U Zagrebu se u subotu održava Dan crnih naočala


U Zagrebu se u subotu održava Dan crnih naočala

Dan crnih naočala, događanje u organizaciji Hrvatskog oftalmološkog društva, Hrvatskog saveza slijepih i Koalicije udruga u zdravstvu, održat će se u subotu, 29. lipnja, od 9 do 14 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Ovogodišnje događanje, čiji su pokrovitelji Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, posvećeno je senilnoj makularnoj degeneraciji.

"Dan crnih naočala društveno je koristan javnozdravstveni projekt koji za cilj ima osvijestiti javnost o oftalmološkim bolestima te važnosti redovitih pregleda i prevencije. Ove godine događanje smo posvetili senilnoj makularnoj degeneraciji, bolesti o kojoj se jako malo zna, a koja je vodeći uzročnik slabovidnosti kod osoba starijih od 50 godina. Pozivamo sve građane da nam se u subotu pridruže na Cvjetnom trgu i doznaju kako brinuti o svom vidu", izjavio je prof. dr. sc. Zoran Vatavuk, predsjednik Hrvatskog oftalmološkog društva.

Događanje će otvoriti Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, a prisutni će moći obaviti besplatan pregled vida te saznati koji su to glavni integracijski problemi s kojima se slijepe i slabovidne osobe suočavaju u svakodnevnom životu.