Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

30.05.2011. 20:45

Ako mjesečnica nije kao inače , ( a vaša je bila ) onda možemo sumnjati na trudnoću. Kod Vas nema razloga za to, tako da nema panike.

meena

10.08.2011. 11:25

Poštovanje!

Evo da se i ja zabrinuta ubacim s pokojim pitanjem. Dakle, situacija je sljedeća: zadnju mjesečnicu imala sam 23.-27.7. (uranila je 5 dana i trajala kraće nego inače). Spolne odnose sam imala 3.,4. i 5.8. bez zaštite, ali i bez svršavanja unutra. Ali problem je taj što sam imala odnose nekoliko puta dnevno, iako je u međuvremenu dečko išao mokriti, više puta. Zanima me kolika je šansa da je ostalo spermija u mokraćovodu isl.? Također su mi se pojavili neki simptomi, kao što je česta potreba za mokrenjem, nadutost i lagana bol u predjelu maternice/jajnika. Znam da je moguće da sam se prehladila, to su mi inače standardni simptomi prehlade ili upale. Pa kolike su šanse da se ovakvi simptomi (ako je trudnoća u pitanju) jave ovako rano, dakle ni tjedan dana nakon odnosa? I koliko je pouzdano raditi test na trudnoću ovako rano?
Sljedeća mjesečnica bi trebala doći između 18. i 23. 8. (obično kasni nekoliko dana tako da nisam sigurna za točan dan).
Nadam se da sam napisala sve potrebne informacije za Vaš odgovor. Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

10.08.2011. 22:35

Ako uzmememo u obzir da ste odnose imali u vrijeme plodnih dana postoje velike šanse; neka prode još tjedan dana pa napravite test.

meena

11.08.2011. 11:25

ništa, onda bih krenula sa sljedećim pitanjima, iako ne znam je li ovo pravi topic za to. ispričavam se ako sam fulala.
Zanimaju me informacije o abortusu, jer uopće ne znam kako to kod nas funkcionira, da li to obavljaju svi ginekolozi i kako se i koliko to plaća. Možda zvuči glupo, ali zaista nisam imala nikada ovakvu situaciju pa se nisam informirala, a abortus je jedino riješenje koje želim, trenutno, u slučaju trudnoće. Hvala!

DiDacha

11.08.2011. 11:30

Postovana doktorice,
Pila sam yaz 4 mjeseca i prestala piti zadnje pakovanje na 26 piluli. Menstruaciju sam dobila uredno na 28. dan. Medjutim imala sam nezasticen odnos sa metodom prekinutog snosaja 9. dana novog ciklusa.... Bojim se mogucnosti da je partner izgubio osjecaj da na vrijeme prekine odnos jer smo prethodno zbog pilula slobodno imali odnose. Imam nedoumicu.. Procitala sam da pise da ukoliko sam imala redovan ciklus prije pilula da cu ga ponovo imati, a ja sam prije dobivala na svaki 30 dana, cime ocekujem i ovulaciju u uobicajeno vrijeme. Medjutim procitala sam naknadno da je prvi mjesec ovulacija nepredvidiva i da je trudnoca vrlo moguca, te da su zene plodnije nakon prestanka uzimanja pilula. Sta mi je vise moguce? Da sam trudna ili da ocekujem ovulaciju u isto vrijeme? I odgovorite mi molim vas (ako ima potrebe) da li bi test trudnoce vec mogao pokazati cinjenicno stanje?
Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

12.08.2011. 16:05

meena To ne znači da ste baš Vi u tih 50 posto, i nećemo još razmišljati o abortusu dok ne budemo znali da je trudnoća. Ono što trebate razmisliti je da pijete OHC ako sve prođe ok. Mi ne možemo reći u vašoj situaciji ni da jeste ni niste trudni nego iznosimo statistički podatak.
Dadacha Nažalost točno ste sve pročitali sve tako da test napravite 14 dana od odnosa.

meena

19.08.2011. 12:10

evo da se javim s dobrim vijestima, a to su da sam upravo napravila test (onaj najjeftiniji, nadam se da je točan XD) i pokazao je samo jednu crtu. A i nešto mi sve izgleda da bi mjesečnica trebala stići svaki čas. Nadam se da je tako happy
Što se tiče pilula, njih sam već pila prije (Yasmin) i morala sam prestati jer mi nisu odgovarale tj bilo mi je loše od njih, tako da sumnjam da bi opet mogla ikakve piti.....

Hvala Vam puno na brzim odgovorima! happy

Natalija Beljo, dr. med.

20.08.2011. 10:25

Eto, na kraju će sve biti ok. Što se tiče OHC imate još YAZ, Lindynette.

blecko

25.08.2011. 17:50

Dobar dan, znam da vam je već sigurno dosta ovakvih pitanja, ali bila bih vrlo zahvalna na brzom i dobrom odgovoru..
Naime, zadnju menstruaciju sam dobila 9. kolovoza, u ocekivano vrijeme, mozda dan-dva ranije, ali ciklusi su mi uvijek uredni, 28-30 dana.
U noći 20. na 21. kolovoza, ja i dečko smo imali spolni odnos, prvi put je bilo u početku bez zaštite, pri kraju s kondomom, a drugi put (nakon nekih sat vremena) bez ikakve zaštite, s tim da nije svršio u mene...no, nakon odnosa primjetila sam dosta (pretpostavljam sjemene) tekućine iz rodnice, pa sam se uspaničarila i odmah sljedeći dan sam bila u bolnici, i dobila sam recept za hitnu postkoitalnu kontracepciju - EllaOne 30mg, dakle popila sam ju nakon nekih 14 sati, a doticna tableta je navodno djelotvorna i do 120 sati nakon snošaja.
E sad, ono što mene muči je pojačan bijelkasti, uglavnom rijetki iscjedak zadnja dva dana, kao i bolovi prilikom sinoćnjeg snošaja (ovaj put sa zaštitom!), ponekad i bolovi u trbuhu tokom dana...da li su to nuspojave hitne kontracepcije (navedeno ih je puno na uputama) ili znakovi rane trudnoće?
Nekako mi je nemoguće da se ovako rano javljaju znakovi trudnoće, a opet, sljedeću menstruaciju očekujem tek za 10+ dana..ne želim paničariti, pa bi mi dobro došao savjet stručnjaka! Sljedeći tjedan imam dogovoreno kod ginekologa, ali nekako mi je to predaleko za čekati, pa zahvaljujem unaprijed na odgovoru/savjetu!

Natalija Beljo, dr. med.

27.08.2011. 12:15

Nema panike, popili ste Ellaone ,bolovi su za očekivati jer ćete uskoro imati izazvano krvarenje.

Ksena44

27.08.2011. 19:15

Postovana doktorice,imam 16 god. i ynam veoma malo toga o seksu. Ovog leta sam se zaljubila,i bas sam zavolela tog decka. A pomoc mogu da trazim samo
od vas,jer nemam ni od koga drugog.On je hteo sex,ali sam se ja plasila,i nisam pristala.Stavljao mi je prst u
'vaginu',prstenjacio me je,ali
nisam osecala nikakav bol,mozda samo mali,ne znam da li mi je pukao himen. Nije uopste doslo do kontakta
polnim organima. Posle toga je izbacio spermu na svoj trbuh.Pa se plasim da li je nekako mogao prstima da mi unese spermu u vaginu?Pored toga jos sam devica,pa se pitam da li sam mogla da zatrudnim??? .Kasni mi mestruacija 5 dana,i veoma sam zabrinuta zbog toga,pa se pitam sta bi to moglo da bude.? Molim Vas za pomoc sto pre!Hvala Vam unapred. Pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

28.08.2011. 22:20

Niste trudni, ne može se tako prenjeti sjeme.

belica

30.08.2011. 16:40

Imam 20 godina..prije mjesec dana sam imala *suhi sex* sadečkom..oboje smo imali donji vešš preko kojeg su nam se organi dodirivali..on nije svršio,ali mu ej bio trag preejakulata na boksericmama, pa me zanim da li je moglo doći do začeća na taj način,.pošto se radi o vlažnoj sredini,a i čula sam da kroz neke tkanine mogu proći spermatozoidi..malo me je strah jer mi i menstruacija kasni, a nemam znakove pms-a..menstruacije su i malo neredove jer se dešvajau 35,37,40 dana a jednom godišnje iizostanu..pa bih molila Vaš savjet..Hvala unaprijed..

Natalija Beljo, dr. med.

31.08.2011. 11:25

U praksi nisam imala takvih slučajeva tako da ne.

riaaaa

07.09.2011. 21:30

dobar dan..happy evo, dečko i ja uvijek koristimo kondom, i imali smo odnos 10 dana ciklusi i imala sam nepolodne dane, nije svršio u mene, već 10 minuta kasnije, al na kondomima sam vidjela neke bijele mrlje, pretpostavljam da je to sperma, jel se trebam brinuti pošto nije pukao kondom i nije svršio u mene?? hvala Vamhappy

yana20

09.09.2011. 19:50

znam da možda paničarim bezveze ali stvarno se bojim.
prije 2 mjeseca imala sam sam "odnos" s dečkom. kao petting. nije uopće bilo dodira spolnih organa, samo prstima. od tada sam imala menstruaciju jednom i za to vrijeme odnos se ponovio. prije menstruacije sam imala nekakav smećkasti iscjedak. a sada mi je već trebala doći druga menstruacija, a umjesto toga imam obilan iscjedak. nešto slabije od menstruacije ali nema krvi. je li moguće da sam trudna? što to znači uopće?

Natalija Beljo, dr. med.

10.09.2011. 04:35

riaa Može biti i od vašeg iscjedka.
yana20 Napravite test.

mordsith

10.09.2011. 13:40

Poštovana doktorka,
Pišem Vam iz čistog straha. Sinoć sam imala odnos sa dečkom,bez kondoma. On je ejakulirao napolju,ali se malo sperme slilo sa leđa dole,ka vagini.Obrisala sam se detaljno papirnatom i antibakterijskom maramicom,ali ni sve moje znanje iz anatomije i biologije mi ne pomaže da utvrdim da li ipak postoji mogućnost da ostanem trudna. Lično mislim da je moguće,ali Vas pitam za savet jer ste stručni.
Ciklusi mi stižu redovno,uglavnom u razmaku od 28 (nekad,retko 26) do 33 dana(kada je bio poslednji ciklus. Poslednji ciklus sam,dakle dobila posle 33 dana,i danas je 13 dan.Krvarenje mi obično traje 5 dana,3 dana obilno,2 slabije,pa onda još dva dana braonkasto i onda posle čisto.
Da li sam već zagazila u plodne dane i da li bi trebalo da uzmem hitnu kontracepciju? Pročitala sam topic o piluli za dan posle i najčešćim pitanjima,ali i dalje nisam sigurna da li "kačim" plodne dane,kada mi ciklus nekad dođe na 28,nekad na 30,nekad na 29,nekad na 32 dana,itd.

Hvala Vam najlepše!

ukieki

10.09.2011. 17:25

Pitanje, poštovana doktorice,

dojim već 6 mjeseci isključivo!
dobila sam već 3 menstruacije (28-31 dan ciklusi),a i inače su mi tako nekako (ponekad se produži i na 32 dana)...
danas mi je 35. dan i još ništa....
bolove povremene imam oko jajnika,ali nikad ih niti nemam jake..
jako sam smršavila u dva mjeseca (2 konfekcijska broja sigurno,a možda i više)...
27.8.-3.9. smo bili na moru (promjena klime?)...
PMS sam imala na moru (jako sam bila živčana kao i povremeno u Pms-u)...
spolni odnos (bez zaštite) sam imala 18, 19. ili 20. dan ciklusa (nisam sigurna,ali samo jedan od tih dana, 19. čak mislim) ,s tim da je suprug ejakulirao vani (vidlo se,bila je plahta mokra)

sad imam iscjedak kao i inače pred menstraciju... i imala sam glavobolje zadnjih dva,tri dana, prištiće...danas sam ok,nema nekih simptoma i tegoba... povremeno me kao zabole jajnici,ai ništa još!

dosta sam pod stresom,imam dvoje djece, jako sam smršavila,dojim,promjena klime....? moguće da utjeće na ciklus?
strah me trudnoće!
100% je vani ejakulirao,ali šta je s predejakulatom? toga me strah!
nemam puno vremena čitati jer su djeca stalno oko mene pa nabrzinu samo da pitam za Vaše mišljenje!?

jedan ginekolog mi je spomenuo da mi kasni zbog dojenja i da je dojenje neka vrsta (ne 100%) zaštite od trudnoće, pogotovo da ne vjeruje da sam trudna jer suprug nije ejakulirao u meni i još k tomu je bio 19. dan ciklusa!


Hvala na svakom odgovoru....

ana123456789

10.09.2011. 22:20

Postovanje,
evo ovako, zadnju mjesecnicu sam dobila 08.08. 2011. onu prije toga 10.07. U zadnje vrijeme je dosta stabilna, ali prije nije bila jer je ustanovljeno (prije vise od godinu dana) da imam jedan jajnik nalik na policisticni, a na drugom vodene ciste koje puknu i nastanu ponovno. Sa deckom sam imala spolne odnose prije tjedan dana (02.09), a mjesecnicu sam trebala dobiti 05.09, no nisam jos. Imali smo zastitu (kondom), ali svejedno me je strah da je nestko krenulo po zlu i da sam mozda trudna. Od tog spolnog odnosa (koji mi je bio prvi) osjecam laganu bol u donjem djelu stomaka i cesto urinjavam. Kolike sanse postoje o mogucoj trudnoci? Hvala!

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 28
Naprijed