Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvrzica


Autor Poruka

maartiina

22.05.2016. 10:30

Pozdrav
Jucer ujutro sam na malim stidnin usnama osjetila blagi bol na dodir i blagi svrbez. Jutros na lijevoj strani male stidne usne mi se pojavila kao neka loptica..kvrzica..
Sto bi to moglo da bude i da li bi se trebala javiti ginekologu ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.05.2016. 22:50

Vjerovatno lojna žlijezda. Ne trebate na prelged za sada.

Bombaj

23.04.2021. 15:55

poštovani,
jučer sam osjecala nelagodnost tokom sjedenja, jeans koji sma nosila neugodno je stezao moje prepone. nakon sto sam dosla kuci, vidjela sam da je odmah pored prepone, prema vulvi, dakle ne unutra vulve nego sa vanjske strane otecen, kao da je cijela ta desan strana do prepone otecena, a ispod odmah do prepone ali ne direktno na preponi, otprilike u ravni sa klitorisom (da objasnim na kojoj je visini), napipala sam duguljastu oteklinu, ili izraslinu ispod koze, koja nije vidljiva okom ali je kao sto rekoh, itekako opipljiva. kada kazem duguljasta, mislim na duzinu od nekih 1,5 cm. bolna na dodir i na stezanje tvrdjeg materijala odjece (jeans npr).

hvala unaprijed na odgovoru.

lp

Ivo Balenović, dr. med.

24.04.2021. 09:05

Poštovana, bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi. Vjerojatno se zatvorio izvodni kanal neke od žlijezda kojih je u tom području mnogo, te je nastala cista. Savjetujem pregled.