Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Otvrdnute grudi, bolni jajnici i mogućnost trudnoće


Autor Poruka

lady_fiona

18.02.2015. 13:10

Poštovani,

imam pitanje u vezi mog trenutnog stanja. Naime, imala sam dva puta odnose u istoj veceri tijekom mjesecnice (29.12), oba puta uz zaštitu. prvi puta sa završetkom odnosa i ejakulacijom (izbacivanje sjemena izvan spolovila), drugi puta ne.
24.1. sam dobila mjesečnicu koja je bila kraća (oko 3-4 dana) i oskudnija dosta od uobičajene. inače su mi ciklusi u razmaku od 32 dana, te su razmaci u danima podjednaki, a mjesecnica mi traje u prosjeku 5 dana.
30.1. sam pri završetku mjesecnice napravila test koji je bio negativan.
U međuvremenu su mi se počele neke stvari događati koje je znam objasniti. Naime, grudi su mi i prije mjesečnice i sada, danima nakon jako tvrde i otežale. U posljednih par dana na bradavicama su mi se počele stvarati kao male bijele točkice, naravno da sam to objasnila kao moguću trudnoću.

Prije ovih simptoma sam ponovila test 5.2. koji je također bio negativan. Oba puta sam koristila jutarnju urin.

Posljednih dana se također loše osjećam, jajnici me užasno bole, i trbuh kao da mi je nešto povećan i tvrđi. Najviše me brinu dojke što su otvrdnule i što su se neke stvari pojavile, a ne znam kako da Vam objasnim.

Također sam pomislila da mi se pojavilo implatancijsko krvarenje, ali sam uradila dva testa. i ne znam što misliti. Jesu li ovo simptomi trudnoće ili nešto drugp.
Mučnine ne osjetim. Mogu reći da jesam bila pod stresom 1. mjesec ali mi je čudno da mi tijelo ovako reagira.

Ukoliko znate zbog čega bi se mogle ove stvari događati bila bih Vam zahvalna da mi odgovorite.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.02.2015. 22:35

Ne radi se o trudnoći. Ne umišljajte si.