Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

petarpan

21.02.2014. 18:35

sad je stvar takva doktore da je cura radila test i da su joj rekli da ima neku malu upalu ali za nju nista strasno, a ja i dalje imam te crvene tockice po glansu, kad ih ostavim na miru cijeli dan stvori se bijeli sloj preko njih i ima ruzan misris spolovilo, kao na ribu..da pokusm sa canistenom mazati to ili acedeboricom vodom..higijena mi je skorz ok svaki dan se tusiram, ali od tusiranja do tusiranja znaju se pojaviti te bijele naslage preko tih crvenih tockica, ranica ni sam ne znam kako bih ih nazvao..!!??

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.02.2014. 13:00

Bilo bi dobro da se javite liječniku, jer napamet liječenje nije dobro.

22.02.2014. 22:35

Pozdrav, ovako ja sam sa curom oko 2 godine u vezi i imamo odnose cesto i bez zastite takodje puno masturbiram a jedno smo drugom prvi partneri, a od prije 2 mjeseca imam jedan problem na vrhu glave penisa kod otvora i gdje se nalazi ona vezica koja drzi kozicu imao osjecaj kao da sam ga povrijedio od masturbacije ili sexa ali i dalje je taj problem pa vam saljem sliku da pogledate izgleda kao sto su vec neki opsivali ovdje tj. male bradavice tamnije od glave penisa i sa nekim sitnim bjelkastim tackicama..nemam na ostalim djelovima nikakvih problema ni na kozici a i nikada prije nisam imao problema sa penisom..pa vas molim za neku pomoc

slike su na linku

http://postimg.org/gallery/2hnhm0bu/23325f3a/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.02.2014. 12:20

Fotografije su loše kvalitete, ali se vjerojatno radi o iritaciji.

23.02.2014. 19:40

OK hvala na odgovoru izgleda mi kao da sam razvalio vrh penisa happy a tu je vec duze vrijeme dali imate neku kremu ili mast da mi preporucite u vezi ovoga problema?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2014. 11:25

Možete mazati Bepanthen kremu.

Anonimac13

24.02.2014. 11:25

Pozdrav, moj problem je sto mi se na spolovilu, mosnji i oko anusa cesto pojavljuje svrbez. na penisu se najbolje vidi razlika u boji, izblijedjeno i ispucano u odnosu na normalnu boju, mozda zbog cesanja pa samim time i ljustenja koze? "desna strana" penisa pak je normalna kakva je bila i prije, normalna boja i na dodir takodjer sve normalno pa mi nije jasno kako i zbog cega? Prije ovoga se sjecam da je koza oko penisa bila dosta crvena te je takodjer svrbilo, pretposvaljao sam gljivice ali se kasnije povuklo pa nisam otisao lijecniku... . Spolne bolesti ne bi trebale biti jer je zadnji spolni kontakt bio prije 2 godine, ali vjerujem da cete vi znati bolje happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2014. 12:30

Vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji i trenju kože o kožu u području testisa i anusa. Ne koristite sapune i gelove za tuširanje na ovim mjestima. Mažite neutralne, masnije kreme.

DinoG

24.02.2014. 12:30

Imam oko 16 godina,i prije pola godine mi se pojavila kao bijela mrlja na penisu. Da li je to od prečeste mastrubacije? Kako da ju saniram? Samo površinski sloj kože je bijel i nemam nikakve smetnje,nadam se da nije ništa opasno..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.02.2014. 14:00

Ne znam o čemu je točno riječ, ali vjerojatno se ne radi o nečem ozbiljnijem.

vase_smajhel

24.02.2014. 18:35

Pre nekoliko dana sam imao sex so moju devojku i poradi eno lošo gibanje je došla povreda mog penisa (sluznica penisa se je rasekla malo ) .Onako me ne boli ,ama kad smo probali da imamo opet sex ,me je bolelo i ni smo mogli produžiti .Dal moram koristiti neke lekove i iči na doktor ,ali pa moram samo odmarati nek period za da to proče in zarasne ,da se ne obnovi opet ta povreda .Hvaka za pomoš

DinoG

24.02.2014. 18:40

Možda je to od mastrubiranja,jer kada završim,obično stisnem penis i držim do wc.-a..Moraću to prestati raditi.. Da li da mažem kakvim kremama?

567to

24.02.2014. 22:35

Molim pomoć, već sada prije 2 mj. na spolovilo, na površini glanusa mi se pojavila jedna crvena upala promjera cca. 1 cm, u početku sam na svoju ruku počeo koristiti kremu Bepanthen Plus te sprej Ocetenisept, jer sam mislio da sam se možda sam ozljedio ili tako nešto, kako to nije pomoglo (nakon jednog tjedna), obratio sam se svom doktoru opće prakse. Tada mi je doktor opće prakse uputio da uzmem kremu Canesten. Kremu sam koristio 2 tjedna te se crvenilo prilično povuklo ali ne do kraja, tada doktor mi propisao kremu Maxitrol te da perem s čajem od kamilicie. Pa sljedeća 2 tjedan sam mazao s kremom Maxitrolom, te se crvenilo potpuno povuko, ali kada sam prestao primijenivati terapiju (nakon 2 tjedna primijene) u roku od 3 dana crvenilo se povratilo i još u gorem obliku. Doktor opće prakse mi je savjetovao da odem kod privatnika jer naručio me na neku kontrolu u bolnicu ali tek ću doći na red 15.03.2014. pa da je bolje da odem kod privatnika da ne čekam. Tada sam otišao kod privatnog dokotora dermatovenerologa koji kod prvog pregleda mi je savjetova da prestanem korisiti kremu Maxitrol jer nije znao točno postaviti dijagnozu pa kako mi je reko da želi vidijeti da se upala potpuno ponovno pojavi da bi mogao ispravno postaviti dijagnozu. Inače nisam ima sex. odnos cca 3 mj. Samo mi je reko da koristim kremu Bepanthen plus i 2 do 3 puta da perem s čajem od kamilice. Na listu kao dijagnozu naveo je balanitis recidivans. Nakon te terapije stanje se još više pogoršalo, kako sam naveo s ciljem od dokotora dermatovenerologa da se upala vidi u punem žaru. Kad sam ponovno došao na pregled, stanje je sada jako loše, velika površina glanusa je zahvaćena s upalom, a onaj dio gdje se pojavila na početku sada je promjera nekih 2,5 cm, koža se guli, oko toga kruga zna ponekada ići krv ako se jaće obriše s gazom. Dokotor dermatovenerologa opet baš nije siguran što je, samo je utvrdio da nije spolno prenosiva bolest, te mi je propisao neku njemačku kremu Halicar Creme, kao ne želi mi dati kortikosteroidne kreme jer one samo zamaskiraju stvari i da se upala može ponovno javiti, te ovaj puta nisam ni dobio onaj papir gdje piše kakva je dijagnoza. Isto da kao nije moguće sada ići na neke pretrage jer ne može se uzeti kao klasični bris jer ovo je upala na površini glanusa. Molim neku pomoć, savjet gdje da se obratim u Zagreb i sl., da li mogu otići u neku bolnicu na hitnu i sl., slike mogu poslati nekom tu doktoru na mail.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.02.2014. 10:10

Za vase_smajhel: Morate apstinirati desetak 7-10 dana dok ne zaraste. Odlazak liječniku i liječenje nije potrebno.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.02.2014. 10:10

Za DinoG: nije od masturbiranja. Drugo se mogu reći.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.02.2014. 10:10

Balanitisi mogu biti različitog uzroka, a o tome ovisi i terapija. Hitna dermatovenerologija ne postoji, možete naručiti u bolnicu ili potražiti mišljenje drugog privatnog dermatovenerologa.

Marijofil95

25.02.2014. 21:55

Svrbez zarenje..

Nisam jos nista mazao jer se dobro osjecam, ali nakon mokrenja nekad opet zazari i nekad je neugodno kad setam pocne me zarit cim penis izvadim sve je uredu.
smeta mi dodir odjece sad

zanima me kako cu mazati Bepantthen kremu tj. jel po kozici gdje je crveno?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.02.2014. 08:30

Sve što sam mogao reći sam Vam napisao. Previše ste opterećeni spolovilom, a tu Vam ja ne mogu pomoći.

klosar1234

27.02.2014. 12:55

Poštovani, imam problem sa crvenilom na penisu već par mjeseci, ponekad se pojavi svrab, ali ne osjećam bol nikakvu, kao da se koža istanjila i vremenom se ljušti i poslije toga ponovo ostaje crvenilo. Mazao sam nekim običnim kremama i nije uspijevalo. Bila je jedna crvena tačka i na glaviću koja se ljuštila, ali je skoro nestala. Evo ispod i par slika ako možete ustanoviti o čemu se radi i kako da se toga riješim. Hvala unaprijed.

http://i.imgur.com/f5z1d9Z.png
http://i.imgur.com/jKa23LD.png

klosar1234

27.02.2014. 13:35

Samo da dodam da nikada nisam imao polne odnose.