Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


infekcija


Autor Poruka

ana

12.12.2004. 00:59

Imam 26 godina. Od ljeta imam smetnje sa mokrenjem (jako cesti odlasci u wc), peckanje i zarenje i urogenitalnom podrucju, a posebno u vaginalnom podrucju i svrbez istoga. Nalaz urina mi je pokazao 15-18L i nakon toga sam pila Nolicin.Stanje je bilo u redu za vrijeme uzimanja, ali nakon prestanka tegobe su se nastavile, a nalaz urina je bio u redu. Onda sam pila Sumamed jednokratno 1g. Nakon toga nisam imala nikakve tegobe vise od mjesec dana i od prije 20-ak dana ponovno su se javile, ali ovaj put su jace nego ikad. Zarenje u vaginalnom podrucju, cesto mokrenje i cak lagana bol u donjem dijelu trbuha su ponekad toliko izrazeni da ne mogu obavljati svakodnevne poslove. Novi nalaz urina pokazao je 4-5L i dosta sluzi, a proteini su svaki put bili 0. Ginekologinja mi je napravila bris cerviksa-bakteriološki aerobno: mikroskopski nalaz: rijetki leukociti, rijetke bakterije. Znaci uredno.
U razgovoru s lijecnicom shvatila sam da su te bakterioloske pretrage skupe i da ih oni izbjegavaju raditi. Lijecnica opce prakse dala mi je uputnicu da napravim pretragu brisa cerviksa na klamidiju, mikoplazne i HPV, ali bris mi mora uzeti ginekolog, a kod moga se dugo ceka tako da mi se cini da ce za sve to trebati jako dugo, a htjela bi da tegobe sto prije rijesim. Zanima me po vasem misljenju kakve pretrage bi trebala napraviti i o cemu bi se moglo raditi?
Jer nazalost kod lijecnika ovdje gdje ja zivim, ako ne bolujes od necega zaista opasnog i ako im sam ne kazes koje pretrage zelis napraviti, lakse tegobe mozes vuci godinama. Nadam se odgovoru. Unaprijed zahvaljujem!

prof. dr. Josip Djelmiš

18.12.2004. 12:02

Poštovana Ana,
s obzirom na nalaze i vaše tegobe, a niste u mogućnosti posjetiti ginekologa uzmite Canesten vagtbl (3) i Canesten creme.

zaruljica

20.12.2004. 15:49

Hvala na odgovoru! Al znam da nemam candidu jer sam je imala sigurno 10-ak puta u zivotu i znam kako je to. Ovo je nesto drugo i puno gore.