Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sarajka


Autor Poruka

Branka

11.06.2002. 10:49

Postovana doktorice,
nalazim se u 17 tjednu druge trudnoce.Prije par dana pojavio mi se sukrvav iscjedak i odmah sam se obratila svome genekologu koji mi vodi ovu kao i prethodnu trudnocu. Obavio mi je ultrazvucni pregled vaginalnom sondom i ustanovio da se radi o separaciji posteljice velicine 21x2 mm. Prepisao mi je sljedecu terapiju Utrogestan 3x1 i Apaurin 3x1 uz mirovanje, takodje od 11 tjedna trudnoce pijem Prenatal tablete 1x1. Napominjem da je sukrvavi iscjedak nestao odmah sutradan. Ginekolog mi je zakazao kontrolu za uobicajena cetiri tjedna. Pratim vase clanke u casopisu Vita i obavezno pregledam i ovaj sajt, iako imam veliko povjerenje u svoga ginekologa molila bih i vas za misljenje o mome problemu. Unaprijed zahvalna!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

11.06.2002. 21:52

Poštovana,
Kod Vas se prema opisu i nalazu liječnika radi o intrauterinom hematomu. U svjetlu Vaših nalaza Vaš Vam je liječnik propisao primjerenu terapiju, te ukoliko se radi o prikazivom vitalnom fetusu i urednim preostalim nalazima može se savjetovati kontrola za 3 do 4 tjedna. Svakako, ukoliko se jave bilo kakve smetnje u vidu bolova, napetosti trbušne stijenke, krvarenja i sl. morate se odmah javiti u nadležnu ustanovu kako bi se po potrebi ordinirala kakva dopunska terapija i učinile dodatne pretrage. Što se tiče nastupa krvarenja u prvom i drugom tromjesečju trudnoće, takav nalaz javlja se u približno 24 % trudnoća, ali najčešće (prema velikim statistikama u više od 80% pacijentica) nema neželjenih posljedica. Puno sreće u daljnjem tijeku trudnoće.