Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.03.2008. 18:45

Da, kontracepcijska zaštita će biti potpuna. Inače, možete si ovu pauzu još skratiti (nikako produžiti) pa početi piti u dan koji vam bolje odgovara, naprimjer subotu ili nedjelju.

Tosh Spice

27.03.2008. 20:50

Postovana doktorice,
pijem vec 3 kutiju jasmina i na pola te trece kutije pojavile su mi se jake migrene i poramecaj vida koji traju vec 2 dana.
Jel moguce da je to od yasmin pilula i dali opcenito kontracepcijske pilule znaju izazivat migrene.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.03.2008. 21:25

Da, kontraceptivi mogu izazvati migrene, a ovakve kakve su se vama pojavile, sa neurološkim simptomima (poremećaj vida) su znak da kontracepcija nije za vas. Ne znam da li ste obične migrene imali i prije, u tom slučaju ste smjeli pokušati kontracepciju, ali ovo je znak da ju trebate prestati koristiti, i to nažalost odmah.

Dulcinea

27.03.2008. 22:55

Hvala vam puno na odgovoru.

znaci ukoliko zelim, racunam zadnji dan kad sam popila pilulu kao zadnji (bez obzira na to jesam li zaboravila zadnju popiti), i samo mi se ciklus pomiče za jedan dan?

hvala vam što ste rekli ovo za pauzu (da je mogu skratiti), to vrijedi samo u ovom slučaju, a nakon toga bi se trebala pridrzavat da 8 dan počinjem piti...ili?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.03.2008. 09:35

Ovo da zaboravite zadnju pilulu nemojte često raditi happy. Ali pauzu možete kratiti kada i koliko hoćete, to vrijedi za svaki mjesec. Bitno je da ne bude duža od 7 dana.

Tosh Spice

28.03.2008. 09:35

Migrene nisam nikad dosad imala. Ovo sad je trajalo 2 dana, a zapocinjalo je sa kratkim poremecajima vida tipicnim za migrenu- bljeskanje, magljenje, zvjezdice... i trajalo bi max 15min.
Ali takodjer moram spomenut da imam jako dobru predispoziciju za migrenu jer se otac s njome bori cijeli zivot.
Znaci vi savjetujete da odmah prestanem sa pijenjem pilula?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.03.2008. 14:35

Pa ako su simptomi sad prestali i nemate nikakve, možete dovršiti kutiju do kraja. Možete probati oprezno početi i slijedeću, ali ako se nešto slično opet pojavi morate prestati i zaboravite na kontraceptive.

nastija

28.03.2008. 15:35

Poštovanje,
da li mi možete odgovoriti smanjuje li se učinak yasmin tableta upotrebom ibuprofena protiv glavobolje i pijenjem kapsula jabučnog octa?
Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.03.2008. 17:05

Vidim uzalud ono što sam pisala pod lijekovi, nitko ne čita happy. Odgovor je ne.

claudia

30.03.2008. 11:40

poštovana doktorice,
pijem pilule yasmin. jučer sam zaboravila popit i imali smo odnos i nismo pazili. danas u točno vrijeme sam se sjetila i popila dvije. trebam li se bojati i poduzeti nešto? znam da je ok ako se dvije pilule popiju, ali problem je što je dečko svršio u mene.
hvala Vam na pomoći unaprijed

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

30.03.2008. 14:55

Ne, ne trebate brinuti, ovulacija ne može nastati preko noći. Slijedeći tjedan koristite kondom.

elois1

30.03.2008. 22:30

Poštovana doktorice,
pijem yasmin nekoliko mjeseci redovito, svake večeri u 22 h. Noćas se sat pomicao unaprijed, a ja na to nisam obratila pozornost pa popila pilulu danas opet u 22 h (ali po novom vremenu; znači po starom vremenu bi bilo 21 h). Dakle, od pilule jučer do ove danas prošlo je 23 a ne 24 sata. Zanima me da li je zaštita sada smanjena budući da sam s uzimanjem pilule uranila sat vremena? Trebam li primjeniti dodatnu zaštitu i kako dugo? Pilulu sutra uzimam ponovo u 22 h?
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru, srdačan pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

31.03.2008. 09:10

Ma ne brinite, ništa niste pogriješili, smiju biti i veće oscilacije u uzimanju. Nastavite u vrijeme koje vam najbolje odgovara.

ana 26

31.03.2008. 12:55

Poštovana,

U petak sam dobila mjesecnicu i pocela piti yasmine, imala sam samo slab iscjedak sto mi je bilo cudno jer sam uvijek prije imala obilne mjesecnice , a sada mi je krvarenje skroz stalo , zanima me dali je to normalno i mogu li nastaviti uzimati yasmine, i hoce li se krvarenje ponovno javiti , inace nikakvih drugih simptoma poput mucnine, glavobolje i slicno nemam .
hvala

elois1

31.03.2008. 21:25

Hvala Vam puno na odgovoru! Lijep pozdrav.

puffcuff

02.04.2008. 18:15

Poštovana doktorice,

Prijateljice koje piju Yasmin su mi rekle da uzrokuje celulit. Da li je to istina, ili se one izvlače na tablete blunk?
Također sam čula da je u razdoblju nakon prestanka uzimanja pilula žena vrlo plodna. Zanimalo bi me da li je to sve istina? Imam 20 godina, u dugoj sam vezi, ali nisam sigurna da li mi se isplati piti pilule...

Hvala happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.04.2008. 20:45

Pa, tehnički je točno i jedno i drugo happy.
Ipak, Yasmin ne uzrokuje celulit, nego kao i sve druge kontracepcijske pilule uzrokuje zadržavanje vode u organizmu, pa se postojeći celulit bolje vidi. Ništa što malo vježbanja ne bi rješilo happy.
A plodnost je pojačana. I pilule vam se isplati piti ako ne želite ostati trudni.

06.04.2008. 00:30

Prvo moram da pohvalim ovaj sajt,super je jer se može naći dosta korisnih savjeta,a i da se zahvalim Vama na pomoći oko naših većih i manjih problema happy
Imam par pitanja vezanih za Yasmin,po prvi put bi sad trebala početi uzimati kontracepciju,ginekolog mi je prepisao te tablete uz prethodno urađen Papa test,uz,i uz dojki.
e sad,doktorica mi je rekla da počnem sa uzimanjem prvog dana menst.,pa nakon popijene 21 tabl.opet počinjem sa prvim danom menst. bez obzira koliko je trajala pauza,3,5...koliko god dana.Ja sam je pitala zašto u upustvu piše 7 dana pauze,al ona je rekla da tako pijem,jer su to tablete sa niskom dozom hormona.
Drugo pitanje je vezano za vrijeme uzimanja,rečeno mi je da ih uzimam u isto vrijeme,da li to važi za svaki ciklus?uzimala bi ih ujutru,ali s obzirom da ih trebam piti uvijek 1 dan menst. a ne dobijem svaki put u isto vrijeme,nekad ujutru,nekad naveče,pa zato pitam?
I još samo jedno pitanje,zadnjih nekoliko puta mi se dešavalo da prije nego počne menst. dan-dva prije imam smeđkast iscjedak u toku dana,malo ga ima,pa nema.S obzirom da ne znam koji od tih dana računati kao prvi dan,doktorica mi je rekla da ih počnem piti kad počne krvarenje,a da su to prije pripreme za menst.
Izvinjavam se zbog ovolikog br.pitanja,ali sam paničar,pa kad ih već pijem,željela bih da sve bude kako trebahappy
Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.04.2008. 11:05

Bez brige, pitanja su sasvim na mjestu. Ne znam zašto vam je doktorica rekla da ih pijete uvijek prvi dan menstruacije jer to više nije uobičajeno (prije se tako pilo). No, nije neispravno, bitno da pauza između dvije kutije ne bude duža od 7 dana.
Naravno da vrijeme uzimanja možete mijenjati kako vam paše, od jednog ciklusa do drugog.
I slažem se, počnite kod pravog krvarenja.

zabrinutaa

06.04.2008. 13:30

doktorice...jučer sam imala prometnu nesreću autom...budući da ovaj mjesec dečko prvi put svršava z mene pa se bojim da ne ostanem trudna,i sad je još došla ta nesreća zbog koje sam jako u stresu već jučer i danas...a mislim da ću jedno vrijeme još biti...zanima me ako će mi kasniti menstruacija,i dal da se brinem...imam još 3 tablete yasmina...
nadam se da vam nisu glupa pitanja...molim vas za razumjevanje...

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 100
Naprijed