Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.02.2016. 21:25

Kod Vas je riječ o iritaciji i suhoći. Mažite Bepanthen kremu.

putaplasteronit

26.02.2016. 23:05

Poštovani,
nisam imao odnos par mjeseci i svaki puta kada sam ga imao koristio sam zaštitu. Nedavno su mi se pojavile kvržice na koži blizu glansa koje su me pocele svrbiti, te kao mali pristici po glansu koji su jako iritabilni. Vec par godina mi se ljuštri sa glansa nešto bijelo svaki puta nakon tuširanja i kada ga obrišem malo jače ručnikom. Išao sam već par puta urologu i na pretrage, ništa nije otkriveno. Prije par dana sam poceo koristiti bepanten mast kako bi smanjio nelagodu i iritaciju. Sve mi upućuje mozda na Balanitis.
Pristici po glansu i kvrzice po kozi su se prije par tjedana pojavile, a bijelo ljustrenje je prisutno par godina. Koristio sam i canesten (Sve masti ugl protiv candide), KalijevPermanganat, Bepanten, isao na sve briseve i preglede za spolne bolesti. Sve ok, ali previse me pece i svrbi tj. previse iritabilan.
Slike su u prilogu:

http://imgur.com/Zzuc45l
http://imgur.com/c77msFL
http://imgur.com/vmKNrQm
http://imgur.com/CQUUHDs
http://imgur.com/GwXWm8q
http://imgur.com/2uMzwD2

Naka12

27.02.2016. 10:55

Poštovani! Doktore.. ovako prije odprilike dva tjedna dobio sam jacu gripu i otisao sam ko lijecnika i dao mi je da pijem antibiotik klavocin. Gripa je prestala nakon sedam dana u potpunosti ali kad sam vec bio pri kraju sa antibiotikom od prilike prije dva-tri dana pojavio mi se jaci svrab na penisu nisam baš obraćo pažnju oko toga i jučer mi se uz svrab pojavila suhoća kože i lagano se ljušti koža koja prekriva glavić penisa i glavić ali glavić malo manje..dok se na glaviću pojavio kao nekakav osip crveni i evo to traje već 3 dana sa današnjim danom pa bih Vas molio dali znate dali je u pitanju kakva nus pojava od antibiotika ili da li se može to riješiti sa kremom nekakvom spolni odnos nisam imao. Unaprijed Hvala!

http://imgur.com/a/c1n2n : evo i slike

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.02.2016. 16:40

Moguće je da se radi o reakciji na antibiotik, ali je moguće i da su promjene u sklopu infekcije koju ste preboljeli. Moguća je i iritacija neovisno o tome. Mislim da će promjene proći kroz nekoliko dana, a ako ne, javite se liječniku.

putaplasteronit

27.02.2016. 20:50

Postovani,
mozete li prokomentirati moj upit? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.02.2016. 22:15

Za putaplasteronit: riječ je o iritaciji i suhoći koja se ponavlja i ponavljat će se. Osim Bepanthena i pranja isključivo vodom (bez ikakvih sredstava), nikakve dodatne pretrage i terapije nisu potrebne.

mav123

29.02.2016. 16:30

Poštovani,
možete li mi reći o kakvoj kvržici se radi na slici? Pojavila se otprilike kada i ove bjele potkožne kvržice, ne boli, ne svrbi i ne mijenja svoj oblik (niti raste niti se smanjuje).
Nisam imao nezaštićene odnose.

http://i.imgur.com/uL9Mraq.jpg

Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2016. 10:00

Ne mogu Vam reći sa sigurnošću, ali ne vidim nikakvih znakova neke bolesti.

lesa1337

01.03.2016. 16:55

Dobar dan. Imao sam odnos sa devojkom taj isti dan posle mi se pojavio svrab i blago crvene tackice po glavicu penisa,ne boli me ili ista slicno, samo svrbi me kad ga diram(glavic)...Da li mozete da mi pomognete u vezi toga? Sta bi to moglo da bude i kako izleciti? pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2016. 21:10

Kod Vas je vjerojatno riječ o iritaciji. Mažite Bepanthen kremu.

lesa1337

01.03.2016. 23:25

Hvala na odgovru. Samo da jos dodam da mi se to desavalo i sa proslim nekim devojkama,nekad sam imao crvene tackice nekada nisam, bilo je isto praceno svrabom.Dok je to trajalo cak i tokom masturbacije sam imao svrab i crvene tackice.I nakon nekog vremena nisam imao te tegobe ni tokom masturbacije i odnosa sa devojkom, nije mi se to stalno desavalo tokom odnosa nekad jeste nekad ne.Plasim se da nisu gljivice ili nesto slicno, ali perem ga vise nego bilo koji deo tela, vise i od zuba.. big-smile
Ali cudno mi je , da su gljivice onda bih stalno imao taj svrab i crvenilo, a tokom proslih odnosa i masturbacija nisam imao to samo ponekad. Sad da li bi mogle biti gljivice ili iritacija? Koristio sam antibiotike u protehlih 2-3 meseca , Panklav i pancef da mi nije zbog toga nego ne zeljeno dejstvo? pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.03.2016. 16:40

Što mislim sam Vam napisao. Mislim da nemate gljive.

Šalica5

03.03.2016. 16:10

Poštovani!

Molio bih vas da mi pomognete. Pojavile su mi se ove bijele mrlje prije 3 tjedna i dosada mi nisu prosle, tojest jos su se prosirile. Neznam da li je to uopce opasno ili ista.
Nisam mazao s nicime te sam povecao higijenu spolovila. Neznam sta da radim po tome pitanju. Simptomi su samo svrbež.
Unaprijed hvala!

http://imgur.com/ELxhhbB

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.03.2016. 22:00

Moglo bi se raditi o bolesti koja se zove lichen planus. Ali to Vam ne mogu reći sa sigurnošću. Bilo bi dobro da obavite dermatovenerološki pregled.

Strahinja00

07.03.2016. 09:45

Postovani.
Imam ovaj problem vec nekih 2 godine od prilike.Ispod glavica penisa su mi se pojavile bele tacke i sa strane na spoljnoj kozi ne znam sta da radim ako znate pomozite.Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.03.2016. 18:50

Vjerojatno je riječ o normalnim žlijezdama. Pomoć nije potrebna.

Bojan950

08.03.2016. 23:55

Postovani doktore,

Vec neko vrijeme imam neku tockicu na penisu, takodje i blago crvenilo na kozici penisa, a i kao da je suha, iziritirana koza. Na otvoru penisa postoji blago crvenilo. Zadnji seksualni odnos imao sam prije 3 mjeseca, oralni bez zastite, vaginalni sa zastitom, tockica je svakako postojala i pre odnosa. Da li je ovo normalnog izgleda? I da li se trebam javiti doktoru? Ovdje su i slike. Hvala u napred!

http://imgur.com/DQCHbn5
http://imgur.com/mBAgRKH
http://imgur.com/nLhpRat
http://imgur.com/PJ5AxD1
http://imgur.com/uYETeDc
http://imgur.com/8hJILPb

Kosalj

09.03.2016. 13:00

Poštovani! U zadnjih nekoliko dana i ja i supruga smo nakon odnosa imali svrbež i peckanje, pa je ginekolog propisao suprugi kremu Macmiror Compleks, te joj savjetovala da i ja moram mazat tu kremu. Buduci je ona imala i mjesečnici nije koristila kremu a niti sam ja. Tj. Svega jednom i meni je prestalo. Sada koristim klavocin bid 1 gram radi prehlade i bronhitisa. Pojavilo mi se bijele naslage na glavići i rubu oko kožice koje se nakon mastrubacije nakupljaju u manje grudvice kao da mi se gornji dio kožice ljušti. Također sam po vlastitom nahođenje počeo mazati triderm kremu jer znam da je ona dobra za gljivice i tako dalje. Primjetio sam dva kao mala prištića na rubu glavića tj. Kožici koja prelazi preko. Sad mi nije jasno, imam frenda finekologa ranije mi je predlagao kanesten kremu. Budući me ne svrbi a u početku malo peckalo., i crvena i malo iritirana kožica ,odlučio sam mazati triderm dva puta na dan ujutro i navečer. Pa ako nebude rezuktata mislim posjetit liječnika. Zanima me koju specijalizaciju da bi tražio jer bi ovo prvi put bio posjet na tu temu. Što vi doktore mislite o tome. Unaprijed Vam hvala u očekivanju savjeta!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.03.2016. 16:00

Za Bojan950: ne trebate se javiti liječniku. Sve je normalno.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.03.2016. 16:00

Za Kosalj: mislim da ništa napamet ne mažete, već da obavite pregled dermatovenerologa.