Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija


Autor Poruka

lidija

30.05.2006. 21:38

djete mi se onesvjestilo i udarilo glavom,napravljen je EEg i EEG NNN jer se sumnja na epilepsiju.ovo je nalaz,osnovna cerebralna aktivnost u okcipitalnim regijama je u budnosti alfa 8 HZ/s,nižih do umjerenih regularnih i iregularnih amplituda,simetrično iznad obje hemisfere.Tijekom snimanja se registriraju elementi pospanosti i spavanja-iregularn nisko do umjerenovoltažna aktivnost mješanih frekvencija,s nešto beta aktivnosti obostrano frontalno i centralno.Tijekom snimanja se registriraju trazitorni zašiljeni visoko voltažni valovi,unilateralno ili obostrano,bifazični i trifazični K-KOMPLEKSI I VRETENA SPAVANJA.također se registriraju obostrano temporalno i straga pojedinačne zašiljene formacije i suspektni šiljci.BEZ PAROKSIZMA I FIKSNIH ASIMETRIJA.Zaključak:I-II faza spavanja suspektno folalno dizritmićki promjenjen nalaz obostrano temporookcipitalno zašiljene formacije i suspektni šiljci. doktorica me pitala dali se pomokrila,ugrizla,grčila imala glavobolje odgovor na ta pitanja je ne.strah me je da ima epilepsiju jer ona več boluje od astme.molim vaše mišljenje na ovaj nalaz jer nam ga nitko nije objasnio a kontrolu imamo tek u 7 mjesecu.

Prof. dr. Vida Demarin

19.06.2006. 20:07

Poštovana gđa. Lidija,
Iako niste naveli dob Vašeg dijeteta promjene na EEG nalazu Vašeg dijeteta biste trebali raspraviti s Vašim pedijatrom jer on uz Vas najbolje poznaje Vaše dijete, njegove smetnje te Vam najbolje može reći o čemu se radi. Jedan gubitak svijesti ne mora odmah značiti i epilepsiju. To što dijete boluje od astme nije povezano s epilepsijom. Kada dođete na kontrolu menojte se ustručavati tražiti objašnjenje nalaza vašeg dijeteta.