Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


E.colli i planiranje trudnoće


Autor Poruka

Leptirica89

28.05.2017. 17:05

Poštovani,

unazad nekoliko godina vodim borbu sa bakterijom E.colli u urinu, a povremeno sam dobijala i pozitivan nalaz urinokulture na bakteriju Enterococcus. Pila sam razne antibiotike i čajeve, a bakterija je samo postajala otpornija. Zadnji nalaz urinokulture koji sam radila prije mjesec dana je uredan. Na nalazu je pisalo samo: "Saprofitna flora" i "nije došlo do porasta bakterija". U cervikalnom brisu je nema. Ja sam čula da se ove bakterije ne može riješiti kada se jednom dobije. Kako uskoro planiram trudnoću, zanima me koliko je opasno ako se ova bakterija ponovo sa trudnoćom vrati? Da li i kako može utjecati na plod? Hvala vam unaprijed na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

28.05.2017. 22:50

Poštovana, E.colli je bakterija koja normalno živi u našim crijevima gdje pomaže u probavi. Određeni sojevi mogu iz crijeva preći u druge organe i izazvati upale. Infekcija urinarnog trakta česta je kako u trudnoći tako i izvan nje i uspješno se liječi. Ne morate brinuti jer se infekcije i u trudnoći uspješno liječe bez ikakvih posljedica za majku i dijete.