Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstrualni ciklus poremećen


Autor Poruka

Anastazija88

07.10.2013. 22:20

Poštovani, zadnji ciklusi mi idu ovako 5.6. pa zatim 24.6, pa 18.7, zatim 16.8, 12.9 i sada 5.10. Menstruacija uvijek traje 5 dana, ali su to užasne menstruacije, nisu bolne ni najmanje, ali gubim puno krvi.... PMS (promjene raspoloženja, bolne grudi, ništa od toga nemam), svi simptomi pms-a izostaju, ovulaciju isto tako ne znam kad imam i uopće ne mogu pratiti. U zadnjih 6mjeseci sam izgubila 15kila, te sam spala sa 75 na 60kilograma na visinu od 177cm , te otkako imam neredovite cikluse stalno imam problema s aknama (a u pubertetu uopće nisam imala problema, sad se pojavljuju samo duž desne strane lica po čeljusti i bradi). Zanima me jel to moguce da je neki hormonalni poremecaj i hoce li se ciklus sam unormaliti ili moram potražiti pomoć liječnika? Također tjelesna temperatura mi je uvijek niska od 35,4 do 36,0 maksimalno. Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2013. 11:50

Poštovana, mislim da se radi o pcosu ili anovulacijskim ciklusima, možda problemom sa štitnjačom.
Svakako da ćete se javiti svom ginekologu.
Nakon uzv pregleda dobro bi napraviti i spolne hormone i hormone štitnjače ako će trebati.

neže08

16.11.2017. 01:25

Poštovani,
Imam 22 godine i inače vrlo uredan ciklus (28 dana ciklus, 5 dana menstruacija). Prije mjesec dana menstruacija mi je uranila 12 dana i potrajala je 7 dana. Bila je malo obilnija nego inače. Po drugim karakteristikama se nije razlikovala od dosadašnjih. 4/5 dana nakon što je završilo krvarenje opet je počelo. Ovaj puta je krvarenje bilo manje obilno od uobičajene menstruacije, krv je bila svjetlija. Ovo je trajalo otprilike 4 dana. Krvarenje je opet prestalo na 3 dana da bi nakon toga opet počelo ovu nedjelju. Sada je bilo riječ o krvi tamno smeđe boje koja ima više "ugrušaka". Ovo krvarenje je također bilo manje obilno od prosječne mensturacije. Inače imam redovne spolne odnose s jednim partnerom. Možda je bitno za naglasiti da je ovim neočekivanim krvarenjima obično prethodio period veće razine stresa. Znam da ste odgovorili već na puno upita ovog oblika, ali nadam se da mi iz ovih informacija možete reći što mi je činiti i koliko je vjerojatno da se radi o nekoj ozbiljnoj abnormalnosti.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

16.11.2017. 12:00

Poštovana, prvo učinite test na trudnoću, a zatim i ultrazvučni pregled, i to čim prije.