Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.03.2008. 20:15

Mjesečnicu više ne očekujte, jer krvarenje iza prestanka uzimanja kontraceptiva tehnički nije mjesečnica, nego krvarenje happy. Krvarit ćete iza zadnje tablete u pakiranju, u 7-dnevnoj pauzi.

nasva

21.03.2008. 10:05

hvala Vam, jako ste ljubazni.
postovanje

sokne

21.03.2008. 15:00

draga doktorice..zanima me jesu li tablete yasmin stvarno tako strašne kako ovdje neki pišu?jer ginekologica mi je preporučila da ih pijem i radi kontacepcije i radi problema sa aknama..a pošto nemam redovite spolne odnose nego ponekad(ali s istim partnerom) ne znam bih li ih trebala upotrebljavati...najviše od svega me strah da mi ne bude loše dok ih pijem..neznam što da radim,što mi vi preporučate?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.03.2008. 21:15

Ajde malo mi citirajte tko to i što piše da su Yasmin strašne happy. Ako su vam akne veliki problem, onda pijte Yasmin, ali vi OBAVEZNO morate koristiti i kondom.

miss_blanka

22.03.2008. 19:30

poštovani,

ni sama ne znam kako mi se ovo uspjelo dogodit.(=. tablete Yasmin pijem već godinu dana i uvijek ih pijem redovito i nisam imala nikakvih problema. Međutim, jučer sam pobrkala dane i misleći da sam zaboravila popiti tabletu dan ranije, popila sam dvije odjedanput misleći da sam je zaboravila popiti. Nemam nikakvih mučnina ni glavobolja jer sam popila dvije, ali ne znam kako da nastavim dalje piti. hoću li popiti danas kada mi je vrijeme da je popijem? i kako ću imati jednu tabletu manje hoću li ranije završiti piti tablete te čekati da dobijem menstruaciju ili trebam kupiti novo pakovanje i tako nadomjestiti tu zadnju tabletu?

puno Vam hvala!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.03.2008. 21:25

Gore bi bilo da ste zaboravili tabletu happy. Pijte normalno dalje, ciklus će biti dan kraći, nakon 7 dana pauze novo pakiranje. Sve će biti u redu.

kiiki

23.03.2008. 15:10

Dobar dan,
pročitala sam sve poruke na forumu, ali nažalost nisam našla odgovor na moje pitanje. Pijem Yasmin pilule mjesec dana, odnosno pila sam ih 21 dan, a u 7 dana pauze menstruaciju sam dobila 4 dan pauze. Da li trebam početi piti drugo pakiranje tableta taj 4. dan pauze koji sam dobila menstruaciju ili ih trebam početi piti nakon 7 dana pauze iako imam menstruaciju. Jer, znam da se one trebaju početi piti prvoga dana menstruacije pa sam sada zbunjena.
Unaprijed hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.03.2008. 22:40

Samo se prva kutija pije od prvog dana menstruacije, sve ostale nakon 7 dana pauze počinjete novu kutiju.

Green

24.03.2008. 19:30

Pozdrav...
PIjem Yasmin sad oko 2 godine i pretraga krvi danas mi je pokazala sljedeće:
Koagulacija
PV 1,47 H (0,7-1,2)
INR 0,88 L (0,9-1,26)
APTV 31,5 (25-40) s
fibrinogen 4,0 H (1,5 -3,5)
Pa me zanima Vase misljenje, s obzirom na ovo, je li potrebno raditi pauzu i koliko dugo?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.03.2008. 20:40

Nije potrebno raditi pauzu. Nije bilo potrebno raditi niti te pretrage, osim ako nemate simptome tromboembolijske bolesti.

Green

24.03.2008. 21:25

Periodično napravim cijelu krvnu obradu pa i ovo usput. Rečeno mi je da bi bilo pametno napraviti pauzu s pilulama pa potrazih stručno mišljenje. Hvala.

Timar

25.03.2008. 20:45

Poštovana,
Imam 36 godina, 3 poroda. Nakon trećeg poroda izrazito obilne menstruacije. Istovremeno kosa izrazito masna, koža suha, skonost dlačicama, nekad PCO. Nakon godinu dana ginekolog mi preporučuje kontracepciju. Počinjemo s Yasmin. Prva tri dana migrena prvi puta u životu, poslije se situacija poboljšava. Čini mi se da mi tablete malo provociraju žuć na kojoj imam polip od 5 mm uredno kontroliran već 3 godine. Pila sam Yasmin 3 mjeseca, psihički sam se osječala izvrsno iako malo pospano. Ali su mi nokti jako pucali, kosa i dalje masna. Koža bolje. Činilo mi se da je dosta pojačano mokrenje, prsa slabija i izgubila sam 1-2 kg što je za mene loše jer inače imam 57 kg na 174 cm pa bi rado dobila koju kilu. Iz svih tih razloga ginekolog zaključuje da mi treba nešto jače i pripisuje Cilest. Već od prve tablete Cilesta imala sam izražene glavobolje koje su nakon 7 dana pruzroovale smetnju cirkulacije u vratu i vrtoglavice te anksioznost. Iz tih razloga ginekolog mi je preporučio da prestanem piti Cilest odmah. Dobila sam menstruaciju nakon 4 dana i sada cijeli ciklus pauziram. Napominjem da sam slične ali slabije simpome jednom zamijetila kada sam nekoliko dana pokušala uzimati fitoestrogene. Sada bih se trebala odlučiti za sljedeću kontracepciju. Menstruacija mi dolazi za 2 dana i osječam se relativno loše sa jako izraženim PMSom. Molim Vas preporuku po Vašem mišljenju koju kontracepciju da sada probam i da li da ju uopće
uzimam?Voljela bih se riješiti tih obilnih krvarenja kojih za vrijeme uzimanja Yasmina nisam imala. Da li da se vratim na njih? Također bi naglasila da mi je otac sklon začepljenju krvnih žila te da je bio na opreaciji srca sa 4 premosnice i aneurizme na nozi. Moja krvna slika je u redu. Unaprijed hvala. Pozdrav

zbusenalopta

25.03.2008. 20:45

Postovanje.
Posto inace imam jake menstrualne bolove, prvi dan menstracije uzmem ili neofen ili balargin a ponekad i po nekoliko tableta tijekom dana (npr. u jutro, popodne i navecer) da ublazim bol. Za koji dan pocinjem uzimat yasmin pilule pa me zanima dali ih mogu kombinirat s neofenom ili balarginom ili uopce s tolikom dozom tih tableta na dan. Jos me zanima dali se multivitamini Centravit mogu s yasmin pilulama kombinirat. Hvala puno.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.03.2008. 01:15

Timar - Ja vas ne bi ni skidala sa Yasmina jer ste se taman krasno navikli na njih, a trebalo je još par mjeseci da se nokti i kosa počnu popravljati. Sad sve ispočetka. Glavobolja nije zabrinjavajuća ukoliko se ne pogorša. Bolest vašeg oca nema veze s vašim rizicima za kontracepciju, osim ako i vi ne razvijete slične probleme.
Zbusenalopta - možete kombinirati i centravit i analgetike, iako vam analgetici u tolikim dozama vjerojatno uskoro neće više trebati.

Timar

26.03.2008. 12:30

Poštovana dr Dmitrović,
puno hvala na brzom i kokretnom odgovoru. Lijep pozdrav

funny

27.03.2008. 14:50

Poštovana doktorice, zamolila bi Vas za Vaše cijenjeno mišljenje. Prvi put trebam početi koristiti kontracepciju, jako sam sportski tip, vježbam i uglavnom stalno u pokretu, nemam nikakvih menstrualnih tegoba, a ciklus mi traje od 28-31. dan, isto tako u životu sam možda popila svega desetak tableta, imam jako dobar imunitet i nikakvih bolesti čak ni prehlada ni gripe. Naručena sam za pregled kod ginekologa tek u petom mjesecu zbog popunjenosti. Ja bi Vas zamolila prema Vašem sudu koje bi tablete za mene bile najbolje i sa najmanje nuspojava pošto mi organizam ni nezna praktički što je tableta: Yasmin, Logest ili koje druge? Zahvaljujem

funny

27.03.2008. 14:50

Poštovana Doktorice, zamolila bi Vas za Vaše cijenjeno mišljenje. Prvi put trebam koristiti kontracepciju. iam 22 godine, a naručena sam kod ginekologa tek u 5mj.zbog popunjenosti. Inače sam jako sportski tip, vježbam i stalno sam u pokretu, nemam nikakvih menstrualnih tegoba, a ciklus mi traje od 28-31 dan, imam jako dobar imunitet, nikavih bolesti, čak ni prehlade ili gripe već zadnjih 15 godina, a tableta sam u životu popila možda desetak. Stoga me zanma Vaše mišljenje koje bi mi Vi tablete preporučile da uzimam, a da za moj organizam imaju najmanje nuspojava obzirom da nisam navikla na tablete: Yasmin, Logest ili neke druge?
Zahvaljujem

klax

27.03.2008. 16:25

Poštovana doktorice! Imam pitanje vezano uz vremensku pauzu uzimanja yasmina. pila sam tablete 21 dan i nakon tog sam napravila pauzu ali sam zabunom uzela iduću tabletu 7. umjesto 8. dan pauze. da li bi mi to moglo predstavljati probleme? Hvala na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.03.2008. 18:00

Funny - u mladih i zdravih djevojaka ja obično počinjem sa Triquilarom ili Logestom.
Klax - problem bi bio da ste počeli dan kasnije, ovako je sve u redu, samo normalno nastavite.

Dulcinea

27.03.2008. 18:00

Poštovana,
ako zaboravim popiti zadnju pilulu u pakiranju piše da mogu prestati uzimati tabletu iz pakiranja i napraviti pauzu od 7 dana i da onda normalno nastavim sa sljedećim pakiranjem. inače sam pila srijedom ( to mi je bio 8 dan nakon sedmodnevne pauze). sad znači trebam piti utorkom? bez ikakvih drugih promjena? je li zaštita onda potpuna?
Hvala unaprijed na odgovoru

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 100
Naprijed