Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija,posljedice


Autor Poruka

suzana

28.11.2004. 19:44

stovani! molim vas vas savjet i misljenje.u nekoliko navrata unazad par godina imala sam reakcije na analgin,ceporex,amoxil,sinersul i novocef.reakcija je bilaomgsip,oticanje kapaka,zamucen vid,crvenilo i pecenje usiju,nedostatak zraka i oticanje sluznice nosa.prije dvije godine testiranje krvi je pokazalo negativne rezultate.
prije mjesec dana sam zbog bronhitisa trosila clavocin koji nije pomogao a nakon toga sumamed.poslije trece tablete sumameda dobila sam reakciju tj.osula sam se,na kapcima i podocnjacima su mi izbile kvrzice velicine pola zrna graska,koza mi je utrnula,na potkoljenicama imam krvave podljeve,otekla mi je sluznica nosa i grlo mi je bilo suho.primala sam tri dana injekcije i nastavljam piti claritin.
problem je sto i sada poslije desetak dana imam nesnosne vrtoglavice,ne smijem pogledati sa strane jer mi se jako zavrti i izaziva mi jaku mucninu,osjecam se umorno i malaksalo a potkoljenice su mi i dalje utrnute i podlivene.kapci su mi objeseni tako da osjecam tezinu u ocima.
molim vas savjet sto da uradim i kako da saznam o cemu se tocno radi.
hvala!

suzana

01.12.2004. 15:04

p.s. nalaz Ige je 599,krvna slika je u redu.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.03.2005. 20:54

Poštovana,

iz vaše priče vidi se da ste razvili reakciju preosjetljivosti na sve naveden lijekove i sada se liječite lijekovima iz skupine antihistaminika. Jedna moguća nuspojava antihistaminika je i vrtoglavica, što nije preosjetljivost već netolerancija lijeka. Za daljnje ispitivanje preosjetljivosti na lijekove i rješavanje Vaše situacije javite se u Ambulantu Zavoda za kliničku farmakologiju KBC Rebro, Kišpatićeva 12, zgrada poliklinike, soba 415, II kat svaki dan od 9 do 15 sati. Tel 01 23 88 324.

Srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić

biserka

20.05.2005. 21:20

Imam alergiju na augmentin, dobila sam osip po cijelom tiju i skoro ostala bez sluha i vida, nakon toga dobila sam ceporex i 4 dana bila u bolnici sa natečenim kapcima i kožom izdignutom , na ljubičaste fleke, inače sam sklona upalama grla pa me zanima ima li koji lijek za mene, ili je moja alternativa homeopatija?
Unaprijed hvala

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.08.2005. 11:31

Poštovana,

razvili ste alergiju na penicilinski i cefalosporinski preparat što su jedni i od najčešćih alergijskih reakcija na lijekove, a imate nesreću da imate na lijek iz jedne i druge skupine. Sami ne smijete uzeti više ove lijekove. Moguće je učiniti testiranje na druge antibiotike koji nisu iz te skupine, te da imate popis lijekova koje možete uzimati u budućnosti. Homeopatija nije riješenje za ozbiljne infekcije i dapače opasno je ne uzeti antibiotik kada je to potrebno. Savjetujem da se javite u Ambulantu za farmakoterpaiju KBC Rebro, zelena zgrada II kat, Kišpatićeva 12, i da se dogovorite za testiranje. Ono se obavlja u bolničkim uvjetima. Tel. ambulante je 01/23 88 324.

Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić

biserka

16.08.2005. 13:28

Puno Vam hvala na Vašem odgovoru, ja sam napravila testiranja na augmentin, ceporex, silapen i rast na G i V nedavno nakon svih tih događaja sa reakcijama.Zanimljivo je da su svi moji nalazi bili negativni, iako mi je i doktorica objasnila da to nije niakakva garancija.Zapisla sam Vaš broj telefona i ako budem mogla, ja ću se javiti.

Još jednom hvala na Vašem odgovoru