Pretraživanje


Kako različite vrste kruha utječu na rizik od raka

tijekom prerade, kao što su policiklički aromatski ugljikovodici, akrilamid i heterociklički amini. Zabilježeno je da visoka izloženost akrilamidu uzrokuje rak kod životinja. Rezultati sustavnog pregleda i ... uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u


Konzumacija alkohola povećava rizik od raka

uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u


Može li mrkva pomoći u liječenju dijabetesa tipa 2?

predispozicije važnu ulogu imaju čimbenici okoliša, odnosno životni stil i prehrambene navike pojedinca. Tako su visok sadržaj masnoća u hrani uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički


Više beta-karotena u prehrani smanjuje psihosomatske simptome kod mladih

predispozicije važnu ulogu imaju čimbenici okoliša, odnosno životni stil i prehrambene navike pojedinca. Tako su visok sadržaj masnoća u hrani uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički


Nedostatak vitamina D povezan s većom smrtnošću od raka

uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u


Akromegalija povezana s većim rizikom od raka

prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u razvoju bolesti


Bolje zdravlje mozga povezano s manjim rizikom od srčane bolesti i raka

uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u


Multipla skleroza povećava izglede za neke karcinome

, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati kao vjerojatni ili mogući rizični čimbenici u razvoju bolesti. Koliko znam o raku debelog crijeva? Rak debelog


Jogurt i fermentirani mliječni proizvodi smanjuju rizik od ozbiljnih bolesti

navike pojedinca. Tako su visok sadržaj masnoća u hrani uz malo prehrambenih vlakana, niski sadržaj selena, heterociklički amini te produkti nastali djelovanjem enzima nekih crijevnih bakterija, prepoznati


Trastuzumab derukstekan može produžiti živote pacijenata oboljelih od raka dojke

pregled dojke, kako bi se pravovremeno uočile moguće promjene u tkivu dojke. Većina karcinoma dojke su epitelni tumori koji se razvijaju od stanica koja oblažu kanaliće ili lobule, a rjeđu su neepitelni