Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Miom


Autor Poruka

Slava

09.03.2006. 13:14

Štovani!
Imam 45 god, ulazim u menopauzu.prije 7 god operirala sam miom, sad je utvrdjen novi, velicine 1,5 sa1,5 cm.Nije utvrdjeno je li subserozan.Inace mi je kontraindicirana hnt zbog tromboflebitisa i operacija vena.Ginekologica zeli da postavim Mirenu.Tvrdi da ce uzrokovati povlacenje mioma i korekciju anemije zbog menoragije.Sin, student,kaze da potrazim druga misljenja-da je levonorgestrel kontraindiciran ali da mu je konc u krv koja predje iz Mirene 10-20 puta manja od one kad se primjenjuje oralnim putem.Da je mirena najvise kontracepcijsko sredstvo, da mi nece povecati gustocu kostiju u menopauzi,a upitno je hoce li djelovati na miom.navodno se on treba sam povuci u menopauzi zbog smanjenja koncentracije estrogena?Mogu li vazoprotektivi npr detralex zastiti moje vene kod primjene Miren?Molim Vas odgovor i zahvaljujem

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

23.03.2006. 08:59

Poštovana,
idealna pacijentica za Mirenu je osoba Vaše dobi, s nepravilnim, obilnim i/ili bolnim menstruacijama. Nazočnost mioma i problema s venama udaljuje Vas od tog ideala te je nužna individualna procjena benefita. Doktorica ginekolog procjenjuje da benefiti pretežu nad rizicima, a u Vašu je problematiku u ovom slučaju ona najupućenija. Možda samo savjet da se iz anamneze i Vašeg hormonalnog statusa pokuša dobiti informacija koliko je menopauza daleko.
Pozdrav