Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SPONTANI ABORTUSI


Autor Poruka

anetapp

16.08.2016. 12:00

imav 3 po red spontani abortusi vo 16 nedela so prskanje na vodenjakot, cetvrta bremenost do 32nedela(so napraven vaginalen serklaz) i zivo rodeno bebe, no umira po 2nedeli so otkazuvaenje na srceto i petta bremenost do 17nedela so spustanje na vodenjakot vo vagina. ginekologot mi go skina vodenjakot i povtorno spontan. Vo site bremenosti imam ureoplazuma i postojano sum so terapija i za vreme na bremenost i posle toa. bakterijata ja snemuva i povtorno se pojavuva.Ve molam za vase mislenje sto se slucuva i sovet sto da prevzemam i da ispitam za da mozam da iznosam edna bremenost.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.08.2016. 13:10

Morate napraviti kompletnu obradu, prvotno cervikalne briseve, biopsiju endometrija, 3d uzv materišta, urinokulturu, kariogram oba partnera, spolne hormone, štitnjča i sl. Ne smijete u trudnoću bez prethodne i opsežne obrade, svakako prije nego što ne sanirate bakterijsku upalu.
Vjerovatno se radi i o insuficijenciji cerviksa te je nužna i profilaktička serklaža nakon 16. tjedna trudnoće.