Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi tokom odnosa


Autor Poruka

AnaS1992

09.10.2020. 22:00

Postovani, moj problem traje nekoliko godina. Moj suprug je prilicno obdaren i voli da imamo duge odnose po nekoliko sati. Kada mu izadjem u susret i pristanem na to ja imam bolove u donjem delu stomaka tokom seksa i posle njega. Ponekad i malo prokrvarim. Posle svakog odnosa bol je sve veci, i tada odustajemo od seksa na duze periode. Imam zavaljenu matericu i porodila sam se prirodno tri puta do sad pa ne znam da li i to ima nekog uticaja. Da li su ti bolovi koje ja imam opasni na neki nacin i da li ima nacina da imam odnose bez bola?

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2020. 12:15

Poštovana, mnogi čimbenici mogu uzrokovati bolovi tijekom odnosa. To su infekcije, iritacije ili alergije, nedovoljna vlažnost, vaginizam, ciste na jajnicima, miomi, endometrioza, problemi s probavnim sustavom, ali i psihički faktor. Bol tijekom seksa može se javiti zbog različitih uzroka i zato je potreban multidisciplinarni pristup kako bi se postavila točna dijagnoza i propisala odgovarajuća terapija. To osim ginekologa ponekad uključuje psihologa, urologa i dermatologa.

AnaS1992

10.10.2020. 23:40

Ja sam dobar deo naseg braka provela u drugom stanju i pri tom redovno isla na sve kontrole. Nijedan ginekolog mi nije pronasao da imam neki problem. Sa psiholoske strane nije problem ni sto se vlaznosti tice, jer ja imam zelju da budem sa svojim suprugom, samo zbog mojih bolova odustajemo oboje. Kome bih trebala da se obratim u ovakvoj situaciji?

Ivo Balenović, dr. med.

11.10.2020. 13:00

Prvo se javite ginekologu radi osnovnog pregleda, ultrazvuka i papa testa. On će Vas nakon toga uputiti na daljnju obradu prema potrebi: laboratorij, uzv abdomena, pregled urologa, gastroenterologa... Kod nejasnih bolova u maloj zdjelici ponekad se radi i laparoskopija radi postavljanja dijagnoze.