HZZO započinje nagradni natječaj u sklopu kampanje protiv pušenja


HZZO započinje nagradni natječaj u sklopu kampanje protiv pušenja

Pušenje  ozbiljno ugrožava zdravlje i predstavlja veliki financijski teret za zdravstveni sustav. Stoga drugu godinu za redom Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) organizira nagradnu igru koja potiče prestanak pušenja. Nagradni natječaj starta 31. svibnja na Svjetski dan nepušenja, a natječaj će biti otvoren do 10. lipnja 2012. godine.

Pozivaju se natjecatelji da se jave s vlastitom pričom kako su prestali pušiti ili zašto nikada nisu niti počeli.

Najzanimljivije priče i video uratke po mišljenju žirija, HZZO će nagraditi jednogodišnjom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja, a ukupno će biti dodijeljeno 50 polica. Ocjenjivat će se duhovitost, iskrenost i motivacija.

Svaki "bivši" pušač može se natjecati samo sa jednom pričom, a organizator jamči tajnost osobnih podataka (bit će objavljeni dob, spol i inicijali).

Cilj HZZO-a za provođenje ove kampanje je podizanje svijesti građana o štetnosti pušenja i izravno smanjivanje troškova zdravstvene zaštite.

Detalji o natječaju bit će objavljeni na web stranici HZZO-a www.hzzo.hr, gdje će po završetku nagradne igre biti objavljen i popis dobitnika nagrada.