Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 9382

Broj poruka: 63683

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Upala jajnika?

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Leptirica89

18.09.2017. 10:15

Pozdrav,

prije otprilike pola godine bila sam na zadnjem ginekološkom pregledu. PAPA mi je bio uredan, ali kako uskoro planiram trudnoću, tražila sam od doktora da mi uradi i briseve. Svi su bili negativni osim brisa na ureaplazmu. Ja i partner dobili smo kao terapiju doksiciklin, i ja još polgynax vaginalete. Nakon terapije počela sam osjećati probleme sa želucem, a imunitet mi je oslabio (svako malo neka prehlada, pa gljivična infekcija). U zadnje vrijeme počela sam osjećati probadanja u predjelu jajnika (nisam sigurna da li su to jajnici ili mokračni mjehur), idem češće mokriti i imam povremeno bolne odnose. Da li bi ovo mogla biti upala jajnika? Prije uzimanja terapije nikakvih tegoba nisam imala, a sada mi se čini da me sve boli. Šta da radim?

Ivo Balenović, dr. med.

18.09.2017. 17:50

Poštovana, prema navedenom moguće da se radi o urinarnoj infekciji. Preporučam da učinite urinokulturu. U podizanju imuniteta pomaže beta glukan, a što se gljivičnih upala tiče preporučio bih neki od vaginalnih probiotika. Pošto ste uradili briseve koji su negativni, a i dobili ste terapiju za ureaplazmu, teško da se radi o upali jajnika. Kod upale jajnika simptomi su izraženiji uz moguću temperaturu, tresavicu i opće loše stanje. .

Lancii

03.12.2017. 11:30

Postovani,

imam 23 godine. I primjetila sam ima vec neko vrijeme u predjelu lijevog jajnika prvo se nalazila kao neka loptica, medjutim sad je to postalo tvrdo podrucje. Kada se opipava prstima cini mi se kao da to tvrdo podrucje prati jajnik. Menstruacija mi dolazi normalno i na vrijeme, ne boli me to podrucje. Jedino me sad tijekom zadnje menstruacije jako probadalo u tom jajniku 2. dan menstruacije. Nije bila tipicna menstrualna bol nego samo neugodno probadanje. Idem ginekologu za tjedan dana no dosta me brine vec to pa sam dosla ovdje da cujem od Vas sto imate za rec. Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

03.12.2017. 16:35

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Simptom upale jajnika je izrazita bol u donjem abdomenu, koja je često praćeno povišenom temperaturom.

sanelas

07.12.2017. 12:47

Postovani!
Da li je moguce probadanje I bol u janiku prilikom mokrenja, osobito pred kraj mokrenja?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

08.12.2017. 14:55

Poštovana, učinite urinokulturu. Moguće da se radi o upali mokraćnih puteva.