Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguća trudnoća?


Autor Poruka

djebo

19.02.2011. 12:30

Poštovani,
Imao sam jutros spolni odnos sa djevojkom, tijekom odnosa nam je pukao prezervativ i svršio sam u nju. Naime ona pije kontracepcijske pilule yasmin, danas 4 dan, pocela je ovaj mjesec a prije toga je redovito pila logest, kontracepcijske pilule. Da li postoji mogućnost za začaćem? što napraviti ako postoji?

Natalija Beljo, dr. med.

19.02.2011. 19:05

Ne treba ništa ,pije kontracepciju.

MAJA31

22.02.2011. 11:01

Kakva je mogućnost trudnoće 8. dan ciklusa? Znači, menstruacija je završila dan prije. dečko je svršio u mene.
Hvala na odgovoru

prg2011

22.02.2011. 11:10

Postovani,
imao sam seksualne osnose sa devojkom i u pocetku samog odnosa nisam koristio kondom, ali kasnije tokom istog seksualnog odnosa da, prije svsavanja. Zanima me da li je moguce i koliko verovatno da ona ostane trudna od preejakula ("bezbojne tecnosti" koja se pojavljuje na penisu tokom odnosa)? Takodje, da li je moguce da ona ostane u drugom stanju ako prije drugog polnog odnosa nisam "oprao penis" nego samo ocistio i osusio? Isto tako napominjem da smo imali odnose dan prije menstuacije i 3-4 dana posle iste.
Unapred se zahvaljujem.

Natalija Beljo, dr. med.

22.02.2011. 12:45

MAJA31 50:50 su šanse
prgo 2011 nažalost i za vas vrijedi isto 50:50

prg2011

22.02.2011. 14:25

Zasto je verovatnoca toliko velika? Pa ja ima da poludim!

marko07

22.02.2011. 15:20

Poštovani,

Imam pitanje, previše sam zbunjen trenutno, kako ja, tako moja cura.. Menstruaciju je ovaj mjesec dobila 2.2., po prvi puta smo stupili u spolne odnose 12. i 13.2, ona je prije toga zadnji puta s deckom bila prije godinu dana (ako je to bitno).. Sada sumnjamo da nam je mozda pukao kondom, jer u srijedu 16.2. su se njoj poceli pojavljivati neki "cudni" simptomi.. bolovi u zeludcu, pa dan kasnije bol u jajnicima i mucnina, u petak 18.2. je pocela lagano krvariti, krvari sve do danas, ceka da krvarenje zavrsi pa da moze napraviti test na trudnocu.. moje pitanje je koje su šanse da je ostala trudna, pa da su se svi simptomi koji ukazuju na trudnocu pojavili vec 3 dana nakon spolnog odnosa..

unaprijed hvala

dona marija

22.02.2011. 21:21

imam 31god.imam sina od godinu dana.zadnja menstruacija mi je bila 26.01.pokušala sam zatrudniti pred kraj ovulacije.11.02.nakon toga 19. i 20.02. mi se povraćalo kad perem zube(tako mi je bilo za prvu trudnoću).20.02. mi je sam dobila smedji iscjedak koji je isti dan i prošao.imala sam osjećaj trudnoće.21.02. me je grčilo i dobila sam 22.02. menstruaciju.inače moj menstrualni ciklus je redovan od 26-28 dana.ne pijem tablete.čula sam da žene budu trudne i dobiju menstruaciju(jedna moja prijateljica).test nisam napravila.Koje je vaše mišljenje?

semmy

22.02.2011. 23:25

Kasni mi menstruacija ali nisam imala seksualni odnos vec tek smo se odlucili polako prema tome ,imali smo peting ,nije svrsio ni blizu ..nje.Posto sam nova u tome da li je moguce da se vrlo mala kolicina spreme prenese na rukama na klitoris i da takoo odlutaju gdje ne treba ,prilicno sam sigurna da su to lovacke price ali zelim cuti strucno misljenje.Ipak svi simtomi su mi izostali ( ne bole me grudi ,sekret se bio smanjio i ponovo poceo isl).Napominjem da ovih dana imam jake bolove u lumbalnom dijelu kicme zbog ostecenja L4-L5(diskushernia i disckopatia) te upale nerava u tome dijelu ili mi jake upale jajnika uzrokuju ove bolove.da li je to dvoje povezano,jer zadnji put kada sam imala slicne bolove izostala je cca 2 mjeseca .Ako ima veze da li da se obratim ginekologu ili da pocnem sa fizikalnim terapijama koje mi je dr.preporucio i cekam svoju mengu happy

AuroraRemedios

23.02.2011. 23:55

Poštovana doktorice,

zadnja mjesečnica je bila 11.siječnja, ciklus mi je u zadnjih godinu dana vrlo redovit i to otprilike svakih 30 dana. Nije bilo "opasnih situacija" za vrijeme spolnog odnosa iako nikad covjek nije siguran. Danas bi mi bio 44.dan. Prije dva dana sam napravila test, bio je negativan. Također, ovaj mjesec sam bila prehlađena (uzimala lijekove silapen i makcin) i uvijek kad sam prehlađena mi kasni do 5 dana. Uz to, dva mjeseca pijem Euthyrox, 75 mikrograma. Studentica sam pa mi je normalno da sam izložena stresu. Otprilike tjedan dana osjecam bol lijevog jajnika, iscjedak je bijele boje, ali malo čudnog mirisa. Je li moguća trudnoća u mom slučaju?

Što mi Vi preporučujete? Da napravim još jedan test ili da se javim ginekologu?

Hvala, lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

24.02.2011. 00:00

prgo2011 Jer u medicini 2+2 nije 4.

marko07 Nije trudnoća. Vjerojatno je ovulacijsko krvarenje , ali ako ne bi stajalo ili ako je jako javite se ginekologu.

dona marija Napravite test.

semmy I mogu i ne moraju biti lovačke priče. Javite se svom ginekologu.

bijelaorhideja

03.04.2011. 00:17

Zadnjih nekoliko mjeseci mi ciklus traje u prosjeku 29-31 dan. Imala sam sa deckom spolni odnos sredinom ciklusa (moguca ovulacija, po tim danima). Sexali smo se s kondomom, i svrsio je po meni, ali dok je on svrsavo, moji su prsti bili u mojoj rodnici, te me zanima, ako postoji sansa da mu je minimalno sperme kapnulo na moje prste, dali je moguce da sam je ja unjela u vaginu, tj. da ti spermiji dodu do maternice, jajovoda...?

BetteDavis

03.04.2011. 16:10

Poštovana,
oduvijek imam neredovite mjesečnice. Prije 4 mjeseca prestala sam koristiti Cilest koji sam pila 2 godine. Zadnje 3 menstruacije otkako sam prestala piti Cilest dosle su mi gotovo u dan točno. U međuvremenu imala sam spolne odnose, partner i ja nismo koristili zaštitu i nije svršio u mene. Ipak, strah me je, jer je partner izvadio penis prije nego je svršio, dakle neke šanse ima da su spermiji dospjeli tamo gdje ne bi trebali. Od naseg spolong odnosa prosla su 3 tjedna, a menstruacija mi kasni 9 dana. Radila sam 2 testa za dokazivanje trudnoće (GraviGnost), sinoć sam napravila jedan (iz straha i jer nisam mogla čekati jutro) i jutros sam s novim testom, te s prvim jutarnjim urinom ponovila postupak za svaki slučaj. Test je u oba slučaja bio negativan. Imam dermatoidnu cistu na jajniku, koja mi vjerojatno i remeti ciklus, i svega sam toga svjesna. no i dalje me strah, postoji li mogucnost da sam trudna? znam da mi ovaj stres i panika ne pomažu... :/

Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

04.04.2011. 23:30

bijela orhideja Ne.

Bettedavis Kako ste prestali piti i nimate cistu mogu biti razlozi zašto kasni.

amadeusraus

29.06.2011. 00:44

Moja cura je bila nevina i mi smo imali spolni odnos nismo koristili zastitu svriso sam pored briso i opet smo poceli postoi li mogucnost da zatrudni iako jooj nie iscuriila nevinost tad neg nakon pol sata molim vas pimozite mi unaprijed hvala :S

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 21:25

Ako su joj bili plodni dani neka napravi test. Razmislite oboje da počnete kotistiti zaštitu za početak kondom , a kasnije neka napravi prvi ginekološki i neka porazgovara s ginekologom.

girl0911

30.06.2011. 22:51

Postovani...
Oduvijek imam relativno redovitu menstruaciju (nekad je znala biti vrlo bolna).... Ginekologica mi je preporucila Yaz tablete i uzimam ih vec 10 mjeseci... Osjecam se odlicno od njih... Ciklus mi je savrsen, nemam bolove u prsima i trbuhu, doktorica kaze da mi janjici i maternica izgledaju puno bolje, te da su te pilule idealne za mene.
Naime, jednu vecer sam zaboravila uzet pilulu, ujutro rano sam se sjetila i proslo je manje od 10 sati sto sam je trebala uzeti, slijedila sam upute na kutiji, ''ŠTO NAPRAVITI, AKO I KOJI DAN I S KOLIKO SATI ZAKASNJENJA, SE NE UZME PILULUA''. Tako sam postupila. (popila sam tu rozu tabletu, i preskočila sam bijele, te sam odmah presla na novi paket). Obavijestila sam doktoricu i rekla je da je to uredu i da taj mjesec necu dobiti menstruaciju, zadnji spolni odnos sam imala 2-3 dana nakon toga... nastavila sam piti roze, ali sam nakon tjedan i pol odlucila napraviti pauzu i ne uzimati ih vise... i jos uvijek nema menstruacije... kupila sam nekoliko različitih testova, svi pokazuju negativno na trudnocu... prsa me peku i bole kao kad trebam dobiti... razumijem da kada sam zaboravila uzeti nisam mogla dobiti menstruaciju, ali je li moguce da mi se poremetio ciklus radi naglog prestanka uzimanja tableta, ili me svi testovi varaju...? :S :S

amadeusraus

30.06.2011. 23:55

kako mogu znati dal je imala plodne dane i dal je kapljica sperme dovoljna za oplodnju ?

Natalija Beljo, dr. med.

02.07.2011. 11:55

girl0911 Za očekivati je da kasni jer sad treba da se ponovi regulira prirodni ciklus.
amadeusraus Ako joj bude kasnila neka napravi test.

Drover

02.07.2011. 15:30

Pre svega dobar dan.
Imao sam 2 spolna odnosa sa devojkom 19. dana ciklusa koji traje 28 dana. Odnosi su bili bez kondoma (jer je meni kondom koji sam kupio smetao). Iako nisam ejakulirao u nju sutradan je popila pilule escapelle koje se piju u roku od 72 sata. Uvece smo opet imali nezasticen odnos. Nijednom nije doslo do svrsavanja, a i odnosi su trajali izuzetno kratko upravo zbog toga sto nismo koristili kondome, pa smo "vodili racuna".
Zanima me da li postoji sansa da devojka u tom slucaju ostane u drugom stanju zbog preejakulata, i da li pilule za dan posle sprecavaju trudnocu iako se uzmu pre odnosa. Ne pitam to da bi ih koristili kao kontracepciju (naopako), vec zbog ovog slucaja iznad? Hvala.