Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.11.2013. 17:40

Smetnje su od upale zbog koje uzimate cefalosporinski preparat.
Ništa nije zakazalo, menstruaciju ćete dobiti na vrijeme.

anči123

16.11.2013. 22:55

Hvala vam doktore,dakle koliko sam shvatila iduce krvarenje je menstruacija i s prvim danom tog krvarenja pocinjem s tabletama.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.11.2013. 23:15

Tako je.

ivvy13

18.11.2013. 18:50

Postovani, dobila sam logest tablete. Moja gin rekla mi je da pocnem piti od treceg dana menstruacije da se nebi dogodilo da mi se produzi krvarenje.. menstruacije su mi inace neredovite.. kako mi je ovo prvi put da uzimam pilule, a danas sam dobila, ne znam sto da radim, kako onda pijem pilule, sto se moze dogoditi ako tek treci dan pocnem s pilulama??.. molim vas pomozite.. lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.11.2013. 22:30

Možete krenuti prvi, drugi ili treći dan ciklusa.
Ja osobno sam više pristalica da se započne s prvim danom menstruacije.

Tiruliru

19.11.2013. 13:05

Poštovani,

zanima me kako nakon pauze uzimati tablete. Jedan mjesec sam napravila pauzu sa uzimanjem logest tablete, da li sada ponovo trebam sacekat prvi dan menustracije pa poceti kao sto sam radili prvi put ili mogu poceti bilo koji dan?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2013. 16:50

Sa prvim danom menstruacije.

Drapa

19.11.2013. 19:15

Poštovani,

Počela sam piti Logest prije desetak dana. Promjene raspoloženja su nemoguce i veoma intenzivne, od depresija do bijesa i tako ukrug. Uzimala sam ga prije nekih sedam godina, tri godine neprestano, bez izrazenih nuspojava, no onda sam počela neprestano krvariti, pa sam odlučila napraviti pauzu, koja je na kraju trajala do sada. Zanima me trebam li ih odmah prestati piti, mogu li ih odmah prestati piti, te postoji li mogucnost da simptomi produ. Takoder, bih li trebala pokusati prijeci na neke druge pilule. Nazvati cu sutra svog ginekologa, ali stvarno razmisljam o tome da niti ovu danas ne uzmem, jer situacija stvarno nije ugodna.

Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2013. 21:15

Nastavite ovaj blister do kraja, vjerujem da će smetnje nestati.

stu_iva

21.11.2013. 10:25

Poštovani,
već dvije godine pijem Logest.
Htjela bih napraviti pauzu.
Mogu li u bilo koje vrijeme prestati s Logestom ili da pričekam da popijem do kraja blistera?
Trebam li na nešto pripaziti nakon što prestanem s pilulama?
Kolika se pauza preporučava do početka ponovnog korištenja Logesta?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav,
Iva

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2013. 21:10

Svakako popijte blister do kraja. Ako želite napravite pauzu mjesec, dva, tri, godinu dana, koliko god želite.
Nakon prestanka morate jedino paziti da ne zatrudnite ako ne želite. U današnje vrijeme uz nove i moderne kontraceptive pauze nisu nužne.

ivvy13

27.11.2013. 11:30

Postovani doktore, imam jos jedno pitanje. Jucer sam imala spolni odnos, a navecer sam popila pilulu u vrijeme u koje inace, te mi je to bio 9 dan da uzimam pilule. Osim krvarenja nemam nuspojave. Posto nisam bila kuci a morala sam na wc, te sam s pilulom kasnila 20ak minuta, kad sam dosla kuci prvo sam odmah pilulu popila, a nakon 20-30 min isla na wc, stolica mi je bila mekanija al normalna, nije bio proljev. Posto sam na uputama citala da u slucaju povracanja i teskog proljeva postoji mogucnost da se pilula nije apsorbirala mene zanima dal postoji mogucnost i kod mene iako kod mene nije u pitanju povracanje niti teski proljev, te jel ima potrebe za hitnom kontracepcijom...hvala doktore!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2013. 12:35

Ne treba ništa dodatno uzeti. Zaštita nije umanjena.

muriem

18.02.2014. 16:25

PILA SAM PILULE CILEST I NAKON TOGA LOGEST IMA VEC SKORO PA GODINA DANA.ODLUCILA SAM IH PRESTAT PITI I DOBILA SAM MENTRUACIJU KAO I OBICNO TOCNO NA VRIJEME NAKON ZADNJE KUTIJE.SAD IH NEPIJEM VEC DESET DANA NAKON MENSTRUACIJE I NEZNAM KAD CE MI DOC NORMALNE STVARI BEZ PILULA.U MEĐUVREMENU OBAVILA SAM PRETRAGE KRVNE SLIKE, MOKRAĆE I BRISEVE I SVE JE U REDU.RAZLOG STO SAM TO ODLUCILA JER SAM PLANIRALA OSTATI TRUDNA ,ALI SAM SE POCELA DVOUMITI DA JOS MALO PRICEKAM S TRUDNOCOM IZ NEKIH OSOBNIH RAZLOGA I RAZMISLJAM DA NASTAIM JOS DVA MJESECA TRI NASTAVITI S PILULAMA I ONDA NEGDJE NA LJETO DA OSTANEM TRUDNA S TIM DA SE NAKON PONOVNOG PRESTANKA CEKAM PRVU MENSTRUACIJU I ONDA POKUSAM OSTAT TRUDNA .DA LI CU BITI ZASTICENA KAD NASTAVIM PITI PILULE U OVA TRI MJESECA I AKO BUDEM IMALA ODNOSE NPR.SA SVRSAVANJEM U VAGINU I DA LI SAM ZASTICENA ODMAH PRVI DAN NAKON PRVE PILULE.JELI SAD MORMA PONOVNO POCET PIT PRVI DAN MENSTRUACIJE*???

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.02.2014. 01:45

Započnite s prvim danom iduće menstruacije. Sigurni ste s prvim danom popijene pilule.