Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vrtoglavica


Autor Poruka

mirela

16.04.2003. 20:37

Prije nekoliko dana doživjela sam neugodan osjećaj vrtoglavice.Ujutro sam se digle iz kreveta i osjećala sam se kao da se ljuljam na brodu. Također osjećaj ljuljanja i vrtoglavice pojačavalo spuštanjem glave prema dolje. Cijeli dan sam provela u krevetu u ležećem položaju jer jedino u tom položaju nisam osjećala vrtoglavicu i odmarala sam se, odspavala i još sam do večeri osjećala simptome ali dosta ublažene. Tlak nisam mjerila, ali sklonija sam nižem tlaku.
U doktora nisam išla jer sam se sutra dan dobro osjećala, ali me je ipak strah da se to ne ponovi. Počela sam piti i multivitamine i minerale.

Možete li mi barem otprilike reći o čemu bi se moglo raditi?

Unaprijed zahvaljujem

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

18.05.2003. 21:37

Postoji mnogo uzroka vrtoglavica i vro je teško na ovaj način reći što bi moglo biti uzrokom. Međutim, budući da spominjete da se vrtoglavica pogoršavala pri pokretima glave, mogući uzrok mogle bi biti promjene na vratnoj kralješnici. Preporučljivo bi bilo da se javite neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će Vas pregledati i učiniti potrebne pretrage.