Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca...


Autor Poruka

Suncica23

11.12.2016. 17:35

Postovani doktore,
Zadnja menstruacija mi je bila 1.11.Odnos sam imala 21.11.sutradan 22.11.na gacicama sam vidjela roze malo i kad god bih se obrisala ostajalo je malo na maramici trag..Tako isto i 23.11.i prestalo je.29.11.sam trebala dobiti menstruaciju ali nisam.To vece sam odma uradila test na trudnocu i pokazao je negativno znam da je rano ali eto uradila sam.Proslo je dva dana i opet nista odem kupim ponovno dva testa jedam uradim navece pokaze ponovno negativno,a drugi uradim ujutro i on pokaze negativno..4.12.sam otisla kod ginekologa na ultrazvuk pregledao me i nista nema na ultrazvuku ne vidi nikakvu trudnocu samo kaze da imam na desnom jajniku vodenu cistu.I on mi je radio test za trudnocu pokaze negativno.Dao mi je tablete da dobijem menstruaciju i da ih pijem 5 dana 3x1 svakih 8 sati.9.12.sam popila zadnju tabletu i nista se ne desava boli me stomak s vremena na vrijeme i kicma kao da cu dobiti ali nista se ne desava...10.12.sam ponovno radila test za trudnocu ujutro s prvom mokracom i pokaze negativno..Molim vas da mi vi iznesete svoje misljenje jer sam prelasena stvarno.Hvala vam.I izvinjavam se na dugom postu..

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2016. 17:50

Ako ste bili na pregledu ne vidim problem. Čista je uzrok kašnjenja menstruacije. Nakon što završite s uzimanjem gestagena ima još 10 dana da nastupi menstruacija.