Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sadako

15.07.2015. 14:50

poštovani Dr. Kostović,

molio bih vas pomoć oko pojava na slikama.
Naime, već duže vrijeme ispod glansa na sredini je kvržica koja ne boli, a iznad same žilice je.
Također kraj toga je svijetlo smeđa flekica. Zanima me o čemu se radi ?

http://tinypic.com/4dum8w8g


Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.07.2015. 22:35

Za filip_zg: promjene oko vanjskog ušća uretre izgledaju kao iritacija tj. blaža trauma kod spolnog odonsa. Mažite Bepanthem kremu kroz desetak dana uz apstinenciju. Druga fotografija vjerojatno prikazuje benigne promjene, tzv. papillae coronaee glandis koje ne zahtjevaju liječenje i ne trebaju Vas brinuti.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.07.2015. 22:35

Za sadako: izbočina vjerojatno predstavlja izbočenu krvnu žilu, a drugo je pigmentacija koja Vas ne treba brinuti niti se može učinkovito ukloniti.

sadako

18.07.2015. 15:05

Poštovani Dr. Kostović,

zahvaljujem na brzom odgovoru.
U kratko, hvala što postojite.

Srdačan pozdrav

stefanm

19.07.2015. 22:50

Postovani,
Prije sedmicu dana smo ja i dugogodisnja djevojka imali odnos bez prezervativa (dugo smo u vezi, nemamo drugih seksualnih odnosa osim jedno sa drugim) i na spolovilu su mi se pojavilo crvenilo, i sitne bijele tačkice. Redovno odrzavam higijenu, ali svaki dan se pojavljuje nesto gusto bijelo. To ima poprilicno neugodan miris, i nije mi se prije pojavljivalo.Takodje mi se pomalo guli koza. Djevojka je isla na redovnu kontrolu kod ginekologa i nalaz joj je bio sasvim uredu. Da li je moguce da je i ovo iritacija, takodje osjecam blagi svrab. Jedino me "brine" ta bijela smjesa i sto spolovilo trenutno ima nekako neugodan miris. Mozete li mi takodje reci da li da spolovilo da perem samo sa vodom ili mogu i sa samponom, te postoji li neka krema koju bih mogao da primjenjujem, u slucaju ako odlazak urologu nije obavezan.
Hvala,
srdacan pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.07.2015. 09:20

Najvjerojatnije je riječ samo o iritaciji. Perite samo vodom.

stefanm

20.07.2015. 23:30

Mozete li mi jos samo reci odakle dolazi onda taj neprijatan miris i ta bijelkasta "masa"? Hvala jos jednom na odgovoru.

skylarking

20.07.2015. 23:30

Poštovani Dr. Kostović,

pre par dana na vrhu penisa mi se pojavilo crvenilo. Ne peče i ne svrbi. U erekciji je crvenilo izrazenije i koža deluje suva i ispucala. Nisam imao polne odnose.
Da li je rec o obicnoj iritaciji i da li imam razloga za brigu?

Unapred hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.07.2015. 09:55

Za stefanm: bjekaste naslage i miris dolaze od žlijezda koje se nalaze u ovom području. Pojačajte higijenu.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.07.2015. 10:00

Za stylarking: nema razloga za brigu. Nema bolesti, samo blaga iritacija i suhoća. Mažite Bepanthen kremu ako bude jače izraženo.

Acc51000

22.07.2015. 10:35

Pozz doktore, evo imam problem. Imam crvenilo na vrhu glansa penisa. Točno kod otvora i od tamo kao da ide linija na dolje, kao što je prikazano na slici:

http://imageshack.com/a/img540/3339/9jhNHD.jpg
inače cijeli crvenilo se vidi na slici!

Imam lagano peckanje pri početku uriniranja, a za vrijeme uriniranja ne. Inače nemam nikakve bolove. Nisam imao još spolni odnos, pa nije moguće da bude spolno prenosiva bolest. Prije 4 dana sam masturbirao i to 4 puta u 12 sati. U početku sam bio siguran da je od toga, a kako ne prolazi sad već sumnjam na neku infekciju.
Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.07.2015. 11:45

Riječ je o ozljedi i iritaciji zbog masturbiranja. Nažalost, to će potrajati nekoliko dana.

Filip_90

22.07.2015. 14:20

Postovani, na glansu penisa sa lijeve strane imam minijaturnu crvenu tackicu, s vremena na vrijeme mogu da vidim jos dvije tackice, jednu na sredini, jednu sa desne strane.... Izrazito su male, medjutim, mene brine sta bi to moglo biti, nemam nikakve simptome (Svrab, peckanje pri mokrenju niti bilo kakvih drugih poteskoca) , rijec je samo o tri tackice koje mogu da vidim, povremeno suvom i po sredini crvenom glansu, brine me da nije kandida ili neka polna bolest, mada sa druge strane s obzirom da ne osjecam ni svrab ni peckanje ne znam da li to moze biti mozda normalan izgled glansa, da je ponekad malo crveniji na sredini i da imam te tri proklete tackice? Prije nekoliko dana sam radio sve nalaze krvi i mokrace i svi su bili perfektni, da li bi se na njima moglo pokazati ukoliko ima neki problem?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.07.2015. 00:45

Gotovo sigurno je riječ o normalnom izgledu glansa.

Gjuro333

24.07.2015. 09:55

Postovani,

Imam 38 godina. U zadnjih mjesec dana osjecam svrbez penisa (onaj dio koji se preklapa). Taj dio je blago iritiran i imam osjecaj da je taj dio koze tanji (meksi - stogod). Pri prevlacenju kozice je taj dio osjetljiviji i pecks. Klasicnu Candidu sam imao u par navrata, te sam mazao sa Plymicolom, svrbez i iritacija nestanu i koza je nakon toga jako glatka. Nakon toga se sve ponovno vratilo ma isto stanje. Svrbez, blago crvenilo.
Dakle slicno Candidi, no malo drugacije - nena sirastih naslaga. Nemam problems

Energy17

24.07.2015. 10:55

Poštovani,

Prije otprilike mjesec dana mi se pojavila crvena kao ranica, koja me ne boli i ne svrbi. U to vrijeme sam pretjerano mastrubirao (ja mislim da je zbog toga), ali sam na internetu procitao da je moguc cak i rak penisa. Zbog toga zelim da vi procijenite, sliku cu postaviti ispod. Imam 22 godine i obrezan sam. Ranica je sada manja nego prije mjesec dana. Prije neki dan mi se pojavila jos jedna manja crvena tackica, bice obje zaokruzene na slici. Znaci ne boli me, ne svrbi, nemam nikakve simptome.. Ali se bojim da nije nesto ozbiljnije.

Slika:

http://www.dodaj.rs/f/W/12v/2ZfQTe67/penis.jpg

Hvala, LP.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.07.2015. 00:50

Sigurno se ne radi o raku penisa. Vjerojatno je riječ o posljedici masturbacije.

danielxs

25.07.2015. 21:00

Pozdrav!
Ovako. Danas, malo ispod glavica penisa mi se pojavio crvenkasti prsten koji okruzuje penis i osjetljiv je na dodir. Osjecaj je iritantan. Cesto sam masturbirao a i vec duze vrijeme mi je kozica bila preko glavica penisa i tu iritaciju nisam osjecao dok nisam navukao kozicu s glavice penisa. Nikad nisam imao spolni odnos i zato sam u pocetku dana bio uplasen jer nisam to jos iskusio.

Pretpostavljam sam sebi da nisam vodio dovoljno dobru brigu o higijeni penisa nakon masturbacije.
Sto bi moglo ublaziti ili potpuno neutralizirati taj neugodni osjecaj? Jel slucaj ozbiljan? Hvala vam unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.07.2015. 03:30

Kod Vas je riječ o iritaciji kao posljedici masturbacije, a ne o nedostatku higijene. Sve će se smiriti za dan, dva. Liječenje nije potrebno.

HawXedge

26.07.2015. 03:30

Poštovani Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

Od 1. mjeseca ove godine imam jedan problem na meatusu. Desna strana je normalna i nije nadražena, no lijeva je crvena, iziritirana, i mrvicu napuhnuta u odnosu na desnu ("puffy" je na ostalim forumima kao opis koji ljudi daju za sličnu situaciju). Dok mažem sa bepanthen masti sve je u redu, i simptomi (iritacija, crvenilo) se dosta povuču zbog čega nalaz djeluje kao uredan sve dok ne prestanem( na 2-3 dana), i kad koža više nema mast koja ju njeguje, vrati se lagana iritacija u obliku peckanja, i pojača se crvenilo. Bilo bi mi drago čuti vaše profesionalno mišljenje.

Unaprijed, hvala Vam