Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sandro.c126

08.08.2014. 11:25

Poštovanje doktori,

novi problem ako bi se tako moglo reći, jučer sam imao spolni odnos (stalna partnerica), oralni odnos, analni (s zastitom) te normalni vaginalni odnos bez zastite.

Danas ujutro kada sam se probudio osjetio sam lagani svrbez koji kao da osjecam pri vrhu kozice na penisu. Stavio sam obicnu hidratantnu kremu, nakon nekog vremena primjetio sam na/oko glavica neke bijele kao sluzave tragove, ne znam da li je to od kreme koju sam stavio pa je mozda otisla dolje ili nesto vezano uz taj svrbez.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

prs

08.08.2014. 11:25

zdravo ve molam za pomos, pisuvam makedonski se nadevam ke me razberete, pred prilicno mesec dena na penis na kozata koja go prekriva penisot se pojavi crvenilo od levata strana posle nekolku dena i na desnata strana na kozata koja ja prekriva glavata od penisot, se pojavi crvenilo a i nekoi crveni tocki nekoi pogolemi a nekoi pomali i tamu odev na doktor mi dade mast i rece deka e verovatno herpes mi zade bris od kozickata kaj sto imase crvenini pogolemi tocki kako da bea krvavi ali nemase krv. nemaa nikakov miris ,nitu cesanje.nitu pecenje, nitu bolka nemase, posle edna nedela koristenje na mast pocna da mi opagja kozata kade sto se mackav od mast preku penisot na vnatresnata strana na kozata koja ja prekriva glavata ali se pojavi i crvenilo na glavata od penisto pa mackav i tamu mast, tockite se izgubija ali ostana crvenilo preku kozata koja ja prekriva glavata a i na glavata se rasiri crvenilo koe povremeno i cesanje imase i peckanje malo,mi dade druga mast i rece deka see vo red normalno e toa malku da e, eve pomina skoro 2 ipol nedeli ne koristam nisto poveke ali crveniloto e namaleno skoro se izgubi,ama posle masturbiranje ili posle seks, ili posle tusiranje mi se pojavuvaat crveni tocki povtorno, nema cesanje nema miris , nema bolka osven pri masturbacija ili seks ali samo na mestoto kade sto bese herpes pred toa. samo toa mesto boli drugo nikade ne boli.eve i edna slika ako mozite da mi pomognite.i ke zaboravev da napomenam pred nekolku dena mi se pojavi kafeava sprerma verovatno ima i krv vo spermata,a pred toa mi bese crveno uretreot kako da bese poveke crven . crvenite tocki od okolu izgledaat kako da imaat ispukano kozata nema od niv nikakva tecnost ili miris.

sandro.c126

09.08.2014. 02:05

Nadopuna na objavu

Danas ujutro kada sam isao provjeriti kakvo je stanje dolje, kada sam povukao kozu preko glavica stvorio se neugodan osjecaj kao da je pomalo bolilo i bilo je neke bijele mutne pomalo vodenaste nakupine tj kao iscjetka. Nakon tusiranja stavio sam Plimycol kremu i osjecaj svrbeži je prestao i malo se smanjilo crvenilo koze pri vrhu koja prekriva glavic, takoder koza se lakse povlaci dolje.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.08.2014. 11:25

Mislim da Vam ne treba Plimycol i da je riječ samo o iritaciji koja se može ponavljati nakon spolnih odnosa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.08.2014. 11:25

Za prs: nažalost ne mogu Vam reći o čemu je riuječ. Javite se liječniku.

sandro.c126

09.08.2014. 12:40

Puno hvala na odgovoru doktore. Kada stavim Plimycol svrbeža nema. Također kako bi ste okarakterizirali onu vodenstavu bijelu-mutnu nakupinu što sam napisao i danas ujutro kada sam pogledao na glavicu je bilo onako nešto bijelo kao da je neka krema. A nikakvu kremu nisam stavljao prije spavanja. Je li to povezano s iritacijom, strah me da nije Candida jer sam čitao o tome a takvi slični simptomi se spominju, unaprijed se ispričavam ako možda paničarim bez razloga.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Lp!

z2g2

09.08.2014. 12:40

Postovani,
Prije nekih mjesec dana mi je dijagnosticiran HPV te sam dobio aldara kremu. Koristim ju tri tjedna te su mi se na penisu pojavile male rane i crvenilo, receno mi je da su takve nuspojave normalne i da se povuku kroz dva tjedna od prestanka koristenja kreme, prepisana mi je terapija u trajanju od cetiri tjedna.
Mene sada zanima dali je mogu koristiti bepanthen mast kako bi ublazio te nuspojave?

prs

09.08.2014. 13:10

u redu, ali kod ljecniku bio sam i kaze da je sve u redu , a meni se uvek pojavjuje crvene tacke posle masturbacija ili posle tusiranje. doktor kaze da je u redu da ne mislam na toa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.08.2014. 14:15

Za sandro.c126: da, previše ste opterećenin splovilom. Nakon takvih spolnih odnosa koje navodite, česta je iritacija. Mislim da nemate Candidu. Ako želite nešto mazati, mažite neku neutralnu kremu.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.08.2014. 14:15

Za y2g2: Prilikom korištenja Aldara kreme moguće su takve nuspojave. Da, mislim da bi bilo dobro da mažete Bepanthen kremu, jer će ona pomoći u ublažavanju tegoba.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.08.2014. 14:15

Za prs: ako liječnik kaže da je u redu, onda je u redu. Takve promjene su normalne nakon tih radnji.

Palle

12.08.2014. 12:00

Dobar dan
Imao sam spolni odnos sa jednom curom sta sam je upoznao u izlasku!
I sutra dan mi se pojavile 3 male flekice crvene na glansu,pa su nakon dva
dana vece postale i sutra dan nestale!
Al nakon par dana mene svrbi koza dolje kod prepona,jaja,svuda i jedva trpim!
I crveni se dosta tamo di me svrbi.
Molim vas sta bi moglo biti i sta da napravim?
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.08.2014. 12:50

Vjerojatno se radi samo o iritaciji, ali s obzirom na taj rizični spolni odnos da budete sigurni javite se liječniku.

BB22

12.08.2014. 19:25

Pozdrav...imam pitanje, na vrhu kozice mi se recimo napravio bijeli krug, i nemogu prevuci kozicu preko glansa, da li bi trebao biti zabrinut i posjetiti urologa??

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.08.2014. 21:40

Ako prepucij ne možete prevući preko glansa radi se o fimozi i trebate otići kod urologa.

Rider123

13.08.2014. 11:10

Poštovani,
Već dosta dugo vremena mi je jedan dio glansa penisa (nekih 80%) zahvaćen crvenilom koje je nekada jače,a nekada slabije izraženo. Iz blizine to izgleda kao nakupina crvenih točkica, a sama površina glansa na tom dijelu je na izgled i dodir izbrazdana.
Ovo su neke slike ako će biti od pomoći:
http://tinypic.com/r/1zq8sg2/8
http://tinypic.com/r/34j53r9/8
http://tinypic.com/r/osfnyo/8
http://tinypic.com/r/29c2qs0/8
http://tinypic.com/r/2jays2h/8
Zanima me Vaše mišljenje o čemu bi se tu moglo raditi.

Bole20

13.08.2014. 11:10

Postovanje!
Htio bih da pitam da li je moguce dobiti crvenilo na penisu boravkom u slanoj vodi jer sve je bilo ok dok nisam izasao iz slane vode i presvukao se tek tada sam primjetio to crvenilo za sada ne svrbi niti pecka ?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.08.2014. 23:55

Za Rider: kod Vas je riječ o iritaciji i suhoći glansa. Nema druge patologije. Mažite neutralne kreme (tipa Bepanthen).

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.08.2014. 23:55

Za Bole20: moguće je.

StojanovicN

14.08.2014. 08:15

Poštovani,

sa partnericom (stalnom) sam imao polne odnose pre 2 dana, od juče imamo problem u vidu svraba a meni su se pojavile male i u malim kolicinama crvene tackice sa doljnje strane glave penisa, higijena je uredna a ovo počinje da nas brine.. šta bi moglo biti i neki predlog u vidu preventive ?

Hvala najlepše.