se vrate, da li će one utjecati na mene i moje zdravlje i na samo djelovanje pilula?
Molim Vas da mi pomognete svojim odgovorom. Hvala unaprijed happy

Natalija Beljo, dr. med.

25.06.2011. 20:25

Mislim da prijateljice nisu bile skroz iskrene s Vama jer ne mogu kupiti Yasmin ako nemaju recept koji im daje ginekolog. S obzirom da ste sad postali aktivni savjetovala bih da svakako napravite i prvi ginekološki pregled , porazgovarate sa ginekologom , napravite krvne pretrage i onda počnete s Yasminom. Ima žena ginekologa pa će Vam biti lakše ( i ja sam jedna od njih). Sretno happy

cyberpatient

28.06.2011. 20:30

Poštovana,

pijem Yasmin nekoliko godina. mjesečnicu dobivam nedjeljom te s novim ciklusom započinjem iduću subotu. ne znam zašto ali ovaj put sam mjesečnicu dobila dosta ranije (utorak/srijedu) te sam, kad je krvarenje počelo, prestala uzimati pilule (je li to bilo pametno?). svakako planiram u 7.mj. ići na redoviti gin. pregled ali u međuvremenu ne znam kad bih trebala početi uzimati pilule jer mi se ovo još nije dogodilo. molim Vas savjet.
p.s. nadam se da nije prekasno postavljeno pitanje....

Natalija Beljo, dr. med.

29.06.2011. 00:41

Ako ste ih prestali piti od tog dana računajte 7 dnevnu pauzu i 8 dan nastavite s novim blisterom.

mladamama22

30.06.2011. 01:36

POŠTOVANI,
nova sam na ovom forumu. happy
rodila sam prije 2 mjeseca(trudnoća savršena,sve po školski, porod super), i dojila sam samo mjesec dana(imala sam puno mlijeka i cak se morala izdajat) a onda mi je nestalo mlijeka -od šoka jer mi je sin završio u bolnicu. prije 3 dana-tocno 2mjeseca od poroda dobila sam menstruaciju.(nakon poroda sam lagano krvarila taj prvi mjesec,al sa prestankom po par dana).

zanima me, (idem u petak na prvi pregled nakon poroda), dali mogu uzeti pilule kao kontracepcijsko sredstvo??yasmin?? ili neke druge, koje nemaju puno muških hormona- da se ne udebljam..??!!! u trudnoći sam dobila 21kg, još imam skinuti skinula sam 12kilograma.a nisam sklona velikoj kilaži, inace imam 53-55kg, 164cm.

HVALA

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:50

Nadam se da je sin dobro, i možete početi Yasmin.

mladamama22

30.06.2011. 23:55

sin je sad ok.hvala.
koje su pretrage potrebne obaviti sad nakon poroda ako želim yasmin?idem privatno na pregled jer sam privatno vodila trudnoću.(prije 3 god sam pila logest radi jakih bolnih ovulacija).
ciklusi su mi bili 32-35dana, po 6-7dana.
želim se štititi pilulama.ali me strah da možda ako dobijem sljedeci mjesec menstruaciju da možda onaj tamo mjesec necu dobiti.jer je malo vremena prošlo od poroda.pa neznam dali se to ustalilo i oce li biti redovno.pa dali postoji šansa da ostanem trudna.?

mordor

01.07.2011. 21:01

Poštovana doktorice;
Koristim Diane 35 već pola godine bez prekida i dobila sam na tjelesnoj težini par kilograma,s tim da sam primjetila da sam na početku uzimanja dosta nevozna i imam bol u grudima. Razmišljala sam da počnema uzimati yasmin jer sam pročitala da ima nižu koncentraciju hormona, ali ne znam na koji način na počnem s uzimanjem yasmin pilula s obzirom da sam zadnju pilulu Diane 35 uzela u četvrtak (menstruaciju treba da dobijem u ponedjeljak), da li da uzmem prvi dan menstruacije ili da nastavim kao i sa Diane 35 ,osmi dan? I da li je uopće preporučljivo da pređem na drugu kontracepciju?
Hvala

sunset2550

01.07.2011. 21:35

pijem yasmin već 4 godine. u zadnje vrijeme imam jako bolne migrene, promjenjivog sam raspoloženja, i zna mi se događati npr.dok sjedim,ležim (znaći ništa ne radim) da mi srce najednom počme jako lupati,otkucaji su mi jako veliki (120 čak u minuti), uhvati me znoj i to traje 10-ak minuta i onda opet sve normalno. Neznam dali su mi to nuspojave od yasmina,ili je neka druga stvar u pitanju. Inače,idem redovito jednom godišnje kod ginekologa na pregled, vadim krv i sve je u redu! zanima me vaše mišljenje, dali bi trebala stati sa uzimanjem yasmina, pauzu možda napraviti ili probati neke druge kontracepcijske pilule?

jeccckka

02.07.2011. 03:15

Postovana,
bila sam kod ginekologa , obavila sve potrebne pretrage, i sve je redu, jer zelim da pocnem sa kontracepcijskih pilulama.Inace dugo godina sam patila od bulimije, tako da bih izabrala pilule kod kojih najmanje sanse postoje, da povecaju apetit, jer me je strah ponovnog vracanja u moju bolest, tako da po svemu sto sam citala na netu odlucila bih se za yasmin,medutim plasi me to jer sam pre godinu dana,koristila njih mesec dana,i krvarenje, ne oskudno, vec jako obilno trajalo je sve vreme,sto nisam mogla da izdrzim, pa sam prestala sa njima , mozda je bitno, mesec dana pre toga sam popila escapelle, takodje posle njih imala problem sa dugim obilnim krvarenjem, sto je ginekolog resio kapima za zaustavljanje krvarenja.Nakon toga nikakve kontraceptive nisam koristila, menstruacije skroz redovne.17.6. je bila poslednja, tako da je 15.7. ocekujem narednu kad sam i mislila da krenem sa pilulama, ali me je jako strah tog krvarenja koje se desilo prosle godine,jer nije bio spotting,koji je moguca nuspojava a i 17.7idem na more, tako da stvarno ne bi bilo prijatno. E sad moje pitanje da li je dobro da s obzirom na sve navedeno krenem sa yasmin pilulom ili nekom drugom?i da li bih smela da sutra, ili eventaulno u ponedeljak krenem sa pilulom, cisto da bih videla kako ih moj organizam prihvata i da se navikne,mislim strah me je tog krvarenja i znam da nece biti zastite sad i da li bi,ako je to uopste moguce trebalo praviti posle 21 dan pauzu od 7 dana ili da odmah pocnem sa drugim pakovanjem da bih pokusala da izbegnem menstrauciju na moru? ovo bih pitala svog lekara, ali imam zakazano kod nje tek.13.7 jer je do tada na odmoru. Unapred hvala