Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nakon poroda...


Autor Poruka

26.07.2011. 18:15

Poštovani,
rodila sam prije 5 tjedana, carskim rezom. Prilikom postavljanja urinarnog katetera sam osjetila jaku bol (poslije sam čula da to ne bi trebalo boljeti). Zbog rane od carskog reza sam u bolnici dobivala Kefzol iv., i poslije Novocef tbl kod kuće. Nakon dolaska kući osjetila sam svaki put kod tuširanja (koristim Hygieu za intimno pranje) pečenje u podrućju mokraćne cijevi, te bi se to pečenje pojavilo još kod idućeg mokrenja. Ulaz u mokraćnu cijev mi se činio kao malo razderan. Liječnik opće prakse me slao na urinokulturu, nalaz uredan:saprofiti manje od 10 na 3.
Jučer prilikom prvog spolnog odnosa nakon poroda (koristili smo kondom) sam osjetila jako pečenje i bol na području ulaza u mokraćnu cijev i vaginu, te poslije pečenje kod mokrenja. Područje oko ulaza u mokraćnu cijev i malo ispod se čini crveno, sadpeče i na dodir.
Molim Vas, što bi to moglo biti? I čime liječiti? Kod ginekologa idem tek za 3 tjedna jer je na godišnjem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2011. 01:55

Poštovana, mislim da se radi o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i uretre.
Savjetujem primjenu antimikotske kreme izvana kroz nekoliko dana (npr. Canesten)

27.07.2011. 12:10

Poštovani, kao prvo, veliko hvala na brzom odgovoru.
Sad imam još veće brige i užasno me strah da nemam HPV.
Sinoć me počelo jako peći kao da sam se porezala, na području malih usana, uz pojavu malo krvi.. Jako boli i peče prilikom brisanja papirom nakon mokrenja i od dodira i to samo na tom mjestu. Na tom mjestu oduvijek imam sa obje strane po par sitnih kvržica (3-4), manjih od milimetar, ne mijenjaju se već godinama (gotovo sam sigurna da ih imam od prije stupanja u spolne odnose). Sad jako peče samo s jedne strane, kad prijeđem prstom po tim kvržicama.
To imam "oduvijek", i iako mi je više ginekologa reklo da je to normalno, svejedno sam za svoj mir napravila prije 3 god bris na HPV, bio je negativan. Napominjem da redovito radim papa test, radili su mi cervikalne briseve prije i u trudnoći, uvijek sve negativno.
Da li je moguće da su to kondilomi, a da to nitko do sad nije primijetio na pregledu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.07.2011. 18:10

Poštovana nikako se ne radi o kondilomima, već o upali vanjskog spolovila kod kojih te" kvržice" budu istaknutije i više prominiraju. Da se radi o kondilomima, već bi narasli, proširili se ili bi vremenom sami nestali. Nikako se ne radi o kondilomina.

rusulica

01.03.2012. 22:25

Poštovani,
rodila sam 25. 09. 2011. (carskim rezom!), krvarila najmanje 50 dana i nakon toga 'zaradila' infekciju koju je moja ginekologinja liječila vaginaletama Polyginax. Međutim, ta terapija je očito djelovala samo kratko vrijeme jer se infekcija vratila s istim simptomima (pečenje, svrbež, lagano crvenilo vanjskog spolovila i slab iscjedak bez boje i mirisa). Napominjem da spolne odnose nisam imala gotovo uopće te da dojim dijete pa me zanima što mi je činiti...

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2012. 21:00

Poštovana savjetujem Canesten vaginalete i kremu. Tri večeri zaredom u rodnicu stavljajte vaginalete, a vanjsko spolovilo mažite 2-3 x dnevno nekoiliko dana, dok traju smetnje.

Marina84

30.01.2014. 22:10

Rodila sam prije 6mj. 4mj nakon poroda pocela dobivati menstruaciju i od tada nakon ciklusa svaki put svrabež,pečenje,crvenilo i pojačan iscjedak.Koristila canesten kremu svaki put i po dva tjedna lijepo sve prodje i opet iznova,vise ne znam šta da radim.Mali stalno sisa,dosta sam fizički iscrpljena i psihički rastrojena,ne znam jel to moze utjecat.Molim vas za savjet čime da se riješim toga,a da malcu ne šteti zbog sisanja.Hvala vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.01.2014. 10:25

Potrebna je malo duža terapija i terapija partnera.
Dakle obratite se ginekologu.