Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


efekat lexiliuma


Autor Poruka

Petar

24.04.2005. 22:25

Postovani,
zamolio bih odgovor u vezi sa mogucim poslijedicama uzimanja lexilijuma u dozi od 4,5 mg pred spavanje u borbi protiv nesanice pred neki vazan dan koji nosi pritisak.
Dozu sam odredio sam sebi i nisam se konsultovao ni sa kim.
Imam 24 godine. Zdrav sam i tezak 85 kg.
Hvala!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

11.08.2005. 11:09

Poštovani!

Kasnim jako s odgovorom. Lexilium je bromazepam i spada u grupu benzodiazepina koji se ne mogu kupiti u slobodnoj prodaji, pa pretpostavljam da ste lijek uzeli od nekoga iz obitelji. Dozu koju ste si odredili je nešto viša od uobičajene, ali doze od 1 do 3 mg se daju prvenstvenu u smislu smirivanja napetosti, dok u višim dozama lijek djeluje i kao hipnotik. Karakteristika svih lijekova iz ove skupine je stvaranje tolerancije i ovisnosti već nakon kontinuiranog uzimanja od 3 do 4 tjedna (treba povisivati dozu da se dobije učinak, odnosno kada se naglo prekine uzimanje ovih lijekova dolazi do simptoma sustezanja - pogoršanja osnovnih simptoma straha i nesanice).
Jednokratno uzimanje ovih lijekova nije opasno, ali se svakako konzultirajte sa svojim liječnikom ako mislite da će Vam ovakvi lijekovi češće trebati.

Uz srdačan pozdrav,
dr Viola Macolić Šarinić