Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u donjem dijelu trbuha


Autor Poruka

redrose1

07.03.2017. 23:50

Poštovani,

Ispričavam se na otvaranju nove teme, ali zaista mi je hitno i ne znam gdje bi je drugdje smjestila. Mojoj mami su se prije par dana javili oštri bolovi u donjem dijelu trbuha, u predjelu maternice. Bolovi nisu konstantni, ali se javljaju par puta u danu. Ona to opisuje kao osjećaj nekog tereta u predjelu donjeg trbuha. Njoj je sad 60 godina, znatno je smršavila unazad par mjeseci i ima poprilično visok šećer. Otići će kod ginekologa čim se oslobodi termin, ali ja ne mogu izdržati pa me zanima što bi moglo biti u pitanju?

Unaprijed puno hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

08.03.2017. 11:10

Poštovana,
teško je reći koji je uzrok bolova bez pregleda i pretraga. Moguća je urinarna infekcija, kamenci mokraćnih puteva, upala genitalnog trakta, problemi s probavnim sustavom ili kralježnicom. Gospođa bi trebala napraviti kompletnu obradu da se ustanovi uzrok tegoba.

Did07

16.03.2017. 00:05

Poštovani,
Danas mi je dan ovulacije i pojavila mi se bol i bol na dodir u desnom donjem dijelu trbuha. Bol se pojača,pa smanji, ponajviše dok hodam ili stojim. Imam osjećaj ko da bol doseže sve do straznjice,kao da probada. Prije mjesec dana pojavila mi se ta ista bol, koja je trajala 2 dana, no znala je toliko biti jaka da nisam mogla hodati
Srdačan pozdrav, unaprijed hvala

lolipop1980

16.03.2017. 10:30

Poštovani... Ovaj mjesec, baš negdje oko plodnih dana imala sam nezaštičeni odnos sa dečkom pri cemu nije doslo do ejakulacije unutar rodnice,vec izvan ali nakon sat vremena imali smo ponovni odnos (nakon uriniranja). Problem je što mi sada kasni menstruacija 2 dana (danas je 26 dan ciklusa, a inače dobije 25.). Imam lagane bolove u desnom donjem djelu trbuha i bolne grudi kao pred menstruaciju. Jedino što sam ovaj mjesec imala jaku upalu mjehura pa me zanima da li to može biti razlog kašnjenja menstruacije?

Hvala vam unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

17.03.2017. 11:35

Poštovana, za Did07,
za vrijeme ovulacije mogući su bolovi u donjem dijelu trbuha koji su lokalizirani na strani ovulacije. Pucanje folikula, tekućina i krv koji se pri tom oslobađaju mogu uzrokovati bolove. Intenzitet boli varira, a može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Iznimno rijetko može doći i do jačeg krvarenja.iz mjesta ovulacije na jajniku.

Ivo Balenović, dr. med.

17.03.2017. 11:35

Poštovana,
razlozi kašnjenja menstruacije su mnogobrojni. Prvo treba posumnjati na trudnoću, pošto ste imali odnos za vrijeme plodnih dana. Preporučam da učinite test. Ostali razlozi kašnjenja menstruacije mogu biti hormonske prirode, izazvani stresom, promjenom tjelesne težine, upalom, prekomjernim vježbanjem.

Rubi7

24.03.2017. 16:55

Postovani,
vec drugi dan uzastopce osjecam bol u donjem dijelu trbuha i jaku nadutost. Bol je od pocetka stalno prisutna. Prilikom palpacije donjeg dijela trbuha bol je kratka i ostra. Istovremeno je prisutan osjecaj pritiska i osjecaj podrhtavanja organa prilikom hodanja. Ostra i kratka bol se javi i kad sjednem. Povisenu temperaturu nemam. Bol i osjecaj nelagode je prisutan i kod vrsenja nuzde (obje). U lezecem polozaju mi je najugodnije. Zadnja menstruacija je bila od 13.2.-19.2.2017. Inace, menstruacijaki ciklusi mi nisu uvijek savrseno tocni, menstruacije su nekad obilne a nekad i nisu. Zadnji spolni odnos je bio 25.2. bez zastite, bez svrsavanja u meni. Ne znam da li su to simptomi da cu dobiti menstruaciju ili jednostavno alarm za hitni odlazak lijecniku? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2017. 12:15

Poštovana,
pošto Vam menstruacija kasni, a imali ste odnos u vrijeme plodnih dana preporučam da učinite test na trudnoću. Obzirom na simptome koje navodite svakako otiđite na ginekološki pregled da se vidi uzrok. Moguće su ciste jajnika, miom maternice, infekcija urinarnog trakta...