Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

freja

29.07.2010. 23:20

Molim odgovor... ugl zadnja menstruacija počela je 30.06. inače mi ciklusi traju oko 22-25 dana, odnos ( prekinuti snošaj) imala sam 5-og 7-og, dečko kaže da nije bilo ejakulacije ali sumlja da je ipak neki dio izašao... zato smo i ovako zabrinuti. Menstruaciju do danas nisam dobila, a jučer ujutro sam napravila test na trudnoću koji je negativan (prvi jutarnji urin). Pitanje je da li test može biti lažno negativan?

freja

31.07.2010. 00:25

menstruacija je stigla, tako da ne trebate odgovarati happy

dominikanka

10.08.2010. 22:00

Poštovana,
znam da će pitanje biti suludo i nepotrebno, ali velika sam paničarka, uvukao mi se crv sumnje nakon svih pročitanih trudnoća usprkos korištenja antibaby pilula i kondoma te redovite menstruacije za vrijeme trudnoće. Zagnjavila bi ginekologicu, ali je na godišnjem: (

Inače mi je ciklus neredovit, u prosjeku svakih 42 dana, pa i do 46 dana. Dobila sam pilule yaz, popila sam ih do sada samo 7-menstruaciju sam dobila normalno prije tjedan dana. Inače smo koristili kondom uvijek , i uvijek provjeravali da nije slučajno pukao- i nije, barem mi nismo uspjeli primjetiti.
Šta mene muči je da li postoji kakva šansa da sam ipak ostala trudna prije razdoblja pijenja pilula, i da sam dobila ovu menstruaciju usprkos tomu (previše sam se načitala slučajeva gdje dobivaju djevojke prvih par mjeseci) i da nastavim dobivati dok sam na pilulama?
I još- čisto za budućnost, ako opet uđe kakav glupi crv u glavu; da li bi testovi na trudnoću pokazali trudnoću u vrijeme pijenja pilula, ili hormoni utječu na rezultat? Mozgala sam kad bi bilo najpametnije (nije najprikladnija riječ- svjesna sam gluposti pitanja) napraviti test, pošto bi vjerojatno menstruacija dolazila normalno uz pilule.

Iskrene isprike šta morate odgovarati na ovakvo pitanje, ali poludit ću više sa tim crvićima sumnje.

Hvala Vam unaprijed.sad

kristina 172

17.08.2010. 19:36

Nakon raznih stvari koje sam citala na forumima uhvatila me panika. Bila sam sa deckom, nismo imali odnose, ja sam bila u gacicama i on je svrsio na njih, bili su mi plodni dani. Da li postoji mogucnost da ostanem trudna.

irmana

19.08.2010. 10:45

Postovana doktorice...

Zadnju menstruaciju sam imala 9.7.2010.Zadnji dan menstruacije mi je bio kada sam otisla na more i tamo bila 14 dana tj vratila se 31.7.Na moru sam se razbolila odnosno bolilo me uho nakon ceka sam pila jako puno brufena od 400 mg (oko 2,5 do 3 table),zatim sam se prehladila i dobila dobila temperaturu pa opet bolovi u uhu i puno brufena i cepici za temperaturu...Kada sam dosla sa mora osjecala sam peckanje pri mokrenju i jak svrab, te sam uzela vaginalete od kantarionovog ulja i neku mast koju mi je mama dala za svrab i peckanje...Odnos sa deckom sam imala rijetko zbog bolestihappy))ali sam imala,samo ne znam kojeg tacno datuma.Naravno koristili smo zastitu (kondom) a samo jednom je poceo svrsavat u mene sa kondomom ali to je bio 2 sekunde a sve prije je van mene opet u kondom.Provjerili smo kondom i nije pukao niti jedan.Inace mi nisu redovne menstruacije znaju kasniti od 3-10 dana.U ponedeljak popodne sam radila test ali je bio neki jeftiniji Lily i pokazao je - tj.da nisam trudna.Uvijek sam taj uzimala kada sam sumnjala na trudnocu i uvijek mi je bio negativan.E sad ne znam da li postoji mogucnost za trudnocu (mada ja sumnjam) ali opet da pitam nekog strucnijeghappy) ili je to samo zbog te prehlade ili promjene klime ili mozda zbog tolikih brufena ili mozda zabrinutostihappy
Pozdrav i hvala unaprijed...

Natalija Beljo, dr. med.

23.08.2010. 23:25

dominikanka Mjesečnice koje bi dolazile da ste trudni bile bi drugačije od prethodnih, imali bi simptome trudnoće , a i test bi pokazao. Sve to vrijedi i za pilule.

kristina172 NE

irmana Test je pouzdan ciklus kasni radi cjelokupne situacije.

MallaPllava

26.08.2010. 14:15

Dobar dan. imam jedan veliki problem. Imam 16 godina i ja i decko smo imali spolni odnos s zastitom (kondomom) i menstruacija mi je poslije toga dosla normalno. Ali danas (26.08.2010.) grudi me uzasno bole i imam pojacan iscjedak. Dali je moguce da sam trudna ili samo umisljam?

Molim Vas da mi odgovorite.! Hvala..:/

Natalija Beljo, dr. med.

26.08.2010. 15:25

Ako kondom nije pukao nema trudnoće, bol u grudima ne mora biti simptom trudnoće.Ako mjesečnica bude kasnila više od 14 dana napravite test ( ako niste sigurni da li kondom ostao cijel)

majchy

27.08.2010. 20:10

Poštovana doktorice,
prošli mjesec sam prestala s Yasminom nakon godinu i pol uzimanja. Menstruacija mi je dosla nakon 30 dana,odnose nemam iz navedenog straha. Zanima me nakon kojeg vremenskog perioda nakon pilula se mogu početi računati plodni i neplodni dani.
Naime, prestala sam piti yasmin zbog problema s venama, upalila mi se vena u 7 mj. Trenutno razmisljam o vidu kontracepcije kondom + patentex oval + plodni/neplodni dani. Što mislite koliko je to pouzdano? Da li se patentex oval može nabaviti kod nas u ljekarnama?
Prije par dana sam bila u bolnici na color doppleru vena i doktor mi je rekao da mogu zaboraviti na hormonalnu kontracepciju( napomena, nisam imala problema s trombozom, niti zgrušavanjem krvi, a ni u obiteljskoj anamnezi nemam tih problema , osim proširenih vena), da li je zbilja to tako? Inače sam hipohondar i sve treba biti po ps.
Unaprijed Vam hvala na odgovorima

martinammm

28.08.2010. 15:40

draga doktorice!
već 2 godine sam spolno aktivna s istim dečkom. zadnju menstruaciju dobila sam 23.07.2010. moj problem je nastao nakon što smo spavali zajeno 09.08.2010. prilikom spolnog odnosa nisam primjetila ništa čudno koristili smo kondom (prilikom svakog odnosa koristimo kondome i on ima običaj ne svršiti u mene nego van) ali kad je svršio i kad smo provjeravali jel kondom puknuo primjetili smo malu rupicu sa strane. jel moguće da sam trudna. menstruaciju sam trebala dobiti (bar mislim) 23 a umjesto nje imam krvavo smeđi iscjedak još i sada. napravila sam test za trudnoću prekjučer i pokazao je negativan rezultati. koliko se mogu pouzdati u taj rezultat. uz to koristim već 2 godine terapiju movalisa gdje u upozorenjima piše da može naštetiti plodu i da otežava oplodnju.
molim vas za odgovor

Natalija Beljo, dr. med.

30.08.2010. 20:46

majchy slažem sa sa vaskularcem, nako šta produ 2-3 mjesca počnite sa danima.

martinammm Testovi su pouzdani, možete ponoviti još jedan ako je negativan, a mjesečnica nije još došla javite se svom ginekologu.

pero85

31.08.2010. 11:20

imala sam prekid trudnoće 20.8. i malo krvarila prva 3 dana nakon toga. Spavala sam s dečkom nakon 6 dana, zaista nisam imala nikakvih problema.
Kad mogu početi piti antibebi pilule? Kad je moguće da zatrudnim najranije, teoretski i kad je preporučljivo?
Što znači kad su mi jučer na kontroli napisali na ambulantni list: TV UZV UTerus u AVF AP38, FC 68, endometrij 4 mm d.o. 25*26 l.o. 30*13?
Hvala.

Strah me da se ovo ne ponovi. Inače dečko i ja koristimo prezervative ali u ova 4 dana (od 6-10 nakon prekida), već prekid odnosa bez svršetka u rodnicu. Da li je moguće zatrudnjeti tako brzo nakon abortusa?


kike666

31.08.2010. 15:55

Prije 20tak dana imala sam nezaštićeni spolni odnos, tada sam imala predzadnji dan menstruacije. Pošto sam imala zadnje dvije menstruacije dosta rjeđe nego inače, skoro da ih i nisam imala, nisam bila sigurna u plodne dane... Raspitala sam se i dobila kontracepcijske pilule yasmin, kombinirala sam ih umjesto ''pilula za dan poslje'', svako 12 sati sam uzela po 3 pilule, ali nakon prve i druge doze, možda 3 sata nakon uzimanja imala sam mučninu i povratila, nakon svakih 12 sati uzela sam još po 4 doze od kojih sam imala mučnine ali nisam povraćala. Sada bi trebala dobit menstruaciju za par dana ali nemam još nikakvih predznaka. Zadnjih tjedan dana često osjećam umor i mučninu, dali postoji mogućnost da sam trudna? Čula sam da mi menstruacija može kasniti zbog uzimanja tih pilula i zbog straha od trudnoće, isto tako da mogu osjećati neke simptome trudnoće samo zbog straha, dali je to istina?

lovelyLady

31.08.2010. 22:00

Draga Doktorice naime imala sam oralni odnos s deckom i poslije toga oprala ruke .....sada mi kasni mjesecnica cujem zvukove u stomaku
i non stop mi ide sluz samo sluz......i to u velikim kolicinama....moze li anemija utjecati na to ili bi se morala bojati trudnoce...??

Natalija Beljo, dr. med.

01.09.2010. 20:40

pero85 Nije u pitanju trudnoćea već Vi sljedeću mjesečnicu ne očekujte prije 20.09 jer sad računate od zahvata.

kike666 mjesečnica će kasniti radi tableta .

lovelylady Nema trudnoće kod oralnog sexa, a sluz je znak plodnih dana.

pero85

01.09.2010. 22:40

Znači da je nemoguće zatrudnjeti tako brzo?

Odgovorite mi na sva pitanja, zaista se bojim.

Znam da je glupost bila uopće spavati s dečkom i zaista sam odmah kasnije shvatila da smo pogriješili i nije da se sada branim.
Strah me tog kritičnog odnosa deseti dan nakon prekida, jer je bio nezaštičen, tj. dva odnosa zaredom ali oba s prekidom i ejakulacijom van rodnice. Strah me onog preejukulata (možda nije točan naziv).

Da li je moguće da tako brzo zatrudnim?

Od tog dana, dečko i ja se jedva pogledamo a ne da pomišljamo na nešta više, sad nas strah i više nego zbog prekida, a onda smo pucali po šavovima od nervoze.

Valee01

01.09.2010. 23:50

Poštovana doktorice,
Skroz sam zabrinuta. Imala sam spolni odnosa sa dečkom 25. 08. Zadanj menstruacija mi je bila 14. 08. Koristili smo kondom al došlo je do ispadanja a dečko je već ejakulirao. Ciklusi mi inače traju između 35 - 37 dana, a nekad i manje nije mi baš usklađen. Zanima me pošto me stvarno strah da nisam trudna kolko nakon odnosa je pametno radit test na trudnoću ili je bolje pričekat da vidim dal ću dobti il če mi kasnit? Ili je možda bolej otić u labaratorij izvadit betu hcg? Dečko je rekao da nije ništa izašlo i da je sve ostalo u kondomu al ja sam ipak jako zabrinuta. Kolke su šanse da sam ostala trudna??

Natalija Beljo, dr. med.

06.09.2010. 22:00

pero85 Napisala sam vam u prethodnom odgovoru sve.Imate na forumu topica vezano za preejekulat, i ne paničarite kad menga još ne kasni.
valeeol Čekajte mengu.

Valee01

06.09.2010. 22:40

Hvala doktorice na odgovru, samo Vas još moli jer mi niste dali na to odg, kolko vremenski nakon odnosa bi bilo pametno otić do labaratorija i izvadit krv odnosno betu. Prilično sam zabrinuta oko ovoga svega, pa i nervozna i zabrinuta.

Natalija Beljo, dr. med.

08.09.2010. 20:25

Neka prođe dva tjedna od kada je trebala doći.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 28
Naprijed