Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ginekologija


Autor Poruka

28.06.2017. 15:20

Postovani dr.
Ovako spolni odnos sam imala 09.05 bez zastite,17.05 sam dobila i sve je bilo kao i do sada.Sledecu menstruaciju sam dobila 17.06 i pocela piti kontrac.pilule Diana 35.Sada imam neke simptome kao mucnine,bol blag u zeludcu,bol dojki vec 5 dana,po nekada blagu nesvjest i zamagljen vid.Imam popiti jos jednu tab sutra.Nisam vise imala odnos nikako.Ima li razloga za zabrinutost?Da li je to reakcija na pilule,prva mi je tek tabla?Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.06.2017. 22:55

Poštovana, simptomi koje navodite vjerojatno su nuspojava tableta. Obzirom da ste nakon odnosa dobili menstruacije ne radi se o trudnoći.

Nanuška

18.10.2017. 10:50

Poštovani
Inace imam redovan ciklus
Zadnja menstruacija bila mi je od 8og.-12. 09
Nezasticeni spolni odnos imala sam 17og nakon menstr.
Jutros sam napravila test i negativan je.
Da li je prerano za njega?
Hvala happy

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 11:08

Poštovana, ukoliko je došlo do trudnoće test postaje pozitivan u vrijeme implantacije, oko tjedan dana nakon odnosa. Dakle, ne radi se o trudnoći.

ivanna9

25.10.2017. 12:50

Poštovani, nisam sigurna gdje svrstati svoj neugodni problem, pa možda na ovaj općeniti topic.
Naručila sam se kod ginekologa na pregled, ali isti je tek za 3 tjedna. Zadnju menstruaciju imala sam 09.10. i pijem pilule, što znači da nije trudnoća u pitanju. Jutros kad sam se probudila, gaćice su mi bile skroz mokre, ali i bez mirisa, pa pretpostavljam da nije urin, a nije mi jasno zbog čega? Užasno me strah, pa ako imate sumnje o čemu bi se moglo raditi, je li moguće da je ipak "bezmirisni" i bezbojni urin ili ipak nešto drugo?
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

26.10.2017. 12:25

Poštovana, jedino se može raditi o mokraći. U slučaju upale iscjedak bi bio gust, neugodna mirisa, dok bi krvarenje sigurno uočili.

19.12.2017. 22:45

Postovani doktore! Sinoc sam masturbirala decku i zaspala..na prstima mi je dakle ostalo posusene sperme i jutros sam zadovoljavala sebe s tim da nisam gurala prste unutra vec samo izvana (znaci proslo je oko 15h od masturbacije decka). Nakon toga sam se istusirala da isperem klitoris od mogucih spermija. Popodne sam dobila menstruaciju koja je inace neredovita. Postoji li mogucnost za trudnocu?

Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2017. 08:35

Poštovana, ne postoji nikakva šansa za trudnoću.

tincica7

22.01.2018. 16:35

Postovani, mozete li mi pojasniti nalaz papa testa. Primjerenost uzorka: zadovoljava za interpretaciju, u tumacenju oznaceno: nema endocervikalnih cilindricnih stanica, leukociti. Opca podjela: negativno na intraepitelnu ili invazivnu leziju.Opisna dijagnoza:mijesana flora. Reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom. Redovita kontrola.To je sve. S tim da je doktorica odmah na pregledu uocila samo blago zuckasti iscjedak, te mi dala Macmiror vaginalete..
Zanima me samo sto znaci ovo da nema tih endocervikalnih cilindricnih stanica? Da li to upucuje na nesto vece, neka bakterija ili HPV?
Cijepljena sam 4-valentnim cjepivom, doduse prije 9 god, ja sad imam 27.
Da se ne brinem oko toga ili?
Hvala, lp

Ivo Balenović, dr. med.

22.01.2018. 19:15

Poštovana, to znači da nisu dobivene stanice iz unutrašnjosti vrata maternice koje se ionako odbacuju svakom menstruacijom. Što se tiče svega ostalog nalaz je potpuno u redu. Nema atipije na stanicama - to je najvažnije, osim reaktivnih promjena što znači da su stanice bile izložene upali koja je prošla.

zeki.123

14.01.2020. 10:40

Poštovani,
Prije dva dana sam osjetila neugodan svrbež na ulazu u rodnicu, no bez ikakvog iscjetka. Kako je bila nedjelja navečer, nisam imala drugog izbora nego se okrenula narodnom liječenju, oprala sam svinjsku mast u 9 voda (zasigurno ste već čuli za to), stavila preko noći na uložak. I osjetno mi se smanjio svrbež. No svejedno san jučer na svoju ruku kupila Canesten vaginalete za rodnicu (tri večeri) te Canesten kremu za rodnicu (tri večeri), dakle, nisam kupila nikakvu kremu za vanjsku primjenu. Sinoć sam stavila prvu tabletu kao i preporučenu dozu kreme i jutros kad sam se probudila, svrbež se pojačao ponovno (u odnosu na večer prije kada sam koristila samo svinjsku mast). I što sada? Nastaviti terapiju još danas i sutra ili prestati?
Zbog čega se dešava da mi je bilo bolje od nekog narodnog lijeka nego od tableta?
Je li moguće da nisu u pitanju Candida gljivice? Jer inače kada sam i prije koristila Canesten imala sam i sirasti iscjedak.
Hvala unaprijed. Lp!

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2020. 14:40

Poštovana, bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi. Moguće da je gljivična upala, ali isto tako je moguće da se radi o iritaciji tog područja koje može biti uzrokovano raznim sapunima, deterđentima, omekšivačima i sličnim higijenskim preparatima. Pretjerana suhoća rodnice također može biti uzrok svrbežu. Kožne bolesti kao što su lichen simplex sclerosus ili planus također uzrokuju svrbež. Savjetujem pregled.

111

04.11.2020. 11:35

Poštovani, nakon 8 godina korištenja kontracepcijskim pilula prestala sam ih uzimati. Zadnju tabletu sam popila 4.9, a menstruacija je nastupila 9.9. Prvu menstruaciju nakon korištenja pilula dobila sam 5.10 ,a trajala je do 9.10.(zapocela je 4 dana ranije nego sa pilulama), a sada mi već 3.dan kasni. spolni odnos je bio sa zaštitom, mada ne svaki puta...koristimo i prekinuti snošaj...e sada oko 20.10.imala sam tamno smedi iscjedak koji je bio samo na papiru kod brisanja te je došlo do pojave sluzave veće grudice (inace imam policisticke jajnika i to je bio razlog zašto sam pila kontracepciju)....simptomi poput grčevq i križobolje imam već nekoliko dana. posljednjih dana sam jako pod stresom iz straha od trudnoće,pa vjerojatno i to doprinosi kašnjenju. Inače su mi mjesečnice prije tableta bile neredovite

Ivo Balenović, dr. med.

04.11.2020. 12:50

Poštovana, najvjerojatnije je u pitanju hormonska neravnoteža, što je uobičajeno kod policističnih jajnika. Možete za svaki slučaj uraditi test da sa sigurnošću isključite trudnoću.