Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ovulacijsko ili implantacijsko krvarenje


Autor Poruka

Silver777

15.11.2016. 11:55

Postovani,
unaprijed se ispricavam ako je vec bilo ovakvih situacija, ali me vec pocinje biti strah. Naime, imam 26 god, prije mj dana sam imala odnos (nazalost moram priznati nezasticen), taj dan mi je bio zadnji dan menstruacije (ujutro je bilo nesto samo u tragovima, do veceri stalo potpuno). Decko nije ejakulirao u mene. Dva tjedna nakon toga, tj tjedan dana pred menstruaciju pocela sam osjecat bolove kao menstrualne, i mucninu (mada sam konzumirala alkohol noc prije pa moguce da je mucnina i osjecaj da cu povratiti bio od toga). Ne znam zasto ali prosao me neki nelagodan osjecaj da nisam mozda trudna, pogotovo sto ne zelim ostati trudna, a i zato sto bolove imam tek dan, dva prije te prvi dan menstruacije. Ocekivana menstruacija je bila 6.,7. 11. ali nije dosla, bolovi su bili cesti i jaki kao da cu dobiti, a i jako mi se povracalo, sto nije obicaj. Inace mi ciklus uglavnom traje 28-29 dana mada zna biti odstupanja pa se razvuce i na 33 dana. Kasnilo mi je 4-5 dana. u strahu sam napravila test za teudnocu 2. dan kasnjenja ali ne na prvu mokracu (bilo je negativno). Posto ni dalje nisam dobivala, za dva dana sam ponovila test ali ovaj put na prvu jutarnju mokracu i opet negativno. Oba testa su jeftina bila (First sign - ako ista znaci). Sutradan je pocelo krvarenje, tj prije 3 dana, prvo slabo ali pomijesano s nekakvom sluzi koja se rastezala, uz to je bilo i smedeg i tamnosmedeg krvarenja. Bilo je poprilicno jako sto takoder nije uobicajeno za mene, cak sam koristila tampone i jedan je poprilicno natopilo pa sam pretpostavila da ne moze biti implantacijsko krvarenje jer je ono inave jako slabo ako se ne varam. To jako krvarenje je trajalo jedan dan, jucer je bilo samo svijetlosmedih mrljica na ulosku a danas i tamnosmedih te nesto kao smeckasti iscjedak. Da napomenem da vec dva tjedna imam proljev i zatvor na izmjene, dosta sam napuhana i bila sam pod stresom i jako nervozna u strahu od trudnoce. Jeli moguce da su dva testa lazno negativna?? Ili se radi o ovulacijskom krvarenju? Uz to da napomenem da sam prije jedno 20 dana koristila vaginalete i mast radi gljivicne infekcije. Inace imam cesto bolove u jajnicima i kad ne trebam dobiti. Ginekoloski pregled imam tek za mjesec dana, a sad nisam u mogucnosti ici. Molim Vas da mi kazete jel moguce da sam trudna. dali da napravim i treci test za trudnocu? Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2016. 23:00

Prema opisanom ne radi seo trudnoći. Ne treba novi test. Možda se radi o upali, cisti ili sl. Svakako kad stane krvarenja posjetite ginekologa.

Silver777

05.12.2016. 20:10

Poštovani,
hvala Vam na odgovoru. Posjetila sam ginekologinju. Napravila je UZV i PAPA preglede. Na ultrazvuku nije našla nikakve nepravilnosti, osim jedne ciste od 2.8 mm. Pretpostavlja da je došlo do poremećaja cilusa te da mi je ovulacija bila kasnije, a navedeno krvarenje ovulacijsko. Sad čekam rezultate PAPA, ali bolovi u abdomenu su se pojačali. Naime, kao da mi neko probada crijeva. Menstruaciju nisam još uvijek dobila, a iduća bi trebala biti 10.12. Problem je što ja još uvijek nema simptoma PMS-a. Po vašem mišljenju, jel moguće da mi se kandidijaza proširila na crijeva? Doktorica je rekla da bi i menstruacija zbog kašnjenja ovula cije trebala kasniti, ali da nije sigurna te da će me uputiti na vađenje krvi na beta hcg ukoliko ne dobijem najkasnije 15.12. Imate li kakav savjet, mišljenje?

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.12.2016. 23:00

Držite se savjeta vaše doktorice to bih vam ja isto preporučio.

klara92671

04.07.2018. 10:15

Poštovani,
unazad tri godine primjetila sam da sredinom ciklusa krvarim po nekoliko dana. Prije nisam znala o čemu se radi, no u zadnje vrijeme sam ponešto istraživala i shvatila kako je riječ o krvarenju tijekom plodnih dana. Također, tada imam jake bolove u jajnicima i osjetim kad mi jajna stanica pukne što stvarno boli. Ciklus mi traje 29-34 dana, a menstruacija 7-10 dana. Ovulacijsko krvarenje bude nekih 5-7 dana i krvarim dosta. Zanima me postoji li još neki razlog zašto krvarim tijekom plodnih dana (ciste ili tako nešto) ili je to jednostavno tako?

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2018. 11:25

Poštovana, u vrijeme ovulacije moguće je ovulacijsko krvarenje koje je oskudno i uglavnom traje dva do tri dana. Budući da je to kod Vas nešto duže, savjetovao bih da učinite analizu hormona.