Redefiniraj pretragu
- [x] Vrijeme objave: Zadnjih godinu dana
Pretraživanje
Samo jedno jaje dnevno smanjuje nedostatak hranjivih tvari kod adolescenata

Dodavanja samo jednog jajeta dnevno pokazalo je značajna poboljšanja u unosu hranjivih tvari, s najvećim prednostima uočenim u razinama kolina i vitamina D. Ohrabrujuće je da konzumacija ... U SAD-u se adolescenti suočavaju sa značajnim nedostatkom hranjivih tvari, no novo istraživanje naglašava kako jednostavno rješenje - dodavanje jednog jajeta dnevno - može dramatično povećati unos ... U SAD-u se adolescenti suočavaju sa značajnim nedostatkom hranjivih tvari, no novo istraživanje naglašava kako jednostavno rješenje - dodavanje jednog jajeta dnevno - može dramatično povećati unos ... nedostatak hranjih tvari, adolescenti, jaja, kolin, vitamin D, vitamin B2, selen, lutein, zeaksantin, dokozaheksaenska kiselina ... Samo jedno jaje dnevno smanjuje nedostatak hranjivih tvari kod adolescenata
Veća konzumacija graha dovodi do zdravije tjelesne težine i kvalitetnije prehrane

s većim unosom hranjivih tvari, zdravijom tjelesnom težinom i krvnim tlakom te manjim rizicima od kardiovaskularnih bolesti, koronarne bolesti srca i povišenog kolesterola. Dijetetske smjernice trenutno ... Rezultati nove studije pokazali su da odrasle osobe koje konzumiraju grah imaju kvalitetniju prehranu i unose više esencijalnih hranjivih tvari, uključujući nedostatne hranjive tvari, koje se često ... Rezultati nove studije pokazali su da odrasle osobe koje konzumiraju grah imaju kvalitetniju prehranu i unose više esencijalnih hranjivih tvari, uključujući nedostatne hranjive tvari, koje se često ... grah, prehrana, esencijalne hranjive tvari, zdravija tjelesna težina
Nizak šećer u krvi povezan s oštećenjem mrežnice kod dijabetičke bolesti oka

Rezultati nove studije utvrdili su da nizak šećer u krvi, ili hipoglikemija, može potaknuti razgradnju krvno-retinalne barijere, važne granice koja regulira protok hranjivih tvari, otpada i vode u i ... Rezultati nove studije utvrdili su da nizak šećer u krvi, ili hipoglikemija, može potaknuti razgradnju krvno-retinalne barijere, važne granice koja regulira protok hranjivih tvari, otpada i vode u i ... mravinjanje u prva tri prsta. Imam i učestale proljeve sa nemogučnošću zadržavanja stolice. Dosta česte jutarnje hipoglikemije. Što mi je? Trnjenje prstiju obje ruke,a osobito prva tri prsta,ukazuje na mogući
Makrofagi koriste bakterije za izgradnju vitalnih hranjivih tvari i kontrolu upale

Nova studija je pokazala da bakterije progutane od strane makrofaga predstavljaju alternativni izvor hranjivih tvari koji iskrivljuje imunometaboličke reakcije domaćina. Naime, makrofagi jedu ... Nova studija je pokazala da bakterije progutane od strane makrofaga predstavljaju alternativni izvor hranjivih tvari koji iskrivljuje imunometaboličke reakcije domaćina. Naime, makrofagi jedu ... makrofagi, fagocitoza, bakterije, hranjive tvari, upala, mTORC1, cAMP ... Makrofagi koriste bakterije za izgradnju vitalnih hranjivih tvari i kontrolu upale
Otkriven način kako obnoviti funkciju samočišćenja mozga

jer se, kako starimo, sposobnost našeg mozga da ukloni nakupine toksičnih tvari usporava. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da je moguće preokrenuti učinke povezane sa starenjem i obnoviti proces ... jer se, kako starimo, sposobnost našeg mozga da ukloni nakupine toksičnih tvari usporava. Međutim, novo istraživanje pokazalo je da je moguće preokrenuti učinke povezane sa starenjem i obnoviti proces ... mozak, nakupine toksičnih tvari, funkcija samočišćenja mozga, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest ... čimbenici okoliša (toksini ili virusi). Što uzrokuje Parkinsonovu bolest? U mozgu postoje 2 kemijske tvari (neurotransmiteri) – dopamin i acetilkolin koji, u međusobnoj ravnoteži, prenose poruke između
Sleep apneja može promijeniti dijelove mozga i ubrzati starenje

osobe sa sleep apnejom doživljavaju ubrzano starenje bijele tvari mozga, koja služi za povezivanje različitih regija mozga. ... osobe sa sleep apnejom doživljavaju ubrzano starenje bijele tvari mozga, koja služi za povezivanje različitih regija mozga. ... sleep apneja, mozak, starenje bijele tvari mozga, hipokampus, pamćenje, razmišljanje, volumen mozga
Jesu li aditivi u hrani povezani s dijabetesom tipa 2?

nove uvide u to kako kombinacije prehrambenih aditiva, a ne pojedinačne tvari, mogu utjecati na rizik od dijabetesa tipa 2. Dvije najčešće konzumirane mješavine aditiva povezane su s većim rizikom od ... Ova studija nudi nove uvide u to kako kombinacije prehrambenih aditiva, a ne pojedinačne tvari, mogu utjecati na rizik od dijabetesa tipa 2. Dvije najčešće konzumirane mješavine aditiva povezane su ... mravinjanje u prva tri prsta. Imam i učestale proljeve sa nemogučnošću zadržavanja stolice. Dosta česte jutarnje hipoglikemije. Što mi je? Trnjenje prstiju obje ruke,a osobito prva tri prsta,ukazuje na mogući
Crijevne bakterije proizvode proteine slične hormonima koji reguliraju tjelesnu težinu i šećer u krvi

Naša crijeva dom su bilijunima mikroorganizama koji proizvode tvari sposobne regulirati sve organe tijela putem krvotoka i živčanog sustava crijeva. Ipak, malo se zna o učincima većine bakterija ... Naša crijeva dom su bilijunima mikroorganizama koji proizvode tvari sposobne regulirati sve organe tijela putem krvotoka i živčanog sustava crijeva. Ipak, malo se zna o učincima većine bakterija koje ... mravinjanje u prva tri prsta. Imam i učestale proljeve sa nemogučnošću zadržavanja stolice. Dosta česte jutarnje hipoglikemije. Što mi je? Trnjenje prstiju obje ruke,a osobito prva tri prsta,ukazuje na mogući
Može li česta konzumacija jaja povećati rizik od pretilosti kod zdravih ljudi?

razlikuju među populacijama. Također, potrebna su dodatna istraživanja kako bi se identificirale najbolje metodologije kuhanja za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari u jajima. Izvor: Poultry Science ... Rezultati nove studije pokazali su da većina hranjivih tvari dobivenih iz jaja (lecitini, apolipoproteini i nezasićene masne kiseline) nije povezana s povećanim rizikom od pretilosti. Iznenađujuće ... Rezultati nove studije pokazali su da većina hranjivih tvari dobivenih iz jaja (lecitini, apolipoproteini i nezasićene masne kiseline) nije povezana s povećanim rizikom od pretilosti. Iznenađujuće
Prehrambene navike izravno utječu na vaginalni mikrobiom

, dok su one koje su konzumirale više određenih hranjivih tvari biljnog podrijetla, posebno α-linolenske kiseline (omega-3 masne kiseline koja se nalazi u orašastim plodovima i sjemenkama), pokazale ... Prehrana može igrati ključnu ulogu u održavanju zdravlja vagine oblikovanjem mikrobnog sastava putem interakcija hranjivih tvari i metabolita, sugerira nova studija. ... Prehrana može igrati ključnu ulogu u održavanju zdravlja vagine oblikovanjem mikrobnog sastava putem interakcija hranjivih tvari i metabolita, sugerira nova studija.