Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na HCV i savjetovanje


Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na HCV i savjetovanje

Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na hepatitis C virusa (HCV) i savjetovanje održat će se tijekom Moto susreta koje organiziraju Moto klubovi Prigorje i Dusty Boots,
11. srpnja 2014. od 18 do 20 sati, u lovačkoj kući Kozjača u Belovaru (Sesvete).

Inače, Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" – Podružnica Grad Zagreb i Zagrebačka županija , kao članica Saveza oboljelih od hepatitisa RH, pod pokroviteljstvom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, već tradicionalno na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, organizira razne aktivnosti kako bi se potaknula javnost na potrebu prevencije virusnih hepatitis.

Ovom javnom akcijom, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", te pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije obilježava mjesec svjesnosti o virusnim hepatitisima – srpanj.

Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na HCV, te savjetovanje dio su globalnih aktivnosti koje se provode povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa 28. srpnja, u suradnji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom, Hrvatskim društvom za infektivne bolesti, Referentnim centrima Ministarstva zdravlja, Hrvatskim Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za javno zdravstvo Grada Zagreba, Vladinim Uredom za suzbijanje zlouporabe droga, Crvenim križem, lokalnim upravama i samoupravama diljem Republike Hrvatske, udrugama članicama Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske (SOH RH) i udrugom studenata medicine u Republici Hrvatskoj (CroMSIC) s ciljem podizanja svjesnosti o virusnim hepatitisima kao javnozdravstvenom problemu.

Izvor:
Hepatos