Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


atrofija mozga


Autor Poruka

Sabina

07.04.2003. 15:02

Jučer vrativši se kući zatekli smo svekrvu u jednom konfuznom stanju, otežano je razgovarala i vrlo nesuvislo. Nakon nekoliko sati opet smo je provijerili i ona je bila u jenom dubokom snu budili smo je više od pola sata. Rekla je da joj nije dobro i da je boli sve. Neznam točno njenu diagnozi jer kratko vrijeme živim sa njiom. Probat ću rekonstruirati ono šta sam čula. Prvi moždani udar imala je sa 38 godina i nakon toga još jedan oko pedesate. Sad ima 60 godina. Po njenom pričanju diagnoza je atrofija (odumiranje) mozga. Često joj se događaju ti napadaji kad jednostavno 'nestane', u tim periodima puno spava i gotovo se ne sijeća razgovora koje obavimo. Neznam kako reagirati u tim situacijama. Bio bi mi jako koristan savijet. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

08.04.2003. 21:34

Vaša svekrva bi se trebala što prije javiti na pregled neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će je pregledati, učiniti potrebne pretrage i na temelju nalaza odrediti potrebnu terapiju.