Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 8853

Broj poruka: 58357

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29

Trudnoča

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana

23.11.2001. 16:07

Poštovana doktorice Kupešić,pred dva tjedna sam imala spontani pobačaj ,sad je sve u redu i moj ginekolog mi je savjetovao da mogu ići na drugu trudnoču nakon druge menstruacije što bi otprilike bilo za dva i pol mjeseca.Da li to može uvjetovati kakve komplikacije ako je prerano i kakve ako može,te nakon kojeg vremena od spontanog pobačaja se može oćekivati menstruacija.Puno Vam hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

25.11.2001. 11:38

poštovana,
Mislim da bi bilo poželjno ove mjesece pauze između dviju planiranih trudnoća iskoristiti za obradu koja bi pokazala uzrok prethodnog spontanog pobačaja: 1. isključiti upalu, 2. isključiti hormonski uzrok pobačaja, 3. uzrok od strane maternice, 4. imunološki uzrok i dr, te tek nakon učinjene obrade planirati naredno zanošenje. Naime, pobačaj i naročito instrumentalno dovršenje pobačaja (kiretaža) prilično su traumatični za ženu (kako fizički, tako i psihički), te smatram da se svakoj narednoj trudnoći treba pristupiti pripremljeno i maksimalno odgovorno.