Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

twixy

11.03.2014. 20:40

Postovani,
Proslo je dosta od mog zadnjeg posta, imao sam problem kao i vecina clanova ovde, i uz moj opis ste mi odg. da je to najvjerovatnije iritativni dermatitis. Mazao sam Bepanthen kremom i to je proslo, poslije toga se to povremeno vracalo i prolazilo, tako da je to vise-manje potvrdilo moje sumnje da se radi bas o iritaciji. Ali sada se prije par dana pojavilo i blago peckanje nakon mokrenja, pa me zanima da li je to vezano uz iritaciju ili je to nesto sasvim drugo? Shvatam da ne mozete dati tacnu dijagnozu putem Interneta, ali ako je moguce da mi odgovorite, zanima me Vase misljenje.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.03.2014. 11:05

Moglo bi se raditi o problemu vezanom uz iritaciju, ali i o uretritisu (upali mokraćne cijevi).

twixy

12.03.2014. 18:40

Ako je upala, da li ona prolazi sama ili je potrebno lijecenje? I postoje li jos koji simptomi ?

pure22

12.03.2014. 18:40

pozdrav... stvar je ovakva. pri vrhu kože spolovila mi se pojavio nekakav prištić promjera nekih 3mm. pokušao sam ga istisnuti i uspio sam, ko i sa svakim drugim prištićem. ne boli niti svrbi i ne smeta mi prilikom obavljanja male nužde, samo je tu... nisam imao spolni odnos. je li moguće da se radi o iritaciji prilikom masturbacije ili nešto slično, ili se oni znaju samo tu i tamo pojaviti?
hvala...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.03.2014. 23:05

Za twixy: Ako je uretritis, potrebno je liječenje ovisno o uročniku. Potrebno je prethodno učiniti bris uretre bakteriološki, te na klamidije i mikoplazme.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.03.2014. 23:05

Za pure: iritacija nije, vjerojatno normalna žlijezda.

13.03.2014. 21:55

Kako vam mogu poslati sliku svog penisa da mi kazete vase misljenje? Mnogo se brinem u poslednje vreme i te stvari me zaista muce poremetio sam i ceo bioritam niti spavam niti jedem jer sam svasta procitao i poceo da se ozbiljno brinem...

Boris2909

13.03.2014. 23:15

Pozdrav,

Imam problem, dakle imam aktivan sexualni život i prije tjedan dana sam imao odnos bez zaštite. Dva dana nakon toga pojavilo se crvenilo na glaviću popraceno svrbežom i crvenilom na vrhu kožice uz lagano peckanje. Također pojavljuje se neka bijela sluz na glaviću.
Sta da radim?
Bojim se da nije nesto ozbiljnije
Hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.03.2014. 10:30

Za ivani: nema mogućnosti slanja fotografije.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.03.2014. 10:30

Za Boris2009: najbolje bi bilo da obavite dermatovenerološki pregled. Moguće je da je riječ o iritaciji, ali i o upali izazvanoj Candidom.

sut8290

14.03.2014. 19:05

postovanje ,prije jedno godinu dana imao sam nekakvu cini mi se uplu penisa crvenilo se na vrhu kozice i jako je boljelo dok sam morao mokriti i npr prevuci kozicu kod normalne higijene .Proslo je u roko tjedan dana ,no sada je ostalo kao strije nesto ali se istice ,tj iznad kozice je malo i nit me boli nit sto ,zanima me sto bi to moglo biti i postoji li kakva krema da se to povuce ?? seksualni odnosi normalno erekcija takodjer .samo eto to mi smeta

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.03.2014. 18:50

Iz vašeg opisa ne može se zaključiti o čemu je riječ.

hrco098

17.03.2014. 18:55

Lijep pozdrav!

Prije oko 2 mjeseca sam primjetio blagi svrbež oko spolovila, dakle ne na samom spolovilu. To sam primjetio neposredno nakon što sam se vratio sa vožnje biciklom (ruta je bila pomalo duža - 80 kilometara) ako to možda nešto znači.

Pojavilo se kao blagi iritantan svrbež i pokušao sam to ignorirati i evo nakon 2 mjeseca svrbež se nije povukao, dapače sada je još intezivniji.. koža na preponama koja me svrbi je na dodir jako suha i koža je promjenila boju u nekako blago bjelkastu i povrh svega prije nekoliko dana počele su se pojavljivati crvene točkice (uglavnom nakon što se počešem) koje čak pomalo i peckaju..

Probao sam već u nekoliko navrata koristiti razne kremice (melem..), alkohol.. Higijenu oduvijek održavam urednom, nisam seksualno aktivan (17 godina) i stvarrno neznam odakle sam "zaradio" svrbež.

Iz nečeg "bezazlenog" sada me već počelo zabrinjavati..

Hvala na svakoj informaciji.. Htio sam se prvo malo ovdje informirati ako je moguće prije nego odem kod doktorice, ipak je ovo malo neugodna tema za razgovor sa doktoricom.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.03.2014. 20:25

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja je česta u ovom području. Kao poljedica se javlja svrbež. Ova mjesta treba prati samo vodom i sredstvima za intimnu higijenu (kupuju se u ljekarni). Treba mazati neutralne kreme i losione. Ne treba ići od liječnika.

hgihyks

21.03.2014. 16:25

Lijep pozdrav. Molim Vas za odgovor/savijet.
Naime, prije par mjeseci na testisima su mi se pojavile bijele fleke, 3-4 manje, jedna malo veća (otprilike 2x3cm)
Koliko sam uspio opaziti, one su od prvog dana identičene do danas, znači ne šire se ali ni ne nestaju.
Zanima me o čemu je riječ i kako bi se mogle izliječiti?
btw, područje genitalija povremeno brijem te namažem Niveinim losijonom poslje brijanja. Dal je
moguće da su se ot toga te fleke stvorile?

LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.03.2014. 20:25

Promjene njerojatno nisu od losiona nakon brijanja, iako takve losione nije uputno mazati na spolovilo. Možda bi se moglo raditi o vitiligu koji je čest u ovom području, ali točna dijagnoza se može postaviti samo na dermatološkom pregledu.

hgihyks

21.03.2014. 23:40

ukoliko je riječ o vitiligu (a bojim se da bi moglo biti), šta mi Vi preporučate od terapije? neke kreme ili?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.03.2014. 21:25

Ukoliko se radi o vitiligu promjene su dosta otporne na liječenje (pogotovo na ovom području). Dolazu u obzir primjena kortikosteroidnih krema (npr. Elocom cr. 1x dnevno kroz 4 tjedna). Ove kreme preporučuje isključivo liječnik i to kada je dijagnoza sigurna.

goxyvce

22.03.2014. 21:40

Postovani
imam jedan problem koji je vec izvesno vreme prisutan, od pre nekih 7 dana se pogorsalo stanje, imao sam prvo neko crvenilo, u vidu tackica, da bi kasnije preslo u crvenilo, peckanje cak i kod mokrenja, i da je iritacija toliko prisutna na jednom delu glavica, da je pocelo da izlazi nesto zeleno-belo, vise ne znam ni ja, problem je poceo da se smanjuje i bol i peckanje, kada sam prekinuo sa unosenjem secera, i slatkisa, i poceo dijetalnu ishranu da bih procistio organizam. Plasi me da li su u pitanju gljivice, vec nekoliko dana primenjujem Canesten kremu lokalno, na glans, ali ne vidim da se stanje mnogo menja, tj. da crvenilo prolazi, cak ni da se smanjuje. Ono sto me interesuje, jeste da li treba da bude otvoren i slobodan glans, ili ga treba pokriti kod ovakvih problema, cak i primenom kreme lokalno, jer nastavlja da izbacuje belicastu sluz sa te strane glansa, i koliko je vremenski potrebno da se oslobodim tih gljivica, ako je stvar u njima, i da li neki antibiotik treba primenjivati, posto razni forumi pisu svasta, cak i da je uzrok svega iz intestinuma, tj. da je takva infekcija nastala kao posledica poremecenog balansa u crevima, te da bi trebalo srediti stvar u crevima, i da bi se nakon toga sve trebalo povuci. Ili bi mozda trebalo hitno kod dermatologa da se javim.
hvala unapred

dovla13

23.03.2014. 09:40

Lijep pozdrav.Molim vas za savjet-odgovor.
Oženjen sam i u braku 5 god.žena mi je jedini partner,prije pola god. na kožici od penisa mi se počelo pojavljivati crvenilo i dolazilo je pomalo do zarutavanja i pucanja kožice,mazo sam običnim kremama i to je prolazilo,ali je kožica ostajala uvlek stisnuta i bjelkaste boje nikad nebi vratilo boju kakva je bila prije na tom jednom djelu ijako bi se pucanje kožice smirilo.Prije 3 dana mi je ispucalo kao nikad pre jako boli pri navlačenju kožice preko glavića,koža je jeko hrapava i guli se,šta da radim.