Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

david911

14.08.2012. 22:55

postovani !!

prije par dana sam dobio neki osip ispod kozice na penisu ... u pocetku je bilo crveno i crvene tockice i svrbi jako .. sad i dalje svrbi a tockice su crvenkaste s bijelim vrhicima ... to mi se pojavljuje vec treci put u godini dana .. prije sam mazao canesten kremom !! dali su to samo gljivice ili nesta drugoo ?? unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.08.2012. 12:35

Moguće je da se radi o (kandida) gljivičnoj infekciji, ali je vjerojatnije da se radi o iritativnom dermatitisu. Možete pokušati s Canestenom ili nekom neutralnom kremom.

sdpozega

18.08.2012. 22:00

Lijep pozdrav iz ove teme sam skužio da imam iste probleme s rvenilom oko vrha glavića.Imam redovne odnose samo s suprugom te imam doma belogent kremu od belupa.Često navodite da se koristi belogent mast.Zanima me dali je to isti ili nije. Jer osim crvenila nemam nekih tegoba.

baklava

19.08.2012. 00:10

Poštovani,
imam probleme s crvenim plikovima - bubuljicama - prištićima ispod kožice, na glaviću. Pojavilo se prije nekoliko dana, i nakon svakog odnosa ili masturbacije se proširuje. Do sada je praktički prekriven cijeli glavić. Nema nikakve boli, peckanja. Prije nekoliko dana sam počeo piti Klavocin, jer sam imao simptome upale mjehura, doktorica mi je to prepisala uz uvin-h čaj. Navodna prehlada je prošla, i još uvijek pijem antibiotik, jer je naglasila obavezno do kraja ga popiti. Partnerica i ja imamo redovite odnose, do sada nisam imao apsolutno nikakvih problema, niti sličnih iskustava s pojavama na penisu. Iako smo vjerni jedno drugom, svakako ćemo se naručiti oboje na preglede za sve spolne bolesti, ali situacija je malo specifična pa nismo trenutno u mogućnosti obaviti preglede. Nakon malo istraživanja po internetu, prilično sam uplašen jer se osipi po glaviću spominju kao simptop od raznoraznih gljivica i bakterija pa sve do sifilisa. Ako vi možete procjeniti na osnovu ovoga o čemu bi se moglo radti bio bih vam jako zahvalan, inače oboje jako držimo do higijene, tako da mislim da je isključeno da je osip nastao od nehigijene spolovila.
Unaprijed hvala.

kris84

19.08.2012. 10:30

Poštovani!
KOd supruga na penisu se pojavilo crvenilo oko glavića penisa. Nema svraba, niti neugodnog mirisa, obrezan je. Traje već skoro 3 mjeseca. Crvenilo je sjajno, jako crvene boje. Povremeno se predio koji je zahvaćen crvenilom osuši i tada izgleda kao da je koža samo ispucala, ali onda se ponovo ovlaži i ponovo postaje crveno (skoro kao krvavo).
ako možete kako pomoći, unaprijed zahvaljujem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2012. 12:00

Za sdpozega: Belogent krema i mast imaju isti sastav (kortikosteroid i antibiotik). Razlika je samo u podlozi: jedno je krema, a drugo je mast. U svakom slučaju ove pripravke nije dobro prečesto i predugo koristiti u području spolovila, a vjerojatno Vam nisu niti potrebni.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2012. 12:00

Za baklava: kod Vas se vjerojatno ne radi o nečem ozbiljnijem, možda tek o iritaciji.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2012. 12:00

Za kris84: s obzirom da promjene traju duže vrijeme, najbolje bi bilo da se obratite liječniku. Promjene koje Vi opisuje moguće su kod iritativnog i alergijskog kontaktnog dermatitisa, kandida infekcije itd.

marko95

21.08.2012. 00:10

imam nekakvu malu izraslinu ispod kozice od penisa, izgleda kao mala nakupina bijelih tockica to vec imam nekoliko godina, bio sam kod doktora rekao mi je da je to bradavica i dao mi je uputnicu za dermatologa, moja dermatologica tu izraslinu ne vidi (nosi naocale i starija je) ali sam joj ja pokazao di je to i ona mi je premazala to nekom tekucinom, i tako jednom tjedno sam doso da mi to premaze bio sam negdje 3 ili 4 puta cak mi je jednom stisnula s onim stapom za smrzavanje bradavica i rekla mi je kako ona to ne vidi i da je to vjerojatno samo oziljak od te bradavice koja je bila i da ce se to maknut za mjesec dana tj. otpast, proslo je preko pola godine i jos je tu. Mislim da nema smisla vracat se kod te dermatologice pa sam se obratio vama. Imam 17 godina i nikad nisam bio spolno aktivan. Imate li kakve prijedloge? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.08.2012. 10:45

Ne mogu Vam točno reći o čemu je riječ, ali ako do sada niste bili spolno aktivni ne radi se o HPV kondilomu (bradavici) što je najvažnije. Ostaje Vam jedino da odete na pregled kod drugog dermatologa.

noxarystul thirkaight

23.08.2012. 17:40

POHVALA, zelim da vam se zahvalim na vasem savjetu da radim bris na chlamydie, mycroplasme i ureaplasme inace bi ja ovo jos dugo dugo vukao, na vas savjet sam otisao kod urologa i trazio da mi propise te brisove...

Hromatografski test na Chlamydia ag iz uretralnog brisa (+) poz----------.

Dobio sam Doksiciklin 10 dana, 2x1.

Zanima me kako sam dobio ovo kad imam vezu vec 5 godina i aktivan seks bez zastite vise od 3 godine....a djevojka nema problema s tim(nema nikakvih simptoma, nije se testirala).. da li je to moguce dobiti u bazenu ili to postoji u nama pa je samo pitanje kada, istina, da sam bio jako bolestan 15 dana prije nego sto cu dobiti imao sam tezak bronhitis primao sam infuzije, da li je to zbog slabog imuniteta ili ??

Braco10

23.08.2012. 20:00

Postovani...
Mozete li mi pomoci jer sam mlad 1989god. i bojim se da nebih ostao neplodan?
Primietio sam ispod glavica se nalazi jedna crvena manja tacka i nezeznam od cega je to,malo je hrapavo pod prstom.
Molim vas pomozite mi...sad

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.08.2012. 11:00

Vjerojatno je riječ o malo jače izraženoj žlijezdici. U svakom slučaju niti malo ne morate brinuti o neplodnosti.

Ivan1994

31.08.2012. 17:35

zdravo ! evo ja imam jedan problem na svome spolnome organu koji sam dobio prije 3 dana. moj glavić je na jednom dijelu crven dosta i sad su se pojavile i neke bijele točkice i jako jako peče to :/ sve me je strah otic doktoru, pa me zanima jel bi mi vi mogli dat neki savjet ili me barem uputit šta bi to moglo bit :/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.09.2012. 14:15

Moguće je da se radi o (kandida) gljivičnoj infekciji, ali je je moguće da se radi i o kontaktnom dermatitisu. Možete pokušati s Canesten kremom. Ako se stanje ne poboljša, obratite se liječniku.

Interpunkcija

02.09.2012. 13:10

Poštovani,

već duže vrijeme muku mučim s Balanitisom koji se stalno vraća. Zadnja dijagnoza koju sam dobio na Dermatovenerologiji na Šalati je bila Balanitis Simplex. Pošto nikad zapravo nisam izliječio to stanje, već se crvenilo uvijek povremeno vraćalo izgubio sam volju za odlaskom kod doktora.
Sada mislim da se bolest razvila u Balanitis Xerotica Obliterans, jer mogu jasno vidjeti suženje na jednom dijelu penisa kada je u erekciji, a izazvano je tankim prstenom ne elastične kože.

Namjeravam sutra otići kod svoje lječnice i tražiti ponovno uputnicu za dermatovenerologiju. Možete li mi preporučiti nekog dermatovenerologa koji možda ima iskustva s BXO, jer koliko sam uspio saznati to je prilično rijetka bolest.

Mislim da je ovo stanje tek u ranom stadiju, jer mogu bez problema navući kožicu u erekciji i isto tako je vratiti. Strah me da će biti potrebno obrezivanje, jer koliko vidim to je jedino rješenje za ovo stanje.

Srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.09.2012. 20:55

Ne znam imate li zaista gore navedenu dijagnozu, ali mislim da je vjerojatnije da je nemate. Ne bih preporučio hiti jednog dermatovenerologa posebno.

twixy

02.09.2012. 20:55

Poštovani,

Prije par dana sam imao prvi seksualni odnos, sa kondomom, i sutradan su mi se pojavile po glaviću tačkice, koje su bile crvene. Mene je asociralo kao da je neka alergija, znači samo crvene tačkice. Pa me je to zabrinulo. Nakon par dana (3 dan nakon odnosa), vide se mjesta gdje su bile te tačkice, ali nisu više crvene, no sada kao da se na tom dijelu koža počela perutati (jako malo). Redovno održavam higijenu, i partnerici je ovo bio prvi put da ima odnos. Nema peckanja pri mokrenju, samo povremeno osjetim kao da me zasvrbi, ali nije to konstantan svrab, ne znam da li je to više zato sto sam isprepadan ili... :/
Molio bih Vas da mi odgovorite, da znam šta da radim.

Interpunkcija

03.09.2012. 02:30

Hvala vam na brzom odgovoru.
Radi se o ovom http://www.pohrani.com/f/3L/112/N6qP9NQ/2012-09-03-281.jpg, može se uočiti bijeli "prsten" koji je malo uži od ostatka prepucija.
Strah me da se stanje ne pogorša, jer koliko sam pročitao BXO izaziva fimozu, a tada će sigurno biti potrebna prepucioplastika ili cirkumizacija.

Ne znam da li je dozvoljeno stavljanje slika na forumu, pa molim administratore da uklone link ako nije.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.09.2012. 11:10

Za twixy: mislim da se kod Vas radi samo o blažem iritativnom dermatitisu. Mažite neku neutralnu kremu. Za očekivati je da će se takve promjene ponavljati.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 105
Naprijed