Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguca trudnoca


Autor Poruka

Tenshi

31.08.2022. 21:55

Postovani,

12.6. sam imala odnos, i iako sam na kontracepciji, desilo mi se da zaboravim popiti na vrijeme i da ne popijem redovno, pa samim tim nisam sigurna u zastitu. Menstruacije inace dobijem sa treceg na cetvrti dan pauze u pilulama i traju mi po tri dana.
Nakon toga odnosa sam menstruaciju dobila krajem juna koja trajala 3 dana, pa stala, pa krenulo peti opet i teklo mi jos taj dan.
Potom sam u julu opet dobila, ali na peti dan pauze u pilulama i trajalo mi je krace i bilo oskudno. To mi je pobudilo sumnju, te sam tek tada uradila test koji je bio negativan. Ponovila jos dva puta i svi bili negativni. S tim da nisam radila na prvu jutarnju mokracu.
Trecu menstruaciju sam dobila opet sad u avgustu i to na treci dan pauze u pilulama. Medjutim, krenula mi je jako crna i gusta, i traje mi evo treci dan, i oskudna je, manje crna nego prvi dan, vise smedje. Ponovila sam test, uradila Clearblue koji je takodje bio negativan.
Takodje, moram da napomenem, da sam pomjerila uzimanje pilula u julu zbog mora, i uzela vise od 21, izlozena sam velikom stresu u zadnje vrijeme, i pred zadnju menstruaciju bila na raftingu dan prije nego sto cu dobiti.
Zabrinuta sam svakako i imam zakazan pregled kod ginekologa, ali tek kroz mjesec dana, sto mi je mnogo da cekam. Postoji li mogucnost trudnoce, i ako da li sam nepravilnim koristenjem napravila opisani problem?
Da li su testovi puzdani radjeni nakon 2 mjeseca?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

02.09.2022. 10:55

Poštovana, prema svemu navedenome, trudnoću možete isključiti.