Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilule, krvarenja, menstruacija


Autor Poruka

nika2406

26.12.2017. 22:55

Poštovani, nekoliko godina pijem Logest, odsttupanja u popijenoj piluli su max 2 sata i to čisto zbog posla zbog kojeg jednostavno nemogu točno u min popiti tabletu, ciklus uredan 28dana. 27.11 je bila zadnja i završila je 1.12. Sljedeća menstruacija je 25.12, no tjedan dana prije sam primjetila blagi iscjedak blijedo crvene boje, trajao je nekoliko dana i prošao. Menstruacija je stigla na vrijeme no 25.12 i 26.12 je smeđe boje i manje obilna nego inače. S obzirom da sam na pilulama i imam muža s kojim imam odnose ne koristim dodatnu zaštitu i ejakulira u mene prilikom odnosa. Postoji li ikakva mogućnost trudnoće jer nisam pratila plodne dane i što mi je dalje činiti? Hvala unaprijed na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2017. 00:20

Poštovana, pošto uzimate kontracepciju, nemate ovulacije niti plodne dane. Krvarenje koje se desilo je vjerojatno probojno što je česta nuspojava prilikom uzimanja kontraceptiva. Ono ne smanjuje kontracepcijsku učinkovitost. Ukoliko bi se ponavljalo javite se liječniku radi eventualne korekcije terapije. Prilikom terapije kontarceptivima menstrualna krvarenja su oskudnija nego uobičajeno.

Derventa

29.12.2017. 17:40

Pozdrav,

jedno pitanje vezano za menstruaciju.Supruzi nikad nije kasnila uvek je bila na vreme isti dan sem onda kad je ostala trudna sa cerkicom koja ima 14 mjeseci.Juce je trebala da dobije po nekoj tabeli koju gleda i kasni jedan dan.Sto se tice odnosa imali smo ga pre 5 dana i u neplodnim danima i siguran sam da nije se nista desilo, opet kasni pa me zanima odgovor
Dali je moguce da je trudna jer nikad joj ne kasni?
Dal je u pitanju umor jer radi prva-druga umorna?
Od umira je malo pod stresom,a i kad ne radi kad je pprva smjena lose spavamo jer se malena budi po celu noc.
D navedem da je i smrsala dosta posle trudnoce.

ISKRENO NISMO JOS SREMI ZA DRUGO DETE JER ZELIMO DA UZIVAMO SA CERKICOM BAR DO TRECE GODINE.


Molim Vas za pomoc sad

Ivo Balenović, dr. med.

30.12.2017. 21:00

Poštovani, ako je odnos bio u neplodnim danima, mogućnost trudnoće je vrlo mala. Stres je čest uzrok neredovitih cikusa. Ipak, za svai slučaj preporučam tets na trudnoću.