Pretraživanje


Zašto krumpir i žitarice ne mogu zamijeniti jedno drugo u zdravoj prehrani

vitamine poput B6 i C. Krumpir doprinosi značajnim količinama vlakana i kalija, dvaju hranjivih tvari koje mnogi ljudi nedovoljno konzumiraju. Unatoč svojoj gustoći hranjivih tvari i popularnosti, ukupna ... Znanstvenici su pokazali da bijeli krumpir osigurava ključne hranjive tvari koje nedostaju mnogim ljudima, no zamjena žitaricama uzrokuje značajne gubitke željeza, folata i drugih esencijalnih ... Znanstvenici su pokazali da bijeli krumpir osigurava ključne hranjive tvari koje nedostaju mnogim ljudima, no zamjena žitaricama uzrokuje značajne gubitke željeza, folata i drugih esencijalnih ... bijeli krumpir, hranjive tvari, žitarice, zdravi ugljikohidrati, kalij, vlakna, vitamini, škrobno povrće


Urođeni imunitet i metabolički stres potiču jedinstveni oblik stanične smrti

U nekoliko bolesnih stanja, uključujući infekcije i rak, aktivacija urođenog imuniteta i nedostatak hranjivih tvari javljaju se zajedno. Nova studija otkrila je da ova kombinacija uzrokuje ... U nekoliko bolesnih stanja, uključujući infekcije i rak, aktivacija urođenog imuniteta i nedostatak hranjivih tvari javljaju se zajedno. Nova studija otkrila je da ova kombinacija uzrokuje ... stanična smrt, urođeni imunitet, metabolički stres, nedostatak hranjivih tvari, mitoksiperiliza, samouništenje stanice, mitohondriji


Prenatalna izloženost onečišćenju zraka može usporiti razvoj mozga novorođenčeta

invaliditeta diljem svijeta. Čestice promjera 2,5 µm ili manje (PM2,5) često se koriste kao pokazatelj onečišćenja jer potječu iz toliko različitih izvora onečišćenja i sadrže spektar onečišćujućih tvari ... onečišćenja zraka, prenatalna izloženost onešišćenju zraka, mijelinizacija mozga, novorođenče, mijelinizacija bijele tvari u neonatalnom razdoblju


Crveno meso u zdravoj prehrani povezano s boljim hranjivim tvarima za mozak i raznolikošću mikrobioma crijeva

Studija provedena na više od 3.600 ljudi pokazuje da crveno meso, kada se jede kao dio uravnotežene prehrane, može poboljšati hranjive tvari koje podržavaju mozak, poput B12 i cinka, bez ometanja ... Studija provedena na više od 3.600 ljudi pokazuje da crveno meso, kada se jede kao dio uravnotežene prehrane, može poboljšati hranjive tvari koje podržavaju mozak, poput B12 i cinka, bez ometanja ... crveno meso, uravnotežena prehrana, mikronutrijenti, hranjive tvari za mozak, vitamiin B12, cink, selen, kalcij, vitamin D, kolin, željezo, anksioznost, depresija


Dugotrajno ograničenje kalorija može usporiti stanične markere starenja mozga

ovojnice (zaštitnog omotača oko živčanih vlakana), što dovodi do degradacije bijele tvari povezane sa starenjem.


Ultraprerađena hrana povezana s rizikom od dijabetesa kod mladih odraslih osoba

metu strategija prevencije među mladima. Ultraprerađena hrana uglavnom se proizvodi od tvari ekstrahiranih iz cjelovitih namirnica, poput zasićenih masti, škroba i dodanih šećera. Također sadrži širok ... mravinjanje u prva tri prsta. Imam i učestale proljeve sa nemogučnošću zadržavanja stolice. Dosta česte jutarnje hipoglikemije. Što mi je?  Trnjenje prstiju obje ruke,a osobito prva tri prsta,ukazuje na mogući


Zdravstvene prednosti i rizici konzumacije čaja

konzervansa. Osim toga, postoji zabrinutost zbog ostataka pesticida, teških metala i mikroplastike u čaju. Ove onečišćujuće tvari, iako ne predstavljaju značajne zdravstvene rizike u tipičnoj konzumaciji ... mravinjanje u prva tri prsta. Imam i učestale proljeve sa nemogučnošću zadržavanja stolice. Dosta česte jutarnje hipoglikemije. Što mi je?  Trnjenje prstiju obje ruke,a osobito prva tri prsta,ukazuje na mogući


Osobe s karijesom i bolešću desni izložene većem riziku od ishemijskog moždanog udara

kada ugrušak ili blokada smanji protok krvi u mozak, lišavajući ga kisika i hranjivih tvari. ... kada ugrušak ili blokada smanji protok krvi u mozak, lišavajući ga kisika i hranjivih tvari. ... hranjivim tvarima. Zbog nedostatka kisika i hranjivih tvari dolazi do oštećenja i odumiranja živčanih stanica u zahvaćenim dijelovima mozga što se manifestira oštećenjem funkcija kojima ti dijelovi mozga


Vital Proteins – ljepota i snaga iznutra

hranjive tvari - poput aminokiselina - kao i ukusne okuse, poput čokolade i lješnjaka. No, s obzirom na širok raspon dodataka kolagena dostupnih na tržištu, odabir pravog može biti pravi izazov.


Niske razine proteina YTHDF2 pretvaraju normalne stanice kože u kancerogene

Sunčeva svjetlost je vitalna za ljudsko zdravlje jer pomaže tijelu u proizvodnji esencijalnih hranjivih tvari, poput vitamina D. Međutim, previše izlaganja suncu može značajno povećati rizik od raka