Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi u pms-u


Autor Poruka

carly

14.07.2014. 09:55

Poštovani,
molim Vas odgovor vezan uz moje dugogodišnje tegobe PMS-a. Javljaju se u pravilu u razmaku od 7 dana od završetka menstrualnog krvarenja: nakupljanje tekućine, stalna nadutost, cjelodnevna bol u križima i donjem dijelu trbuha i cjelodnevni umor. Navečer jedva držim oči otvorenima bez obzira na intenzitet dnevnih fizičkih aktivnosti - odnosno, radila manje ili više tog dana. Kod fizičke aktivnosti sam vrlo usporena i troma i imam osjećaj da sve što radim - radim s minimalnom energijom. Sve navedeno nestaje kada menstruacija počne - kao da tijelo odjedanput oživi. Osjećam se potpuno normalno i normalno obavljam sve dnevne aktivnosti. Nestane i tog umora. Odnedavno osjećam i bolove u gornjem dijelu leđa i plućima, ali na pregledu mi nije pronađeno ništa alarmantno.
Napomenula bih da osjećam bolove u križima i donjem tijelu trbuha i kada dođe mjesečnica. Na nalazu PAPA testa dijagnosticirana gardnerella, za koju mi je propisana odgovarajuća antibiotska terapija. UZV nalaz također uredan, liječnica je evidentirala mali miom za koji kaže da nije značajan i malu cistu na desnom jajniku. Upitala sam ju za ove tegobe, odgovor je da bi navedene tegobe mogla uzrokovati zabačena maternica nakon poroda. Kontrolirala sam po završetku menstruacije i urin, te nije bilo naznaka urinoinfekta (vezano uz bolove u donjem dijelu trbuha i križa).
Uzimala sam ulje noćurka da bih umanjila navedene tegobe ali nisam primjetila nikakvo olakšanje. Inače, bolujem od hipotieroze (Hashimotov sindrom), te sam na terapiji euthyroxom.
Molim Vas za odgovor budući zbog navedenog stanja ne funkcioniram pola mjeseca i jako me smeta u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Ove simptome imam od 2009. godine. Redovito idem jednom godišnje na ginekološki pregled i sistematski pregled i nalazi su ok.
Unaprijed zahvalna na Vašem cijenjenom odgovoru i mišljenju!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2014. 13:55

Možda da probate s oralnom kontracepcijom npr. Yaz.
Mislim da bi vam se tegobe dakako smanjile.