Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 8868

Broj poruka: 58444

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29

nakon poroda...

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

26.07.2011. 18:15

Poštovani,
rodila sam prije 5 tjedana, carskim rezom. Prilikom postavljanja urinarnog katetera sam osjetila jaku bol (poslije sam čula da to ne bi trebalo boljeti). Zbog rane od carskog reza sam u bolnici dobivala Kefzol iv., i poslije Novocef tbl kod kuće. Nakon dolaska kući osjetila sam svaki put kod tuširanja (koristim Hygieu za intimno pranje) pečenje u podrućju mokraćne cijevi, te bi se to pečenje pojavilo još kod idućeg mokrenja. Ulaz u mokraćnu cijev mi se činio kao malo razderan. Liječnik opće prakse me slao na urinokulturu, nalaz uredan:saprofiti manje od 10 na 3.
Jučer prilikom prvog spolnog odnosa nakon poroda (koristili smo kondom) sam osjetila jako pečenje i bol na području ulaza u mokraćnu cijev i vaginu, te poslije pečenje kod mokrenja. Područje oko ulaza u mokraćnu cijev i malo ispod se čini crveno, sadpeče i na dodir.
Molim Vas, što bi to moglo biti? I čime liječiti? Kod ginekologa idem tek za 3 tjedna jer je na godišnjem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2011. 01:55

Poštovana, mislim da se radi o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i uretre.
Savjetujem primjenu antimikotske kreme izvana kroz nekoliko dana (npr. Canesten)

27.07.2011. 12:10

Poštovani, kao prvo, veliko hvala na brzom odgovoru.
Sad imam još veće brige i užasno me strah da nemam HPV.
Sinoć me počelo jako peći kao da sam se porezala, na području malih usana, uz pojavu malo krvi.. Jako boli i peče prilikom brisanja papirom nakon mokrenja i od dodira i to samo na tom mjestu. Na tom mjestu oduvijek imam sa obje strane po par sitnih kvržica (3-4), manjih od milimetar, ne mijenjaju se već godinama (gotovo sam sigurna da ih imam od prije stupanja u spolne odnose). Sad jako peče samo s jedne strane, kad prijeđem prstom po tim kvržicama.
To imam "oduvijek", i iako mi je više ginekologa reklo da je to normalno, svejedno sam za svoj mir napravila prije 3 god bris na HPV, bio je negativan. Napominjem da redovito radim papa test, radili su mi cervikalne briseve prije i u trudnoći, uvijek sve negativno.
Da li je moguće da su to kondilomi, a da to nitko do sad nije primijetio na pregledu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2011. 18:10

Poštovana nikako se ne radi o kondilomima, već o upali vanjskog spolovila kod kojih te" kvržice" budu istaknutije i više prominiraju. Da se radi o kondilomima, već bi narasli, proširili se ili bi vremenom sami nestali. Nikako se ne radi o kondilomina.

rusulica

01.03.2012. 22:25

Poštovani,
rodila sam 25. 09. 2011. (carskim rezom!), krvarila najmanje 50 dana i nakon toga 'zaradila' infekciju koju je moja ginekologinja liječila vaginaletama Polyginax. Međutim, ta terapija je očito djelovala samo kratko vrijeme jer se infekcija vratila s istim simptomima (pečenje, svrbež, lagano crvenilo vanjskog spolovila i slab iscjedak bez boje i mirisa). Napominjem da spolne odnose nisam imala gotovo uopće te da dojim dijete pa me zanima što mi je činiti...

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2012. 21:00

Poštovana savjetujem Canesten vaginalete i kremu. Tri večeri zaredom u rodnicu stavljajte vaginalete, a vanjsko spolovilo mažite 2-3 x dnevno nekoiliko dana, dok traju smetnje.

Marina84

30.01.2014. 22:10

Rodila sam prije 6mj. 4mj nakon poroda pocela dobivati menstruaciju i od tada nakon ciklusa svaki put svrabež,pečenje,crvenilo i pojačan iscjedak.Koristila canesten kremu svaki put i po dva tjedna lijepo sve prodje i opet iznova,vise ne znam šta da radim.Mali stalno sisa,dosta sam fizički iscrpljena i psihički rastrojena,ne znam jel to moze utjecat.Molim vas za savjet čime da se riješim toga,a da malcu ne šteti zbog sisanja.Hvala vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.01.2014. 10:25

Potrebna je malo duža terapija i terapija partnera.
Dakle obratite se ginekologu.