Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Epiziotomija


Autor Poruka

Nektar

13.05.2018. 23:15

Postovani,

Spontan i prirodni porod, uradjena epiziotomija, ne veca od 1-2 cm po navodima babice i lijecnice. Babica redovno kontrolisala ranu, sve uredno. Vec nakon dvije sedmice osjecala sam se kao da nista nije bilo. Na prvom poslijeporodjajnom ginekoloskom pregledu sve bilo uredno. Ginekolog upozorio na moguce bolne odnose, ali da ce proci. Nakon toga prvi odnosi bili doista bolni bez poboljsanja. Sada, 4 mjeseca nakon, boli i dalje, nesto manje da, u pocetku je bol jaca, ali je i dalje neugodno. Ne znam da li bi se trebala javiti ponovno na pregled ili je to normalno i treba jos sacekati? Moram napomenuti da smo u pocetku koristili i lubrikant jer bebu iskljucivo dojim, ali nije pomoglo i nisam primjetila uopste da imam problem sa suhocom.

Lijep pozdrav,

Nektarica

Ivo Balenović, dr. med.

14.05.2018. 17:00

Poštovana, prema veličini epiziotomijae ona ne bi trebala biti uzrok problema. Savjetujem da se javite na pregled da se ustanovi u čemu je problem.