Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prekidanje inekcije Kleksana u trudnoci


Autor Poruka

Marijana.M.

17.07.2016. 14:10

Postovanje, zovem se Marijana, imam 32 godine, trenutno sam u Nemackoj gde je malo drugaciji sistem rada pa me zanima misljenje nasih lekara. Izgubila sam trudnocu, spontani pobacaj u decembru 2015, i to mi je bio drugi spontani, gde su mi u Beogradu u Narodnog fronta rekli da cu od prve pozitivne Bete, morati da primam Kleksan i pijem Aspirin. Kako mi je poslednja menstruacija bila 30.05.2016. I s obzirom da su mi tako rekli, jedan privatni lekar u Nemackoj mi prepisuje Kleksan 0,4 i Aspirin 100. Posle pet dana, pocinje braon pa rozi iscedak gde mi moja doktorka prepisuje Progesteron vaginalete 100 ujutru i uvece i Magnezijum. Vec sutra ujutru, krvarenje je sve jace, u hitnoj pomoci kazu ukidanje Aspirina i mirovanje, beba je u redu. Te noci izbacim ogroman ugrusak krvi, i sutra u bolnici kazu, bio je hematom, ja sam ga izbacila, beba je dobro, Kleksan da se izbaci. Ja imam trombofiliju. Na nalazima pise Homozigot MTHFR766 visoki aleli na trombofiliju, Lupus normalan, D dimer u redu, vreme krvarenja u redu. Niko mi nije izvadio trombocite niti osim Bete imaju konkretan nalaz. Mene zanima, da li je to u redu sto su Kleksan i Ass iskljuceni i da li to treba da me plasi s obzirom na to da sam predhodnu trudnocu izgubila zbog trombofilije.? Postoji li nesto sto moze biti zamena? Hvala unapred na odgovoru, i mnogo mi to znaci s obzirom da pola ne razumem sta mi pricaju jer ne znam bas dobro jezikhappy Hvala jos jednom!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.07.2016. 19:10

Ako se radi o trombofiliji morali bi nastaviti s Clexanom.

Marijana.M.

19.07.2016. 10:55

Hvala Vam doktore na odgovoru, iskreno se nadam da ako pocnem opet sa Kleksanom da vec nije napravilo nepopravljivu gresku sto ga nisam par dana uzimala, zaista sam zabrinuta.

Marijana.M.

19.07.2016. 13:35

Danas mi je treci doktor opet prepisao Kleksan, ja ultra zvuk imam tek za 10 dana, s obzirom na to da Kleksan nisam primala poslednjih 7;8 dana, da li mislite da je mogao plod da zamre ili je to sto sam primala pre toga Kleksan, bar malo razredilo krv pa ne mora da znaci? Samo zelim da se psihicki pripremim na ultra zvuk. Hvala jos jednom na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.07.2016. 20:25

To ne možemo znati. Svakako nastavite Clexane i napravite kontrolni UZV kako su vam preporučili.