Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


crvena vratna arterija...


Autor Poruka

ico

28.05.2007. 18:55

Ukratko u zadnje vrijeme sve cesce vratna arterija zna biti crvene boje i malo nabubri... osim toga sve cesce osjecam žarenje i bockanje (grcenje) na razlicitim mjestimana na glavi, ponajvise na straznjem i gornjem djelu glave, isto tako osjetio sam pad koncetracije i pad IQ-a. Imam 19 godina, bivsi pusac (godina dana). Kod neurologa se za pregled moze naruciti tek nakon prvoga, do pregleda bi zelio znati sto bi moglo biti po srijedi. Buduci da su simptomi kao zarenje i bockanje sve cesci i intezivniji molio bih Vas za misljenje. Hvala.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.06.2007. 16:40

Poštovani,
Moj glavni savjet bio bi da se javite na pregled kod neurologa, a možda i dermatologa, jer je za procjenu smetnji koje ste opisali nužan potpuni pregled. U slučaju ozbiljnije dijagnoze jedan ili drugi specijalist sigurno će vas uputiti na daljnje pretrage.
Naime, potrebno je vidjeti to crvenilo na vratu, da li se širi u nekom smjeru, da li je prisutna bol. Potrebno je obaviti i potpuni klinički pregled te uzeti detaljnu anamnezu.
Stoga, smatram da Vam zbog premalog broja podataka ne mogu u ovom trenutku ponuditi bolji odgovor.
Pozdrav