Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

12.01.2014. 02:55

Naime, imam jedno pitanje, a vezano je uz slijedeće, moj dečko i ja imamo odnose bez kondoma ,ja pijem kontracepcijske pilule, zbog kojih sam imala problema sa suhoćom rodnice. Nakon zadnjeg puta kad smo imali odnos, dečko mi je rekao da je idući dan na onoj tankoj kožici na glaviću (ona tanka kožica koja se nalazi na "donjoj" strani baš samog glavića, dakle ne prepucij, nego ona kao opna) vidio malu crticu, kao nekakvu ranicu te da ga to peče. To je bilo prije otprilike 5 dana. Ja sam u međuvremenu bila kod ginekologa, te mi je sve u redu osim sto sam dobila terapiju za candidu (ginekolog mi je rekao da je to normalno s obzirom da pijem pilule, tj. da zene koje piju pilule su podloznije tome). Ispričala sam sve ovo što i sada pišem, te mi je ginekolog savjetovao da se i dečko maže plymicol kremom dok i meni traje terapija, a u vezi ranice je rekao da se također maže s istom kremom te da to nije ništa neobično, da je moguće zbog suhoće rodnice da je došlo do iritacije te da se pojavila ta "ranica". Međutim on se već 5 dana maže to melemom, jer misli da će ga previše peći ako namaže plymicolom, ali kaže kako ne vidi nikakvo poboljšanje. Moje je pitanje treba li i dalje mazati melemom, ili plymicolom ili čak bepanthen kremom(to sam vidjela na nekim forumima)? Te koliko otprilike treba dana da to zacjeli?Molim Vas za brz odgovor!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.01.2014. 13:10

Neka maže Plimycolom 3x dnevno izvana.

AndreaMaani

20.01.2014. 12:15

Poštovani, pijem Belara pilule malo duže od godine dana. Zanima me je li normalno da još uvijek bole grudi? Naime, obično se bol javi tjedan do 10 dana prije nego što trebam dobiti i kada dobijem nestane, nekad i prije. No sada su već par dana osjetljive grudi i bradavice a trebam dobiti 26.1. Je li to zabrinjavajuće? Napominjem da me bole samo na dodir, ne mnogo, ali ipak je osjetljivost prisutna. Trudnoća je isključena, nisam propustila pilulu i koristimo metodu prekinutog snošaja. Također, mislite li da je potrebno promijeniti pilule?

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2014. 22:05

Matodinija je česta nuspojava uzimanja pilula. Ne trebate biti zabrinuti, no ako vam smeta ta promjena, nek vam kolega ginekolog promjeni pilule.