Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak i svrbež


Autor Poruka

divna1010

11.04.2015. 15:35

Poštovani,

imam 18 godina i još nisam imala spolne odnose. U zadnje vrijeme sam primijetila gust iscjedak (ponekad žućkast, ponekad zelenkast i sirast) popraćen svrbežom i neugodnim mirisom. Također sam primijetila da se svrbež drastično pojača prije menstruacije. Ne pijem antibiotike. Kad sam zadnji put bila kod ginekologa, dobila sam kremu Canesten i koristila sam ju nekih mjesec dana no nisam primijetila poboljšanje, čak sam i osjetila određenu iziritiranost intimnog područja.
O čemu se radi i što poduzeti po tom pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2015. 19:00

Posjetite ginekologa. Postoje antimikotske tablete koje se uzimaju na usta za vulvovaginalnu kandidijazu.
Glavno problem je upala rodnice te mazanjem izvana nećete rješiti problem.

Vesniica

12.04.2015. 03:55

Poštovani,
Imam 24 godine i nisam imala spolne odnose,prije tri mjeseca sam se zadovoljavala sa dečkom ali to je bilo malo grublje preko odjeće,mene je malo zaboljelo i peckalo.Poslije nisam imala nikave spolne odnose i nisam se samozadovoljavala.Nakon toga sam bila u ginekologa rekao je da je sve u redu,da vidi da je bilo grublje zadovoljavanje ali da nema nikakvih anomalija i vidio da imam himen.Dao mi kremu Plymicol za gljivice jer sam imala svrbež i peckanje intimnog područja.Nakon mazanja
kremom svrbež i peckanje je nestalo.Ali sad nakon svake menstruacije imam 8 do 7 dana rastezljivi,prozirni,bezmirisni,obilni sluzavi iscjedak,nadraženo i osjetljivo mi je intimno područje.Da li je to sve normalno ili možda sam nakon tog zadovoljavanja postala preosjetljiva dolje?


Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2015. 13:50

Iscjedak je normalan i to vrijeme, rezultat je plodnih dana.